לפעמים זה שולחן שיושבים לידו שעה ביום לקריאת מיילים ולפעמים פינה מלאת חומרים והשראה שבה מעבירים ימים שלמים. יש פינות מינימליסטיות ויש כאלו שעמוסות, יש מסודרות ויש מבולגנות. יש ניטרליות ויש צבעוניות, חלקן מעוצבות וחלקן לא. פינת העבודה היא בהחלט מקום שכדאי להקדיש מחשבה בסידורו. רק דברים טובים יצאו משם. 30 יוצרות הציגו בפנינו את פינת העבודה שלהן, את הפינה שבה קורה הקסם, הפינה שבה הן יוצרות, כותבות, מאיירות, מציירות, משרטטות ומעצבות. ויש גם טיפים.

עוד באתר לעיצוב הבית: 

סגנון סקנדינבי עם נגיעות צבע

סיון ליבנה חכים עוסקת בתכנון ועיצוב בתים. היא חיה ונושמת עיצוב, אופה תוכניות עבודה, משנה את המציאות על גבי מסך המחשב, ומאירה את העולם בצבע. את שולחן העבודה שלה עיצבה סיון בסגנון סקנדינבי ושילבה בו פריטים צבעוניים מקסימים. הפינה משמשת אותה להפקת תוכניות עבודה, הכנת לוחות השראה, מיילים ושיחות.
פריט אהוב: הצבי שקורץ לה מהמדף העליון.
הטיפ של סיון: "כאשר עיצבתי את פינת העבודה, ידעתי שהיא תהיה בסגנון סקנדינבי. עיצוב חמים, צבעוני וצעיר. החלטתי להקיף את עצמי בכל מה שמשמח אותי ומעורר בי השראה: סרטי עטיפה צבעוניים, וואשי טייפ, פרחים, במבי פרוותי ופוסטרים המכילים משפטי השראה מעצימים. אני מאמינה שכאשר אנו מוקפים בעבודתנו בסביבה יצירתית, הפרויקטים שעליהם אנו עמלים יהיו לא פחות ממעולים".

הפינה של סיון ליבנה חכים (צילום: סיון ליבנה חכים)
הפינה של סיון ליבנה חכים | צילום: סיון ליבנה חכים

פינת המחזור 

הפינה הזו בביתה של המעצבת והבלוגרית לירון גונן משמשת בעיקר לתפירה ויצירה. סגנון הפינה מייצג את הרעיון הערכי שקיים בשיפוץ רהיטים ישנים, כחלק מתופעת ה-Upcycle שרווחת בארץ ובעולם. לירון היא מעצבת רב תחומית המאמינה בשימור הקיים, בחשיבה יצירתית, מקוריות וצבעים עזים ושמחים. 
פריט אהוב: הבובות הקטנות שנודדות בין הפינות בבית.
הטיפ של לירון: "לפני שניגשים לתכנן ולעצב את פינת העבודה, כדאי לדעת שהדבר הכי חשוב הוא נוחות המשתמש. לעבודה נעימה לאורך שעות, אני ממליצה לתכנן פינה ארגונומית, נוחה ובעיקר נטולת עומס ויזואלי".

הפינה של לירון גונן  (צילום: לירון גונן)
הפינה של לירון גונן | צילום: לירון גונן

מלאה כל טוב

סביבת עבודה נוחה מאפיינת את פינת העבודה של נתנאלה כחלון לוי. נתנאלה, למי שעוד לא מכיר, היא יזמית ויבואנית לייף סטייל ובלוגרית. בפינה הזו, שעמוסה בכל טוב, היא עובדת, יוצרת ומבלה שעות על גבי שעות בפיתוח מוצרים ובמחשב.
פריט אהוב: ללא ספק הפריט האהוב עליה הוא השולחן המדהים ושידת המגרות התואמת ממתכת, מתנה מטלי רובין מבית ילדים, נוחה, פונקציונלית ויפה.
הטיפ של נתנאלה: "השתמשו בצנצנות שקופות גדולות ומקמו את החומרים על מדפים מול עיניכם, במה שלא מונח מול העיניים פשוט לא משתמשים וחבל".

