רבע שעה. אולי 20 דקות. זה כל מה שאתם צריכים כדי לעשות סדר בארונות חדר הרחצה שלכם, ולשחרר לחופשי כמה מגירות וכמה מדפים. אנחנו מוכנים להתערב. אם אתם לוקחים את עצמכם עכשיו, ברגע זה, ומוציאים החוצה מחדר הרחצה לפחות פריט אחד מכל מה שנמצא שם – אתם מגלים עולם שלם של מקום אחסון שהיה חסום בזבל.

וזה בדיוק העניין: זבל לא חייב להיות אריזות ישנות ומשומשות: זבל יכול להיות גם הרבה אריזות חדשות של חומרי טיפוח או מגבות חדשות שלא השתמשתם בהן מעולם. אז קדימה, שימו שעון ל-20 דקות מעכשיו, היכנסו לחדר הרחצה עם שקית זבל ועם סל שבו תניחו את כל המוצרים שתעבירו הלאה ובואו נתחיל.

חיה חנן, רחצה (צילום: אסף ברנר)
נראה יפה, אבל מה הולך בתוך הארונות? עיצוב: חיה חנן | צילום: אסף ברנר

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

 מגבות ישנות

באופן עקרוני, אנחנו נגד אחסון של מגבות בחדר הרחצה. הלחות שבאוויר באופן תדיר עשויה לגרום להן לפתח עובשים וריחות לא טובים. אבל אם אתם בכל זאת עושים את זה, הוציאו את המגבות ומיינו אותן. חדשות, רכות ושוות – השאירו. את הפחות רכות, שידעו ימים טובים יותר הוציאו. ולא, אנחנו לא רוצים שתזרקו. יש כמה דברים שאפשר לעשות איתן. הראשון הוא לתרום – יש מי שזקוק להן. השני הוא שימוש חוזר, והחביב עלינו, שגם יחסוך לכם כמה שקלים הוא השטיח לרצפת חדר הרחצה. ואפשר גם להשתמש בהן כסמרטוטי רצפה.

מוצרי טיפוח

מוצרי שיער, איפור, לקים, קרמים: אנחנו קונים כאלה המון אבל משתמשים בפחות מ-20 אחוזים מהם. והם נערמים להם על מדפים ובמגירות, צוברים אבק, מאבדים תוקף ותופסים מקום. מיינו. השאירו את מה שהשתמשתם בו בחודש האחרון. את מה שלא נגעתם בו יותר מחודש מיינו שוב: השליכו מוצרים שפג תוקפם ומה שבתוקף אך לא בשימוש מסרו – משפחה, חברים, תמיד יש מי שישמח לקבל מוצר טוב שפשוט מיותר עבורכם.

ספוגים, ליפות ומוצרי אמבט

אלו שייכים לקטגוריית הדברים שקיבלנו במארזי מתנה ולא היה לנו מה לעשות איתם אז שמנו בארון. בינתיים אנחנו משתמשים בספוג הישן ומוצרי האמבט מחכים ליום שבו נעזוב את הדירה השכורה עם המקלחון ונעבור לבית כפרי ומפנק עם אמבט פרי סטנדינג. עד שזה יקרה – החליפו את הספוג הישן שלכם באחד מהחדשים, ואת מוצרי האמבט תנו במתנה למי שיש לו אמבט. כשיהיה לכם אמבט משלכם – תקבלו עוד, בוודאות.

תרופות

מגירת התרופות שלכם (או הארון) מתפקעת. ברור, זה קורה אצל כולנו. קצת טיפות עיניים, קצת משחה אנטיביוטית, עוד משהו שאנחנו לא זוכרים למה ומתי השתמשנו בו. ורוב הסיכויים שגם פג תוקפם של יותר ממחצית מן המוצרים. מיינו, ואת כל פגי התוקף העבירו לשקית ורגע – לא לפח! קחו אותם למרפאה הקרובה, שם יודעים כיצד לטפל בחומרים. אל תזרקו לפח או למי האסלה – זה מזהם את מי התהום והקרקע ופוגע בבעלי החיים.

למה מוסיפים צבע לא בריא לתרופות? (צילום: חדשות 2)
מיינו את התרופות ואת פגי התוקף מסרו במרפאה. אל תשליכו לפח | צילום: חדשות 2
 

מוצרים מוקטנים ודוגמיות

אנחנו מתים על אלו. הם חמודים ומקסימים וקטנטנים ותמיד נדמה לנו שניקח אותם בנסיעה הבאה – ואנחנו ושכחים והם נשארים במגירה. הפתרון: החזיקו תיק רחצה לנסיעות שאותו אתם לוקחים, ושימו אך ורק בו את המוצרים המוקטנים. אם הוא מלא – השתמשו במוצרים בבית או מסרו אותם.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק