חשבתם שבישראל יש מנהגי ניקיון ואחזקה משונים? בעוד שביעור חמץ כנראה היה מגיע לטופ-טן ברשימה בכל מדינה אחרת, אנחנו אספנו עבורכם מנהגי ניקיון, חוקי נדל"ן, הרגלים ואמונות טפלות משונים לא פחות מרחבי הגלובוס. תוהים ממה מודאגים בעיקר הסינים בתחזוקת הבית, ממי צריך לבקש רשות כדי למכור בית בצרפת ואיך מנקים שטיחים ברוסיה? בדיוק בשביל זה אנחנו פה.

עוד בערוץ עיצוב הבית:

ארה"ב: דרום כחול

אם לא גדלתם בדרום ארה"ב אתם כנראה לא יודעים חוק חשוב במעבר דירה: צבעו מיד את תקרת המרפסת בצבע כחול בגוון haint. למה, אתם תוהים? מילה אחרת ל-haint היא haunt (רדוף), ועל פי המסורת של צאצאי העבדים האפריקנים שחיו באזור ג'ורג'יה ודרום קרוליינה, רוחות רפאים לא יכולות לחצות מים, כך שהצבע הכחול מסמל את הרחקת הרוחות הרעות מהבית. יש הטוענים שהסיבה לכך היא שהצבע הכחול מרחיק יתושים ומזכיר את השמים. הצבע הכחול נפוץ מאוד בבתים באזור, והוא מעטר לא רק מרפסות אלא גם דלתות, חלונות ואף את עיצוב הפנים.

משונים בעולם, ארצות הברית (צילום: Shutterstock)
ארצות הברית. הכחול מרחיק את היתושים ומזכיר את השמים | צילום: Shutterstock

גרמניה: סינדרלה מאחוריהם 

הגרמנים אוהבים לסדר את המיטה שלהם באופן... יוצא מן הכלל. אנחנו די בטוחים שלעולם לא נצליח להצטיין במיומנות שהם רכשו בדייקנות גרמנית. באופן שנשגב מבינתנו, הם מצליחים לחלק את השמיכה לשלישים, ולאחר מכם למקם אותה במדויק במרכז המיטה. אם לא יצליחו, הם ינסו לסדר את המיטה שוב, הפעם, בלי כל סיבה הנראית לעין, יקפלו את השמיכה לשניים. יכול להיות שהגרמנים פשוט לא מסוגלים להירדם בלי אתגר מנטלי לפני השינה.

משונים בעולם, גרמניה 1 (צילום: Shutterstock)
גרמניה. דייקנות יקית | צילום: Shutterstock

גרמניה: רוק 30 

עדיין בגרמניה, שם כנראה אוהבים לזרות מלח על פצעיהם של הרווקים בני ה-30, אחרת איך תסבירו את מסורת הניקיון הבאה: בהגיען לגיל 30, נשים רווקות צריכות לנקות את ידיות הדלתות של חבריהם עם מברשת שיניים, בעוד שהרווקים בני ה-30 חייבים לטאטא. אם הם רוצים להיפטר מהמטלות הללו, עליהם לנשק אדם בן מינם.

משונים בעולם, גרמניה (צילום: Shutterstock)
גרמניה. נשיקה פותרת את העניין | צילום: Shutterstock

סין: ניקיון לכל השדים והרוחות 

ניקיון הבתים בסין מזכיר יותר שעת מלאכה שהשתבשה מאשר ספונג'ה מסורתית. בתים מסורתיים בסין מגיעים לניקיון האביב ב-28 בחודש של השנה החדשה של סין. קישוטים אדומים נתלים בכניסה לבית ועל החלונות כדי להבריח את המפלצת Nian, שעל פי המסורת מפחדת מהצבע האדום. שלטים אדומים ועליהם הכיתובים "אריכות ימים", "מזל טוב" ו"אושר" מפוזרים ברחבי הבית. אם השדים עדיין לא נבהלו מכל האדום הזה, גם תליוני עץ אפרסק נתלים על הדלתות כאמצעי לגירושם. את הניקיון עצמו מבצעים בעזרת עלי במבוק, שכן - ניחשתם נכון - מגרש רוחות רעות. ניקיון הבית מסמל הרחקת מזל רע במהלך השנה החדשה, אך יש להימנע מטאטוא הבית - בייחוד במהלך שלושת הימים הראשונים של הניקיונות - אחרת הם מסתכנים בטאטוא המזל מהבית.