הפינה של נתנאלה  (צילום: נתנאלה)
הפינה של נתנאלה | צילום: נתנאלה

מחוספסת ועמוסה

הפינה של ענת עקביה היא פינה מאוד מחוספסת ועמוסה בכלי עבודה רבים המיוחדים לעבודת הצורפות, כמו פטישים, סדנים ופצירות. ענת, צורפת ומעצבת תכשיטים בכסף וציפויי זהב, בעלת מותג התכשיטים Anata jewelry, מבלה לא מעט שעות בפינה זו בעבודה היומיומית של עיצוב ויצירת תכשיטים.
פריט אהוב: הברנר שבאמצעותו מחממים את המתכת. המתכת החזקה והנוקשה הופכת לאחר החימום לחומר רך וגמיש שניתן לעצב אותו לתכשיט כיד הדמיון.
הטיפ של ענת: "לא לשכוח להשקיע בנוחות ופונקציונליות, סדר וארגון. אני משקיעה הרבה מחשבה בסדר וארגון הפינה, כך גם נעים לארח לקוחות שמגיעות וגם מייעל מאוד את העבודה שלי.

הפינה של ענת עקביה  (צילום: ענת עקביה)
הפינה של ענת עקביה | צילום: ענת עקביה

 תצוגת עבודות

במרכז הסטודיו של עדי ישראל נמצא שולחן עבודה רחב המאפשר עבודה לכשישה עד שמונה תלמידים. החדר מרווח ותמיד מסודר, יש בו תצוגה קטנה מעבודותיה של עדי, ובדרך כלל אפשר למצוא על השולחן כמה עבודות בשלבי עשייה שונים שמחכות לרעיון שיתפתח ויבשיל. לעתים מצטרפים אליה גם ילדיה ליצירה משותפת. לסטודיו קוראים Anananak והוא ממוקם באבן יהודה.
פריט אהוב: הנברשת הצהובה.
הטיפ של עדי: את החומרים והמכשירים החשובים ביותר לעבודה היומיומית לשמור זמינים ומסודרים בצורה נוחה בפינת העבודה. סידור נכון ונוח של החומרים והעבודות יקל עלינו לאורך זמן.

הפינה של עדי ישראל (צילום: עדי ישראל)
הפינה של עדי ישראל | צילום: עדי ישראל

פינה סנטימנטלית

הבלוגרית נטעלי ידין רגוניס מתארת את הפינה שלה כסנטימנטלית, צבעונית ושימושית כאחת. על הקיר אוסף הפריטים שמהווים עבורה סימני דרך ומקור השראה. וגם נטעלי היא סנטימנטלית חסרת תקנה ששואבת השראה מן העבר ומן ההווה, נהנית להגשים חלומות, ליצור ולייצר זיכרונות חדשים. פינת העבודה משמשת אותה לעיצוב, יצירה, כתיבה והרבה מחשבה. שם היא מתנתקת מהמולת היום יום ובן רגע עוברת לעולם שלו, צבעוני, רגוע ויצירתי.
פריט אהוב: תמונה של "אורח ושמו סנאי" שציירה כילדה אשר בצדה האחורי רשימה יומיומית, כמעט סתמית, בכתב ידו של אביה ז"ל. 
הטיפ של נטעלי: "פינת העבודה היא מקום המפלט שלי, לכן חשוב לי שהיא תהיה נעימה, מאורגנת ולא עמוסה מדי. אני ממליצה לחשוב מה הצרכים שפינת העבודה צריכה לענות עליהם ומשם להתחיל".

הפינה של נטעלי ידין רגוניס  (צילום: נטעלי ידין רגוניס)
הפינה של נטעלי ידין רגוניס | צילום: נטעלי ידין רגוניס

שחור לבן ופרויד

את פינת העבודה שלה עיצבה יעל שליזנגר בסגנון מודרני אבל גם אישי מאוד, מינימליסטי באופן כזה שמשאיר מקום לבלגן שיש לה בראש. שחור ולבן הם הצבעים השולטים בה. על השולחן שוכנים זה לצד זה כתבי פרויד וגם ספרי השראה ומגזיני אופנה צרפתיים המשמשים אותה לעיסוקיה העיקריים - לימודי תואר שני בפסיכולוגיה ועבודה על בלוג העיצוב שלה - "אי-שם". 
פריט אהוב: צנצנת האותיות הנותנת לה להרגיש שכל המילים וכל הרעיונות נמצאים ממש לידה, רק מחכים להרכבה. 
הטיפ של יעל: "להישאר נאמן למי שאתה, לטעם שלך, ולא להיסחף אחר תמונות השראה של אחרים, ובטח שלא להעתיק. אבל הכי חשוב לסדר מקום נוח, שיענה על הצרכים היומיומיים שלך.

