הפרפקציוניסטים: ככה הוצגו בפנינו בפעם הראשונה שניר שלו ומור רדמי ששודכו יחד בעונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון" (פרק חדש בשבת, אחרי החדשות, קשת 12). אמנם הדרך של השניים התחילה עם קשיים, עוד בחתונה כששניר נלחץ כהוגן ולאורך הדרך כשצצו למור שאלות חשובות לגבי משיכה ועניין, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהשניים האלה נוטפים ערימות של פוטנציאל ולא מעט קווי דמיון משותפים או כמו שמור תיארה את זה לגלעד הפסיכולוג אחרי ירח הדבש: "אני מבינה למה שמתם אותנו ביחד".
כשהגיע שלב ההחלטה של איפה הם יגורו יחד לאורך התהליך, בחירה שבאופן טבעי היא לא כל כך פשוטה ואפילו יכולה לעורר מחלוקת בין בני הזוג, הם בחרו לוותר על דירה ניטרלית ולגור יחד אצל שניר. בריאיון ל-mako, כל אחד מהם שיתף בחוויית המגורים המשותפים, בפינות האהובה עליו בבית, בקשיי ההתאקלמות של מור והחוקים וההרגלים של שניר - יש עוד כמה חוץ מהפרדת הכביסה לסלים של 30 ו-40 מעלות.
המקום - תל אביב, הדירה - דירת שלושה חדרים בבניין קלאסי, מרווחת ומפנקת שמתאימה בדיוק לזוג צעיר שצריך ספייס ותחושת ביטחון מצד אחד, אבל מקום חמים להתאהב ולהתקרב בו מהצד השני. "המטבח והסלון בנויים כחלל אחד וזה למעשה היתרון הגדול ביותר של הדירה. היא מוקפת בעצים ענקיים וזקנים שנותנים צל, מכניסים הרבה ירוק לבית ומזמינים מלא ציפורים", מתאר שניר את המקום לו הוא קורא בית. מור שארזה מזוודות והצטרפה אליו, מחמיאה: "דירה יפהפייה ומוקפדת. משופצת נקיה ומסודרת, מעוצבת בטוב טעם מרווחת ונעימה".
באופן מפתיע, או אולי בעצם לא ממש, החלל האהוב ביותר בדירה משותף לשניהם: המטבח והסלון. אפשר לראות במהלך הפרקים שלא מעט מהזמן הם מבלים שם יחד, בין אם זה לחתוך סלט, לשתות יין, להתחבק קצת או להכין את הביסקוטים המפורסמים של שניר. "בעיניי החדר הכי חשוב בבית זה המטבח והסלון כי שם מארחים ושם כל ההתרחשות", משתף החתן. כשמדייקים אותה לפינה ספציפית מור דווקא חשה התלבטות: "אני מתלבטת בין כיסאות הבר על האי במטבח, לבין הפינה של הספה בסלון".
מה סגנון העיצוב המועדף ביותר?
שניר: "בית צריך להיות בית. הוא לא יכול להיות מלוקק מידי ומצד שני הוא צריך להיות מתוקתק ואסתטי, זה שילוב בין סגנון עיצוב נקי ופשוט לבין סגנון חם וצבעוני, צריך לשלב ביניהם במידה הנכונה, לפחות לטעמי".
מור: "תלוי מצב רוח. אני אוהבת הכל מהכל. אוהבת עץ ופרקטים למיניהם, בשילוב עם לבן ואם יש נגיעות של פרטים בזהב בכלל מעולה. יצא לי ספציפי, אבל באמת שאני פתוחה להכל. הכי חשוב שלא יהיה עמוס".
מה הכי חשוב לך בבית?
שניר: "שיהיה כיף לארח בו, שיהיה קל לתפעל אותו, שיהיה כיף ונוח להעביר בו זמן".
מור: "שיהיה לי נעים. שזה יהיה המקום שאני ארצה לחזור אליו בסוף יום".
טיפ מנצח לתחזוקת הבית?
שניר: "אף פעולת תחזוקה לא צריכה לקחת יותר מעשר דקות, אם יש כזו - משהו בתכנון של הבית שגוי".
מור: "סדר ושוב סדר. כשמסודר בעיניים, מסודר בראש והכל רגוע יותר".
איך נראתה חלוקת המטלות בבית?