משונים בעולם, סין (צילום: Shutterstock)
סין. אדום עולה | צילום: Shutterstock

יפן: של נעליך 

כנראה כבר יצא לכם לשמוע על המסורת היפנית להסרת נעליים עם הכניסה לבית. אך אולי לא ידעתם שהמארחים נוטים להציע לאורחיהם זוג כפכפים במקום הנעליים שלהם. יתרה מכך, זוג כפכפים נוסף יחכה לכם ליד השירותים, שם תצטרכו להחליף בין כפכפי הבית לכפכפי השירותים. מקורה של המסורת הזו הוא עוד מהימים שבהם שירותי כריעה ("בול פגיעה") היו נפוצים בבתים במדינה. בונוס מיוחד לכל הסיפור הזה הוא שתמיד תדעו שהשירותים תפוסים אם כפכפי בית (ולא כפכפי שירותים) מחכים בכניסה.

משונים בעולם, יפן (צילום: Shutterstock)
יפן. דמי חליצה | צילום: Shutterstock

צרפת: לא בלי בתי 

חוק צרפתי מעצבן במיוחד לא מאפשר לאלמנים למכור את הבית שהיה בבעלות משותפת עם בן או בת זוגם המנוחים ולהתחיל בחיים חדשים. על פי חוקי הירושה הצרפתיים - שנחקקו כדי להותיר נדל"ן בתוך המשפחה - האלמנים חולקים את הבעלות על הבית עם ילדיהם ואף זקוקים לרשות הילדים בכדי למכור או להשכיר את הבית.

משונים בעולם, צרפת (צילום: Shutterstock)
צרפת. נדל"ן בתוך המשפחה | צילום: Shutterstock

רוסיה: שטיחים של שלג 

אם אתם גרים באזור מושלג, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את שיטת ניקיון השטיחים הרוסית. לפני חגיגות השנה החדשה ברוסיה, השטיחים מוצאים החוצה לשלג והילדים רצים סביבם וגורפים שלג עליהם. לאחר מכן הם לוקחים מטאטאים ומחבטי שטיחים וגורפים את הלכלוך שנצמד לשלג. ההנאה מובטחת, וכך גם הריח המרענן שיהיה לשטיחים לאחר מכן.

משונים בעולם, רוסיה (צילום: Shutterstock)
רוסיה. הנאה מובטחת | צילום: Shutterstock

בריטניה: הכל חוץ מפושרים

הבריטים הם עם מיוחד עם מסורות מפוארות והרגלים שלעולם לא מתים. איך אחרת תוכלו להסביר מדוע הם משמרים את המנהג להתקין שני ברזים נפרדים למים חמים ולמים קרים? כן כן, אם תגיעו לבית בריטי, סביר להניח שתמצאו בכיור שני ברזים נפרדים, סמוכים זה לזה, האחד למים חמים בלבד והאחר למים קרים. חשקה נפשכם במים פושרים? פתחו את שני הברזים והזיזו את ידיכם הלוך ושוב במהירות וזכו לזרמים של מים רותחים ושל מים קפואים גם יחד. ההרגל הזה נעוץ בעובדה שבעבר לבתים היו מכלים נפרדים למים חם ולמים קרים, אך גם לאחר ההתקדמות הטכנולוגית בנושא, המסורת העתיקה השתמרה לה.

משונים בעולם, בריטניה (צילום: Shutterstock)
בריטניה. די עם זה | צילום: Shutterstock

הונגריה: קונים בסטייל 

בעוד שאתם יכולים לרדת רגע בכותונת לקנות ביצים במכולת או לחזור מאימון ובעודכם מיוזעים להחריד לקנות משקה אנרגיה בסופר ליד, ההונגרים לא ייתנו לדבר כזה לעבור בשקט. אתם לא תתפסו הונגרי שיצא באור יום לסופרמרקט במכנסי ריצה קצרים או בחולצת פיג'מה. הנשים גם ישקיעו ויתאפרו לרגל המאורע.

משונים בעולם, בודפשט (צילום: Shutterstock)
בודפשט. שופינג בסטייל | צילום: Shutterstock

אלבניה: אולי עדיף להתאפק

מצב הצנרת באלבניה לא מזהיר, ושם לא תוכלו להוריד נייר טואלט בשירותים. בכמעט כל חדר שירותים במדינה תמצאו פח נפרד לנייר טואלט. שירותים רבים במדינה הם שירותי כריעה, שתאמינו או לא - טובים יותר לבריאות שלכם משירותים רגילים - זו התעמלות יומיומית לשרירי הרגליים והתנוחה האידיאלית לסיטואציה. כדי להוריד את המים שופכים דלי מים למרכז, שלעתים עובד יותר טוב מהורדת מים באסלות רגילות.

משונים בעולם, שירותי בול פגיעה, אלבניה (צילום: Shutterstock)
אלבניה. פול פגיעה | צילום: Shutterstock

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?