הפינה של יעל שלזינגר  (צילום: יעל שלזינגר)
הפינה של יעל שלזינגר | צילום: יעל שלזינגר

השראות שונות ומעצימות

פינת העבודה של יזמית הלייף סטייל קרן שביט היא גם שולחן המטבח שלה, המוקף בחפצי וינטג' נדירים מכל העולם, הנותנים לה השראות שונות ומעצימות. השולחן הוא מרכז הבית, והתפקוד סביבו משתנה במהלך כל היום. בבקרים הוא שולחן ישיבות סוער עבור קרן והצוות שלה, שם הן ממציאות את עצמן כל הזמן מחדש, ואחר הצהריים הוא שולחן משפחתי המשמש לשיעורים, יצירה וארוחות. הכל קורה סביב השולחן.
פריט אהוב בפינה: השולחן הוא הפינה האהובה עליה בבית. הוא נבנה על ידי שרון פרנקו, מ"עץ שכבר עשה משהו בחיים שלו".
הטיפ של קרן: "הקיפי את עצמך בחפצים מעוררי השראה, שיציתו את דמיונך ויאתגרו את מחשבתך".

הפינה של קרן שביט  (צילום: ליאן מונין)
הפינה של קרן שביט | צילום: ליאן מונין

סגנון נורדי נקי

מיכל מרקו, חולמנית, נחושה ואופטימית, החליטה לפני שנתיים לנסות להגשים חלום ילדות ולהפוך למאיירת, למרות שמעולם לא למדה איור. לפני כשנה השיקה מיכל את המותג Micush. פינת העבודה שלה משמשת אותה כמעט להכל, והיא מבלה בה את רוב שעות העבודה והיצירה. את הפינה היא עיצבה בסגנון נורדי - נקי, ברובו שחור ולבן עם שילוב של עץ וירוק. 
פריט אהוב: אוהבת את כל מה שיש בפינה. הפריטים בפינה הם מכלול שמייצג אותה בצורה כזו או אחרת, והם נמצאים שם בגלל שהם אהובים עליה.
הטיפ של מיכל: "עציצים ופרחים תמיד ישמחו ויעשו את העבודה, בתקציב לא גבוה אפשר לארגן חלל עבודה נעים וטבעי, בעיקר אם אתם מבלים בו שעות רבות".

הפינה של מיכל גל מרקו (צילום:  ליטל מרדכי)
הפינה של מיכל גל מרקו | צילום: ליטל מרדכי

פינה עם נטייה 

פינת העבודה בבית של ליאת בלזר  הוא מקום המפלט השמור רק לה. כבר 12 שנה שליאת עוסקת בשיפוץ דירות ובתים ונהנית מכל רגע. פינת העבודה מעוצבת בסגנון שנוטה לכפרי להגדרתה, והיא משמשת אותה ליצירה וכתיבת סיפורים.
פריט אהוב: הכוורות על הקיר והספסל עם קופסאות הפח שעליו, שנסחבו מפריז.
הטיפ של ליאת: "אם פינת העבודה היא מקום שבו אתם מבלים חלק ניכר מהיום, שלבו בה אלמנטים שעושים לכם נעים ושמח, החל מסוכריות, צנצנת מסטיקים צבעוניים, דג זהב או אפילו עציץ פורח.

הפינה של ליאת בלזר (צילום: ליאת בלזר)
הפינה של ליאת בלזר | צילום: ליאת בלזר

 צבעי פסטל עדינים

נועה סטרלינג, כותבת, עורכת תוכן, צלמת בלוגרית ומבשלת, בעלת הבלוג "מרגישה בבית" שעוסק בכל התחומים האהובים עליה ונכתב בפינת העבודה שלה. את הפינה שלה עיצבה נועה לפי אהבתה לצבע בהיר ולבן, ולצבעי פסטל עדינים עם נגיעות צבעוניות. יש בה נגיעות מהעבר עם יצירה מעכשיו, אלמנטים בוטניים לצד גובלנים או הדפס מודרני. הפינה משמשת את נועה לעבודת כתיבה ועריכה, לכתיבת הבלוג שלה, ליצירה, לכתיבת מתכונים, לציור ועוד.
פריט אהוב בפינה: דגמי חיות מעץ עבודת יד שנתלו מעל הפינה ומוסיפים לה גובה ועומק ופורטרט של בעלה שצויר על ידי אחותו ותלוי בצד, כדי שתוכל להעיף מבט ולחייך בזמן העבודה.
הטיפ של נועה: "להקיף את עצמך בפריטים קטנים עם משמעות אישית, תמונה של אדם אהוב, פריט שקנית במקום בלתי נשכח או כל דבר אחר שעושה לך טוב. צבעים בהירים ותאורה טובה יוסיפו לאווירה ולתחושה הנעימה, בעיקר אם אתם עובדים בבית ומבלים שעות בפינת העבודה".