מור: "שניר הוא הבשלן העיקרי. אני ישבתי על הבר על תקן מארחת חברה בזמן שהוא מבשל. שנינו עשינו כביסות, העמסנו ופרקנו מדיח, הוא הוריד את הזבל. בכללי הוא סופר נקי ומסודר, אז הוא מתפעל הכל ביד רמה".
שניר: "לא היה לי נעים לתת למור לעשות דברים. בגדול, חשוב שכולם יעשו הכל ולפי יכולתם, אבל אני לא חושב שצריך להתחשבן על מי עושה מה או כמה. כן חושב שכדאי לשים לב לנכונות של כל אחד לתרום למטלות הבית, כי לכל אחד יש תקופות עמוסות יותר או פחות ולכל אחד יש מטלה שהוא שונא בהגזמה ושם צריך להתחשב ולעזור אחד לשנייה".
מלבד הקושי המובן של לעבור לגור עם בן אדם שהכרת רק לפני רגע, העובדה שמור ושניר בחרו לעבור לגור בדירה של אחד מהם ולא בדירה ניטרלית, יכולה להיות מצד אחד כיפית ונוחה, אבל לעיתים גם לא פשוטה לצד שעובר אל הדירה. זה גם מה שהיווה את האתגר העיקרי בשביל הזוג, שמור תרגיש בנוח. שניר אפילו עשה שינויים של הרגע האחרון כדי שהיא תרגיש כמה שיותר בבית: "ביטלתי הזמנה של ספה לחדר העבודה בגלל שחשבתי שאולי נצטרך עוד ארון שם, פיניתי מקום לבגדים ונעליים. הדבר הנכון היה לעודד אותה להשתמש במה שקיים בבית ולנסות לא להעיר, כמובן שלא כל כך הצלחתי בזה, זה חיסרון מובהק שלי אבל באמת שניסיתי".
מהצד השני מור משתפת באתגר מבחינתה: "לא כל כך מצאתי את עצמי מבחינת ספייס בבית, כמו איפה לשים את הדברים שלי ועוד. הייתי משאירה את התיק עבודה שלי על כיסאות הבר (כי ככה זה אצלי בבית), עד שלמדתי לשים אותו בחדר עבודה. יש לי גם צלוחית תכשיטים שמיקמתי במטבח ואני לא חושבת שהוא מתחבר לרעיון. היה לי חשש שלא יהיה לי מספיק מקום לדברים שלי, כי יש לי הרבה. או שאפריע לו במרחב שלו".
היית משנה משהו בדירה של שניר?
מור: "אם ההדום הצבעוני שיש בסלון היה נעלם, לא הייתי בוכה. חוץ מזה הכל מעולה".
איזה חפצים הבאת מהדירה שלך כדי להרגיש יותר בבית?
"טאקי, נעלי בית. אם נהיה כנים, הבאתי את כל הבית שלי. נכנסתי חמודה עם מזוודה וכמה תיקים, אבל מאחר ואנחנו גרים קרוב הבאתי כל פעם עוד משהו".
שלב השאלה הזהה
טוש או אמבטיה?
מור: "ביום יום טוש, במקרים מיוחדים אמבטיה".
שניר: "גם וגם. חובה שתהיה אפשרות לעשות אמבטיה, אבל ביום יום רק טוש".
טלוויזיה בחדר שינה או בסלון?
מור: "בסלון".
שניר: גם וגם, קל".
חפצים, להיקשר בקלות או להיפטר?
מור: "נפטרת בקלות".
שניר: "נקשר מידי. יש לי רמקול שנפל מקומה רביעית לפני כמה שנים ואני עדיין שומר אותו רק כי ממש אהבתי אותו".
כלים בכיור - משאירים לבוקר או אין מצב ללכת לישון עם כיור מלוכלך?
מור: "עדיף שלא להשאיר אבל אם היה יום ארוך אפשר. אם משאירים חובה להשרות במים וסבון".
שניר: "כלים לא חונים בכיור, הם ישר הולכים למדיח".
מטלת הבית הכי אהובה?
מור: "יש לי סטייה של אקונומיקה בשירותים כל יום. גם לסדר את הארון, אבל זה קורה בתדירות נמוכה".
שניר: "להשקות את העציצים, אבל אין מטלה שאני יכול להגיד שאני אוהב אותה".
מטלת הבית הכי שנואה?
מור: "להחליף מצעים".
שניר: "כביסה, לקפל כביסה זה השטן".