כביסה היא לא מהפעולות הראשונות שמזנקים לבצע אותן בבית. אומנם כבר לא צריך לרדת לנהר בשבילה, אבל הג'ינגול בין המכונות, התלייה והקיפול - ועוד בחדר שירות קטנטן ודחוס בירכתי המטבח או חדר הרחצה - מתיש, מעייף ובגדול לא כיף. נראה לנו שהתחושה אחרת לגמרי בחדר הכביסה הייחודי בדירת הפנטהאוז בפתח תקווה. 

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> פנטהאוז כזה עוד לא ראינו: מהפך מפתיע בת"א

>> רכשה מכספה: הצצה לבית הסקסי של קים אור אזולאי

"חדר הכביסה הוא בדרך כלל החלל הכי נטוש, חשוך ולא רלוונטי בבית מבחינת מיקום ומבחינת ההשקעה בו", מסביר אדריכל כפיר גלאטיה אזולאי, שתכנן את חדר הכביסה. "תמיד יש בו בלגן ומתייחסים אליו כמו מחסן". בארץ, הוא מסביר, חדר הכביסה מחובר בדרך כלל לחדר הרחצה או למטבח. בפנטהאוז שבשכנות גנים, לעומת זאת, ביקשו הדיירים, הורים לשתי ילדות קטנות, להשקיע גם בחדר הכביסה. "כשתכננו את הדירה חשבנו היכן למקם את חדר הכביסה. הבנו שהוא צריך להיות ליד חדרי השינה או חדר הרחצה, כדי שתהיה אליו גישה מהירה בלי להיסחב עם הכביסה ברחבי הבית", מספר גלאטיה אזולאי. "בחרנו את קצה המסדרון, ממש בכניסה למבואת חדרי השינה - מיקום אסטרטגי, במרחק הקצר ביותר מחדרי השינה". ליד חדר הכביסה נמצאים חדר ההורים וחדר האורחים הפעיל. 

חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 1 (צילום: יואב פלד)
חדר הכביסה מבחוץ | צילום: יואב פלד
חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 2 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 3 (צילום: יואב פלד)
ארונות מחופים פורמייקה נאנו בצבע אוף וייט | צילום: יואב פלד

חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 6 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד

במקור היה בקצה המסדרון מצד שמאל חדר אחד, והוא פורק ובמקומו נבנו חדר אורחים וחדר הכביסה התחומים בזכוכית אקוסטית כפולה (עם רווח ביניהן). "במקום להיכנס למסדרון T עם מעברים, 'פתחנו' את החלל בעזרת הזכוכית השקופה. כך המסדרון כבר לא נתון בין שני קירות אטומים", מסביר גלאטיה אזולאי. בעוד שעל קיר הזכוכית בחדר האורחים נתלה וילון האפלה דו שכבתי, חדר הכביסה נותר חשוף לגמרי. הקיר השני של המסדרון הוא קיר מחופה עץ באורך 14 מטר, המתחיל במטבח, כולל ארונות, אזור נטילת ידיים, דלת בקו אפס לשירותי האורחים, וארון חשמל, תקשורת ושעוני שבת.

שטחו של חדר הכביסה הוא 4.5 מ"ר. בחדר נבנו ארונות מחופים פורמייקה נאנו בצבע אוף וייט, שלא רואים עליה לכלוך או טביעות ידיים, ומשטח אבן קיסר בגון אבן. הארונות כוללים שלוש מגירות לסלי כביסה לבנה או צבעונית, מגירות עליונות (אחת מהן, מתחת לכיור, היא מגירת דמה), כיור וברז לשטיפה או השריה. משמאל מכונות הכביסה והמייבש, ומעליהם משטח לקיפול כביסה או גיהוץ (בתוספת משטח ייעודי לבידוד חום), ארון עליון לחומרי ניקוי ומתלה לייבוש עניבות, כובעים ועוד. בחדר תוכננה תאורת ספוטים פונקציונלית היקפית, שמתמזגת עם תאורת המסדרון. הדלת עשויה זכוכית אקוסטית עם פרופיל אלומיניום שחור, והרצפה עשויה שיש לבן, כמו בכל הבית. 

חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 5 (צילום: יואב פלד)
צילום: יואב פלד
חדר כביסה, ג, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי - 4 (צילום: יואב פלד)
המסדרון התחום בקיר הזכוכית מצד אחד ובקיר מחופה עץ מהצד השני | צילום: יואב פלד
חדר כביסה, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי (צילום: כפיר גלאטיה אזולאי)
החלל במהלך הבנייה | צילום: כפיר גלאטיה אזולאי
חדר כביסה, עיצוב כפיר גלאטיה אזולאי, תוכנית (שרטוט: כפיר גלאטיה אזולאי)
תוכנית הבית. חדר הכביסה מסומן בצהוב | שרטוט: כפיר גלאטיה אזולאי

"מבחוץ החדר נראה כמו תיבה של אור שמאירה את החלל ונראה גדול בגלל השקיפות. אפשר לעבור ליד החדר ולראות אם המכונה עובדת ומתי היא סיימה לעבוד. מבפנים אפשר להסתכל החוצה, כך שהעבודה נעימה יותר", אומר האדריכל. 

והחדר באמת נשאר מסודר ויפה?
"בדיוק. הכביסה המלוכלכת נמצאת בתוך הארונות ואחר כך עוברת למכונות, ואם שוטפים כתם בבגד, מתנהלים בכיור ולכל היותר עם כלי על המשטח. אין סיבה לבלגן".