הפינה של נועה סטרלינג  (צילום: נועה סטרלינג)
הפינה של נועה סטרלינג | צילום: נועה סטרלינג

 נגיעות DIY

יערה ציקורל מתעסקת בהום סטיילינג, אוהבת דברים יפים ואספנית ניירות. סגנון פינת העבודה שלה די מודרני, אבל עם המון נגיעות של DIY וצבע. הפינה משותפת לה ולבעלה, ולכן בעיצוב הפינה ניסתה לעשות משהו שנוח לשניהם. הוא עובד הרבה על המחשב והיא רוצה גם משטח לעבודה. הפינה משמשת אותה לעבודות יד וכמובן גם ללא מעט זמן מחשב.
פריט אהוב בפינה: הלוח המחורר שתלוי על הקיר - כל פעם היא משנה קצת ומקבלת השראה.
הטיפ של יערה: "חשוב לשבת קודם ולחשוב על הייעוד, מקום לספרים וכדומה, כמובן גם מיקום בבית, ולבחור עיצוב שהוא גם פרקטי וגם יפה".

הפינה של יערה ציקהורל (צילום: יערה ציקהורל)
הפינה של יערה ציקהורל | צילום: יערה ציקהורל

רטרו ופטרנים

העיצוב של פינת העבודה של מעצבת הפנים יונית שטרן, תואם את הסגנון שלה: קצת רטרו, קצת פטרנים ושילוב של חומרים וצבעים נעימים. בפינת העבודה שלה, המתפקדת על תקן משרד, היא משרטטת, כותבת ואוספת השראה מרחבי העולם הווירטואלי.
פריט אהוב: שעון רטרו שתלוי על הקיר ונקנה בבנגקוק כשעבדה בתור דיילת באל על וגרה בדירה שהיתה מעוצבת ברוח שנות ה-50.
הטיפ של יונית: "תחשבו למה אתם זקוקים כדי לעבוד באופן יעיל. אני אישית זקוקה לסדר מול העיניים, אבל יש אנשים שיעדיפו תמונה או משפט שייתן להם השראה ויש כאלה שזקוקים ללוח שנה או לוח מחיק כדי לכתוב לעצמם את המשימות. אפשר לעצב לפי הצורך הפונקציונלי".

הפינה של יונית שטרן (צילום:  אביבית וייסמן)
הפינה של יונית שטרן | צילום: אביבית וייסמן

 קטנה ושיקית

סגנון הפינה של ירדן גלילי, מעצבת גרפית המתמחה בעיצוב גרפי ומיתוג, הוא סגנון נקי, קטן ושיקי. שולחן העבודה משמש את ירדן בהתנהלות היומיומית המשלבת בין השאר יצירה, עסקים, מיילים וכמובן - קפה. ולא פחות חשוב, הפינה נותנת לה את השקט שהיא צריכה. בגב הפינה מיקמה ירדן את לוח ההשראה שלה.
פריט אהוב: המחשב של ירדן - Can't live without it.
הטיפ של ירדן: "לי חשוב שיהיה הרבה אור טבעי. ומקום של השראה. פינה עם לוח שעם מלא השראה או פוסטר שנותן השראה.

