המטבח המרוקאי מקבל שדרוג רענן וצעיר בעונה הזאת של "מאסטר שף" (פרק הדחה בשבת, אחרי החדשות, קשת 12), כשאחת מהדמויות המרכזיות שמובילות את השינוי היא אבישג פארי. הנסיכה האילתית של העונה כובשת את הלב שלנו מפרק לפרק, ובתור מי שבאה מהדרום הרחוק, היא ללא ספק הייתה זקוקה למטבח שישרת אותה כשהיא מגיעה ללב העניינים במרכז. כך היא הפכה את הדירה של החברה הכי טובה שלה למקום מבטחים. "לבשל במטבח לא מוכר זה תמיד מורכב. המזל שלי הוא שהדירה של זוהר היא כמו הבית השני שלי. ככה אני מרגישה בנוח והכי טבעי לי לעשות בלגן ולבשל כאילו אני בבית", היא משתפת.
מה ההבדל בינו לבין המטבח שלך בבית באילת? "המטבח שלי הוא יותר גדול עם המון שטח אחסון ואבזור שלא יבייש שום מסעדה. מה שכן, כאן יש הרבה יותר אור טבעי ואוויר טוב, שזה מדהים".
מה המכשיר הכי שימושי שיש לך במטבח ולמה? "מתלבטת בין המכתש ועלי משיש לבין המלוש. במכתש אני משתמשת המון, פותחת תבלינים וכותשת חומרי גלם והמלוש מוציא מבצקים בטכניקת לישה את המקסימום יכולת שלהם".
איך נראה מטבח החלומות שלך? "מטבח החלומות שלי, וזו נקודה רגישה אצלי, כי זה חסר לי כבר עשר שנים, יכלול קודם כל המון אור שמש. יהיה בעיצוב נקי כשיש מינימום על השיש והרבה שטח אחסון. קווים נקיים ומיקסום השטח והכי חשוב שתהיה אנרגיה טובה במטבח ועיצוב חמים ומזמין".
מי שוטף כלים בבית אחרי שאת מבשלת? "מאוד רוצה לומר שבעלי אבל זה יהיה שקר. ברוך בורא המדיח".
מה המטלה שאת הכי שונאת במטבח? "אני יכולה להיות במטבח מצאת החמה עד הלילה ולא ימאס לי אבל שנאת חיי במטבח זה לשטוף את הקופסאות אוכל של הילדים שלי. בכללי לשטוף קופסאות מביא לי עצבים".
איזה ספרי בישול או אפייה נמצא אצלך על המדף? "מבחינתי שני ספרי הבישול הכי מדהימים שיצאו אי פעם מבחינת תוכן, עריכה, ותמונות זה ספר הטאבון והספר 'בלאדי' על המטבח הערבי של מיכל וקסמן. אני לוקחת אותם איתי לטיסות למרות שהם ענקיים מרוב שהם מרתקים אותי".
כמה שעות את מבלה במטבח לאורך השבוע בממוצע? "לא נעים לי להודות אבל יש חמישה אנשים להאכיל שלוש פעמים ביום אז 95% מהיום שלי או בבישול או בניקיון של המטבח".
מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת? "אירוח לכבוד יום הולדת של חברה טובה, שסבב כולו סביב דגים, זו הייתה הבקשה שלה ומי שהפתיע אותה היה בעלה אחרי חצי שנה של מילואים והיה חשוב לי שהיא תהיה מרוצה אחרי מה שהיא עברה בחצי שנה האחרונה".
אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד – על מה לא היית מוותרת? "מבחינת חומר גלם? קמח. מבחינת ציוד? הטאבון שלי שהוא יחיד בארץ ומתנה מהאדם שאני הכי אוהבת בעולם".
מה חומר הגלם הכי יוצא דופן שיש אצלך בארונות? "יש לי מחמצת עתיקה מאיטליה מלפני 60 שנה שקיבלתי במתנה מסבתא של חברה".
מה אנשים עושים במטבח שיכול להוציא אותך מדעתך? "אדישות במטבח וניהול לא נכון של עבודה וזמנים".
מטבח בלי תנור או בלי כיריים? "אל תאלצו אותי לבחור".
מה המקום האהוב עלייך בבית אחרי המטבח? "האי מול הטאבון והבריכה, שם אנחנו מארחים המון".
ולסיכום – אם לא היית גרה באילת, לאן היית עוברת? "ללא ספק הייתי עוברת לגליל. אחרי שגדלתי כל החיים במדבר אני צריכה קצת ירוק בעיניים ואקלים קריר.