שפרה קומביץ' מפלורידה היא אמא לחמישה ילדים עם הרבה ניסיון בתפעול בית למשפחה גדולה, והיא כותבת בין היתר גם על זה כבר שני עשורים. לאחרונה היא ומשפחתה עברו לבית חדש, והיא סיפרה ל- thekitchn.com על התובנות שלה לאחר בחירת המקרר למטבח.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הלם: למה למכונות הכביסה יש בעצם חלון?

>> הטרנד היוקרתי שכובש (שוב) את חדרי הרחצה של הישראלים

במהלך תכנון המטבח החדש החליטו שפרה ובעלה למקם את המקרר צמוד לקיר, כך שייתן תחושה של הרבה יותר ספייס בחלל. הבעיה הייתה שכדי להתאים את המקרר למיקום שנקבע הם נאלצו להסתפק במקרר קטן יותר. לאחר חצי שנה היא שיתפה טיפים איך למקסם את השטח של המקרר ולנצל כל ס"מ בו כך שיוכל להספיק למשפחה גדולה, במקרה שלה משפחה בת 7 נפשות:

1. תיוג של המוצרים בתוויות

במקרר קטן וצפוף החוכמה היא לדעת לזהות במהירות היכן נמצא הפריט שאנחנו רוצים. הוספת תווית מזהה למגירות ולקופסאות האחסון תעשה את העבודה, וככל שהתווית יותר בולטת – בגודל הכיתוב או צבע הסימון, כך יהיה קל יותר. בנוסף, תיוג של הקופסאות יעזור לנו לזכור להחזיר אותן למקום המוגדר להן במקרר וימנע בלגן גם לפעם הבאה.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Sung K. Kim (@foodbysung)

 

2. הגדרת אזורים ייעודיים למוצרים מסוימים

שמרו פריטים דומים יחד במבנה ואזור מוגדרים, בהתאם לתדירות השימוש בהם והחשיפה שלהם לבני הבית. למשל, גבינות יוקרתיות במדף העליון, שאריות בגובה העיניים כדי להגדיל את הסבירות שהן יראו ויאכלו, ומנות צהרים לילדים במדף התחתון. הגדרת האזורים עוזרת לזהות ולמצוא את הפריטים בקלות, בלי להזיז את כלל המוצרים בחיפוש או לשכוח לגמרי ממוצרים מסוימים שנמצאים בפינה כלשהי, מאחורי שורת מוצרים אחרים – רחוק מהעין רחוק מהלב. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Healthy Lifestyle Coach (@sararsiskind)

 

3. אחסון בכלי פלסטיק שקופים

קופסאות גדולות ושקופות של פלסטיק קשיח יכולות לשמש כמגירות נוספות, שגם מסייעות לסדר ולארגון במקרר וגם אפשר לראות בדיוק מה נמצא בהן. הן מגיעות במגוון גדלים ומידות, מאפשרות להשתמש בכל עומק המקרר ועוזרות לתחום אזורים – כמו שמומלץ בסעיף הקודם. דוגמאות למוצרים שיאוחסנו במגירות: רטבים, ירקות, גבינות מסוג מסוים, קופסאות עם קטניות, תבלינים ועוד.

ככה למשל נראה המקרר של מארי קונדו:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marie Kondo (@mariekondo)

 

4. ניצול של שטח אנכי

שימוש בכל ס"מ זמין במקרר יתאפשר אם תדעו להשתמש גם בחלל האנכי. למשל באמצעות מגש קשיח, צר וארוך לאחסון ביצים, שניתן להערים עליו קופסאות אחסון נוספות – לעוד ביצים ובכלל.

קופסת ביצים (צילום: Srirat Pongcharoen, SHUTTERSTOCK)
צילום: Srirat Pongcharoen, SHUTTERSTOCK

5. בחירה מודעת של מכלי האחסון

יש הרבה סוגים, גדלים וצורות של קופסאות לאחסון מזון, והמלבניות הן החסכוניות ביותר לניצול נכון של שטח המקרר, בטח יותר מהקופסאות העגולות שמשאירות פינות ריקות שאי אפשר להשתמש בהן. את הקופסאות המרובעות והמלבניות אפשר גם לערום בקלות זו על גבי זו ליצירת "מגדל" יציב שמנצל היטב גם את השטח האנכי במקרר.  

אם אתם משתמשים ביותר מסוג אחד של קופסה, נסו להגדיר כל אחד מהסוגים לאחסון של פריטים דומים, למשל קופסאות פלסטיק מרובעות לאוכל שבושל לקחת לעבודה או לבית הספר, קופסאות זכוכית מלבניות לשאריות ושימוש חוזר בבית ועוד. כך יהיה מהיר יותר לאתר בדיוק את מה שאתם צריכים.

מדף במקרר (צילום: shutterstock By BravissimoS)
מדף במקרר | צילום: shutterstock By BravissimoS
 

6. העברת פריטים מאריזתם המקורית לקופסאות אחסון

לפעמים האריזות של המוצרים תופסות יותר נפח במקרר (או בארון) מאשר הנפח של המוצרים עצמם. אם אפשר להוציא את המוצרים מהעטיפה מבלי לפגוע בטריות או באופן ההגשה שלהם, ולאחסן אותם בקופסאות - זה יפנה לא מעט נדל"ן במקרר.

סדר במקרר, הקפאה והפשרה מהירה ויעילה יותר.  (צילום: lunchinabox.net)
גם בשר טחון אפשר להשטיח בשקיות אחסון, חוסך הרבה מקום במקפיא | צילום: lunchinabox.net
 

7. סידור המקרר לפני שעושים קניות

לא משנה כמה תתרגלו את הטיפים הטובים ביותר לארגון המקרר שלכם, הוא תמיד יהיה צפוף אם תקנו יותר מדי. זה נכון שמבצעים שבהם קונים כמות גדולה יותר של מוצרים ומשלמים פחות יכולים להפחית קצת בהוצאות, אבל זה לא יעזור לכם כשלא יהיה לכם איפה לשים אותם, נכון? לפני ביצוע הקניות כדאי לעבור על כל המוצרים במקרר ולסלק את כל מה שפג התוקף שלו כדי לפנות עוד מקום. המלצה נוספת היא לרכז יחד באחד האזורים המוגדרים מוצרים שהתוקף שלהם עומד לפוג בקרוב, כדי לזכור להשתמש בהם במקום לזרוק סתם מאוחר יותר.

סדר במקרר, קופסה בחזית המקרר לאוכל שעומד לפוג תוקפו (צילום: eatfeelfresh.com)
כדאי לרכז במקום נגיש את כל המוצרים שהתוקף שלהם עומד לפוג | צילום: eatfeelfresh.com