הפינה של ירדן גלילי (צילום: ירדן גלילי)
הפינה של ירדן גלילי | צילום: ירדן גלילי

החלק החיצוני של ארון קיר

עדי דגן היא בעלת סטודיו "גורילות" המתמחה בבניית מותגים לתחום האופנה והלייף סטייל. פינת העבודה שלה מאופיינת בעיצוב שמח ואפשר ללמוד ממנה על האופי שלה. הדברים שהיא אוהבת, עבודותיה ומקורות ההשראה שלה, כל אלו נמצאים שם על לוח השעם הגדול והצבעוני ועל השולחן שלה. הפינה משמשת את עדי לעבודה יומיומית מול המחשב וגם לפגישות ואירוח של לקוחות.
פריט אהוב: לוח השעם שבתמונה שהוא בעצם החלק החיצוני של ארון קיר שהפך ללוח השראה ענק. גם הכסא שעשוי מפנימית של צמיג, מתנהע מהמעצב ניר אוחיון.
הטיפ של עדי: "אני משתדלת תמיד שיהיה לי מקום שבו כל הבלגן יכול להיכנס. קיר ההשראה הוא בעצם ארון ענק נסתר. בתוך הארון הזה מוסתרים מהעין קלסרים, ניירות, חשבונות וכל הדברים ה"לא סקסיים" שלא בא לי לראות. מצד שני, את הדברים היפים, כמו אוספים של קופסאות פח, תחביבים, צילומים מעניינים, מקורות השראה ודברים שעושים לי טוב-  אני דואגת לתלות לפני ולהבליט".

הפינה של עדי דגן (צילום: מירב לוי; סטיילינג וארט: יפעת אבוקן)
הפינה של עדי דגן | צילום: מירב לוי; סטיילינג וארט: יפעת אבוקן

פינת עבודת כפיים

את הפינה שלה מגדירה גלי מאור פרידמן כפינת עבודת כפיים, הכל שם נעשה בעבודת יד. גלי, בעלת "גלי אהבה ממבט ראשון", יוצרת ומעצבת מוצרים מעץ, והפינה שלה היא פינה בתוך סטודיו הנמצא בנגרייה. הפינה משמשת לעבודה, עיצוב, יצירה וגם סדנאות, והיא אחת משתי פינות עבודה הקיימות בסטודיו. אנחנו תופסים אותה בשיא הלחץ כשהשולחן עמוס במוצרים שהיא יוצרת בעבודת יד ליריד החורף של נתנאלה, שבו היא משתתפת לראשונה.
פריט אהוב: שידת האייל - שידה מעץ עם הדפסה ידנית של אייל אותה ניתן להכין בסדנאות הנגרות שלה.
הטיפ של גלי: "שתהיה כזאת שאפשר לשנות בקלות, לפי מצב הרוח, הצרכים, הפרויקט שעוסקים בו ועובדים עליו. ואם אפשר, שיהיה חלון לנוף".

הפינה של גלי מאור פרידמן  (צילום: גלי מאור פרידמן)
הפינה של גלי מאור פרידמן | צילום: גלי מאור פרידמן

ניחוח נוסטלגי ואהבה למילה הכתובה

פינת העבודה של ימה ברקאי מעוצבת בצבעי פסטל רכים ומאפשרת לה להתחיל את היום בנעימות ורוגע לפני יציאה לרכישות ופגישות. הפינה משמשת לגזירה, יצירה, המון עבודות יד, קריאה, עבודה על המחשב, קפה וקריאה במגזינים אהובים עליה. ימה היא מעצבת פנים ויועצת ארגונית, מנחת סדנאות בנושא הורות יצירתית. כותבת בבלוג "עיבוד לדעת", שעוסק בתרבות יצירה ועיצוב.
פריט אהוב: מכונת הכתיבה המשגעת שנותנת ניחוח נוסטלגי לפינה ומשקפת את האהבה שלה למילה הכתובה.
הטיפ של ימה: "שיהיו בחדר העבודה צבעים ופריטים שמעוררים בך השראה, תמונות, מגזינים, מוזיקה, כל דבר שלוקח אותך ליצירתיות ודמיון".

הפינה של ימה ברקאי  (צילום: ימה ברקאי)
הפינה של ימה ברקאי | צילום: ימה ברקאי

 מדביקה בתשוקה

רונה היא מעצבת פנים ומרצה לעיצוב פנים. היא חיה ונושמת צבע, עיצוב ויצירה ומשתדלת מאוד, ולו במעט, להדביק את הסובבים אותה ואת לקוחותיה בתשוקה הזו שלה. פינת העבודה שלה משקפת אותה בצבעים, צורות, טקסטורות, וחומרים. הפינה משמשת ליצירה, עיצוב, עבודה מול המחשב, וכמובן להשראה.
פריט אהוב בפינה: השולחן שהיה פעם דלת שצופתה בוואשי טייפ וגם לוח ההשראה שמשנה פניו כל כמה ימים בהתאם להשראות של רונה.
הטיפ של רונה: "תמיד לחשוב על מציאת פתרונות יצירתיים ופרקטיים להסתרת כל ה"חוטיאדה" של מכשירי החשמל - מחשב, פקס וכו'. זה יכול לשבש את השלמות הוויזואלית של החלל".

