כולנו מכירים את זה: אנחנו מוקפים ברעש כל הזמן. בעבודה, בתחבורה הציבורית, וגם בבית לא בטוח שהשכנים עושים איתנו חסד. ואלי זאת בכלל הקרבה של הבית לאזור סואן? אם אתם מתקשים להירגע גם בבית, ומאשימים את עצמכם או את הפרעת הקשב שלכם אולי אתם טועים. יכול להיות שהרעשים החיצוניים מפריעים לכם ואתם בכלל לא שמים לב.

אבל לא מדובר רק ברעש שמטריד את האוזניים שלנו. רעש יכול לנבוע גם מעודף אור, מצבע לא נכון ומעומס של חפצים. כאשר משהו גורם לנו אי נוחות ואנחנו לא יודעים לשים עליו את האצבע אנחנו חסרי שקט, והתוצאה זהה לרעש של משאית נוסעת לאחור. אנחנו פשוט לא מסוגלים להתרכז או לנוח. הבאנו לכם כמה צעדים פשוטים וכמה פתרונות קלים ליישום  שיעזרו להחזיר את השקט אל הבית, או לפחות לפינה אחת בו.

עוד בערוץ עיצוב הבית:   

מכשירים מרעישים

איך יוצרים פינה שקטה בבית? מתחילים ברעש. כבו לרגע את הטלוויזיה והרדיו. הקשיבו היטב לזמזומים שבוקעים ממכשירי החשמל השונים: המקרר, בר המים, מכשיר הדי.וי.די, המחשב שפועל אך איש לא יושב לידו. התקתוק של מחוגי שעון הקיר. כל אלו יחד יוצרים זמזום מטריד שאפילו לא עלה בדעתנו שאפשר להפסיק. נכון, לא תמיד אפשר לקנות מקרר חדש, אבל כן אפשר לכבות מכשירים שאינם בשימוש ולצמצם את הרעש. שימו לב: מצב סטנד ביי אינו כבוי.

שטיחים

פרישת שטיח על הרצפה עשויה להפחית באופן משמעותי רעשים: גם את רעשי הצעדים של בני הבית, וגם רעשים נוספים. שטיחים באופן כללי משפרים את האקוסטיקה, וככל שיהיו לכם כאלה כך ייטב.

ישראל נוטס, פינת ישיבה מלמעלה (65) (צילום: עומרי אמסלם)
כך נראית פינת החלומות שלכם? עיצוב: ישראל נוטס | צילום: עומרי אמסלם

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

עומס מול ריקנות

בחנו את הבית שלכם: האם הוא עמוס ברהיטים שגורמים לתחושת מחנק? אולי ההפך הגמור – אולי הוא ריק ומעורר תחושות של מקום זמני שאין לכם כל שייכות אליו? מננו את הרהיטים בהתאם, ונסו למצוא את הנקודה המדויקת והמאוזנת עבורכם.

סלון (צילום: גלית דויטש)
צבעים כהים מתאימים לאנשים מיוחדים. עיצוב: סטודיו אחד לאחד | צילום: גלית דויטש

זוויות ועיגולים

ריבוי של רהיטים זוויתיים יכולים לעורר רגשות שליליים. חשוב לדאוג לאיזון ולעגל מעט את סביבת המחיה שלנו: כורסה עגולה או פוף רק, נברשת סגלגלה, שטיח או מדפים בעלי פינות מעגלות ושולחן אוכל, כמובן. העגלגלות עשויה להפחית את העומס הרגשי ולהגדיל את היכולת שלנו להכיל רעשים מן החוץ שאנחנו לא יכולים לשלוט בהם.

שרפרף (צילום: איתי בנית)
פריטים עגולים מרככים את האווירה. עיצוב: יעל הירש שפיגל | צילום: איתי בנית

אור

האם אתם אנשים של חלונות מכל עבר ואור חזק מעיר אתכם? האם חדר ללא חלון מעורר בכם תחושות אי נוחות? בררו עם עצמכם מהי מידת האור שאתם זקוקים לה. הביטו למעלה, אל הנברשת ואל המנורות: האם הן מעניקות לכם אור מספיק? אולי האור לבן מדי? ואולי דווקא הנברשת מחשיכה וחונקת את האור? מינון נכןו של אור – טבעי או מלאכותי – עשוי להשפיע באופן משמעותי על תחושת הנוחות שלנו בחללים השונים בבית.

לירן בן איבגי, חוץ לילה (10) (צילום: עידן גור)
האם ריבוי חלנות טוב לכם או גורם לכם לחוש חשופים? עיצוב: לירן בן איבגי | צילום: עידן גור