הפינה של רונה קינן פיש (צילום: רונה קינן פיש)
הפינה של רונה קינן פיש | צילום: רונה קינן פיש

תמיד צבעונית ולרוב מבולגנת

המעצבת דרור שדה, בעלת המותג "Bornstein- Das bin Ich", מייצרת בעבודת יד מוקפדת טקסטיל לבית ולתינוק בדגש על נוחות ועיצוב לא מתפשר. פינת העבודה שלה דינמית מאוד. היא תמיד צבעונית ולרוב גם מבולגנת..
פריט אהוב: מכונת תפירה של ברנינה שקיבלה במתנה מסבא של בן זוגה ובזכותה החלה לתפור. המכונה היא פריט יקר ערך בסטודיו והיא כבר קיבלתי עליה כמה וכמה הצעות נדיבות.
הטיפ של דרור: "לשים דגש מרכזי על התאמה מדוייקת לצרכים- מקום מלא בהשראה, מקום שיהיה נעים ונוח להיות בו".

הפינה של דרור שדה  (צילום:  דרור שדה)
הפינה של דרור שדה | צילום: דרור שדה

 מלכת הדבורים

על צוק בית ינאי ממוקם הסטודיו של הגר פונדק מ-B-KEEPER, שבו כוורות דבורים ישנות הופכות לפריטי עיצוב וחפצים לבית. המאפיין של פינת העבודה שלה הוא שימוש חוזר - שולחן מדלת רשת ישנה שבו הושלמו החורים עם שאריות מעבודת הכוורות, הכיסאות נצבעו וחודשו כמה פעמים, התמונות מאחור הן של האמנית דנה אריאל, גם הן על מכסי כוורות ישנים, והכוורת מדפים היא פרי יצירתה של הגר.
פריט אהוב: התמונה של סבתא רבה שלה - שרה כפרי ז"ל משנת 1907 שצולמה ברוסיה והיא מקור ההשראה שלה.
הטיפ של הגר: לעצב ממה שיש, להשתמש בחומרים הקיימים.

הפינה של הגר פונדק  (צילום: הגר פונדק)
הפינה של הגר פונדק | צילום: הגר פונדק

הכי יפה לך טבעי

לאביב גל פינה המשלבת לדבריה סגנון טבעי וצבעוני. הפינה משמשת בעיקר ליצירה, להשראה וגם לאריזה. אביב עוסקת בהום סטיילינג ושותפה ב-Trendia, עסק משפחתי קטן המייבא ומעצב מוצרים שימושיים וצבעוניים לבית ולטיולים.
פריט אהוב: לוח ההשראה מבד יוטה.
הטיפ של אביב: "הכי חשוב להשתמש בחומרים/פריטים/תמונות שעושים נעים בלב. שיהיה כיף לשבת, ליצור ולקבל השראה".

הפינה של אביב גל  (צילום: שירית סכמן)
הפינה של אביב גל | צילום: שירית סכמן

אגרטל מודפס

הפינה של ריקי בירנבוים, המתמחה בעיצוב פנים והום סטיילינג, מעוצבת בסגנון אקלקטי אבל נקי וליד השולחן תלוי לוח ההשראה שלה. הפינה משמשת אותה לפגישות עבודה עם לקוחות, שרטוט, כתיבה, יצירה ועבודה מול המחשב. ריקי, מעצבת פנים, צלמת ויוצרת, מאמינה בלחלום חלומות ובלהגשים אותם, בכל גיל ובכל זמן.
פריט אהוב: אגרטל מפורצלן בהדפסה דיגיטלית של סטודיו  under(לא מופיע בצילומים כי הוא חדש).
הטיפ של ריקי: "לתכנן בצורה חכמה מקומות אחסון טובים. ככה תמיד הכל מסודר, מאורגן והראש פנוי ליצירה".

הפינה של ריקי בירנבוים (צילום: ריקי בירנבוים)
הפינה של ריקי בירנבוים | צילום: ריקי בירנבוים

פינה מעוררת השראה

שני רינג היא מעצבת פנים עצמאית, את פינת העבודה שלה עיצבה שני בסגנון צבעוני ומעורר השראה. פינת העבודה שלה היא המשרד הביתי שלה, ובה היא עובדת על המחשב - מעלה דגמים לתלת ממד, מוציאה שרטוטי עבודה וכתבי כמויות. 
פריט אהוב: אוסף ה-sים שלה ממקומות שונים בעולם. 
הטיפ של שני: "פינת עבודה צריכה להיות פרקטית ונוחה, אבל מעל לכל - שתהיה שמחה ונעימה".

הפינה של שני רינג (צילום: אדריאן דודה)
הפינה של שני רינג | צילום: אדריאן דודה
 

 כמה שיותר שמח

פינת העבודה של עינת, בעלת סטודיו Eina לעיצוב פריטים לחדרי ילדים, משמשת אותה בעיקר לעיצוב על המחשב ואריזת הזמנות.
פריט אהוב: שרשרת תמונות של משפחתה שהדפיסה מהאינסטגרם.
הטיפ של עינת: לעצב חדר העבודה כמה שיותר שמח.

הפינה של עינת פינקו  (צילום: עינת פינקו)
הפינה של עינת פינקו | צילום: עינת פינקו

 קו מודרני מתובל בפריטים כפריים

פינת העבודה של תמר מנשה, מעצבת פנים ומלבישה בתים, היא חלל המגורים של ביתה, לב לבו של הבית. ביתה מתוכנן בקו מודרני ונקי אך מהול ומתובל בפריטים כפריים קלאסיים, היוצרים את המראה האקלקטי. פינת האוכל התכבדה בשולחן גדול מרובע מעץ אלון מבוקע, שמשמש בשעות היום כמוקד העבודה בו מתבשלים כל השרטוטים, פגישות עם לקוחות, פתיחת מפות ושרטוטים ויצירת ההשראה לעבודותיה.
פריט אהוב: אחד הפריטים האהובים עליה הוא תמונת הקנבס השחור עם הכיתוב המשורבט התלויה במרכז הקיר, שאותה רשמה עם צבע אקריליק ומכחול. התמונה יוצרת עניין רב בתוך החלל הבהיר והרך.
הטיפ של תמר: "צרו לכם חלל שמעורר בכם השראה. הקפידו בארגון פרקטי ויעיל בכל הקשור לציוד שאתם צריכים. העמידו את הריהוט כך שתרגישו נינוחים, הקפידו על תאורה מותאמת להתנהלות העבודה, דאגו ליצור לכם סביבה שתאפיין את העסק שלכם כפי שאתם מייחלים לשדר. צרו לכם תמונה עם משפט שיהפוך לכותרת העסק שלכם".

הפינה של תמר מנשה,  (צילום: תמר מנשה)
הפינה של תמר מנשה, | צילום: תמר מנשה

 חלל של אווירה והשראה

בסידור פינת העבודה התמקדה יערה ניר כחלון בראש ובראשונה בפונקציונליות. מאחר שמדובר בסדנה לייצור כלים, חשוב היה לה שיהיה מרחב עבודה ונגישות. עם זאת היה לה גם צורך לעבוד בחלל של אווירה והשראה, ולכן באופן טבעי נכנסים לחלל פריטים שהיא אוהבת וצבעוניות שעושה לה טוב. בסטודיו הזה מעצבת ומייצרת יערה כלי קרמיקה יפים ופונקציונליים המיועדים לשימוש יומיומי.
פריט אהוב בפינה: עד לא מזמן עבדה בסטודיו קטן בהרבה, ולכן יערה הכי אוהבת את שפע המדפים שמכיל הסטודיו החדש.
הטיפ של יערה: "רצוי להתמקד תמיד בצרכים ואחר כך בדקורציה. זה חוק שמלווה אותי תמיד. מעיצוב הכלים ועד חלל העבודה והבית. פינת העבודה יכולה להשתנות עם הזמן, בהתאם לשינויים שעובר העסק".

הפינה של יערה ניר כחלון  (צילום: יערה ניר כחלון)
הפינה של יערה ניר כחלון | צילום: יערה ניר כחלון

 רומנטיקה ושמחת חיים

ההאחיות שלומצי וסיון ברגר, חברו לפני כשנתיים כדי לעשות את מה שהן באמת אוהבות: בגדים, למותג "פסים ונקודות". את פינת העבודה עיצבו בסגנון חופשי: מכונת תפירה ישנה שעובדת, קופסאות פח רומנטיות, המון צבע שמכניס שמחת חיים, תמונות מילדותן המשותפת אבל גם לפטופ מק חדיש, ניירת וקולבי בגדים מהקולקציה שלהן. כמה שהיא קטנה וצפופה, היא משמשת את שתיהן לאריזת משלוחים להזמנות ברשת, עיצוב והדפסות, תיוג הבגדים לקראת מכירה ותמחור, תפירת תיקונים קטנים וניירת.
פריט אהוב: תמונה משותפת של האחיות מפורים במסגרת אדומה.
הטיפ של שלומצי וסיון: "העבודה אצלנו היא לא בפינה אחת, ההשראה והיצירה מגיעה מהמון מקומות בחוץ ובבית, אבל חשוב שתהיה פינה אחת שאליה מתכנסים ובה סוגרים עניינים. שתהיה נעימה, שמחה ושלא נרצה לקום ממנה".

הפינה של פסים ונקודות  (צילום: שלומצי ברגר)
הפינה של פסים ונקודות | צילום: שלומצי ברגר

במילה אחת: מינימליסטית

אפרת שגיא היא מעצבת גרפית ובעלת המותג small talk - אקססוריז לילדות עבודת יד. כשעיצבה את פינת העבודה שלה בחרה בסגנון מינימליסטי. הפינה משמשת את אפרת לעיצוב מוצריה והשראה.
פריט אהוב: המחשב.
הטיפ של אפרת: "דלת!! התקינו דלת למניעת הפרעות. לעבודה שקטה ונעימה".

הפינה של אפרת פישמן שגיא (צילום: אפרת)
הפינה של אפרת פישמן שגיא | צילום: אפרת

לכל פריט סיפור מיוחד

ענבל גיבור חיה בעולם של צבעים ואותיות, ומאוהבת בדפוס ונייר. היא מעצבת גרפית, צלמת ובלוגרית, בעלת סטודיו למוצרי נייר מעוררי השראה. הסגנון שבחרה לפינת העבודה שלה מתאפיין בהרבה צבע, עיצוב מודרני בשילוב עם הרבה נגיעות וינטג'. פינת העבודה היא הסטודיו שלה, המקום שבו היא מתחילה את היום, מעצבת את המוצרים שלה, עונה למיילים של לקוחות ומכינה הזמנות.
פריט אהוב: ענבל מכורה לוינטג', ובפינה יש המון מצלמות, מכונות כתיבה והרבה כלי זכוכית, לכל אחד סיפור מיוחד ומזכיר לה רגעים אהובים משוקי פשפשים בניו יורק או בחיפה. 
הטיפ של ענבל: "הטיפ הכי חשוב לפינת העבודה הוא שהפינה תעורר בך השראה, אם זה בעזרת פוסטר שתלוי מול העיניים, או אם זה לוח השראה שמשמח, מעורר מוטיבציה, מחזק ומעורר יצירתיות. וכמובן שיהיה נוח ומסודר. אם יש בלגן בפינת העבודה, יש בלגן גם בעבודה".

הפינה של ענבל גיבור,  (צילום: ענבל גיבור)
הפינה של ענבל גיבור, | צילום: ענבל גיבור
 

 פינה שמכילה את מי שאתם באמת

כשטל ציפורין עיצבה את פינת העבודה שלה, לא הנחה אותה עקרון או סגנון מסוים. כל עבודתה נעשית בפינה הזו. בה היא מעצבת, עורכת תמונות, שואבת השראה וכותבת את הבלוג שלה. טל ציפורין היא צלמת, מעצבת גרפית, סטייליסטית וכותבת את הבלוג chocolate/salt. היא חובשת מיליון כובעים, אבל תמיד איכשהו מגיעה לאוכל. 
פריט אהוב: צילום של ילדיה.
הטיפ של טל: "להקפיד שהפינה תמיד תכיל את מי שאתם באמת ולא רק את מה שנדמה לכם שצריך להיות בה. ולשמור אותה מסודרת גם כשהיא לא מצטלמת".

הפינה של טל ציפורין (צילום: טל ציפורין)
הפינה של טל ציפורין | צילום: טל ציפורין
 

>> הכותבת עמנואלה בינר, בעלת בלוג Miss Mandala