מה עושים כשחדוות הבישול מתנגשת עם מגבלות מרחב המטבח? כשכבר לא מוצאים את כלי הששת מרוב בלגן או כשכל צנצנות התבלינים מתפזרות לכל עבר? תמיד נדמה שאין לנו מספיק מקום במטבח, הלב של הבית. אספנו עבורכם עשרה פתרונות יצירתיים ומעוצבים לסידור ואבזור יצירתי של המטבח, בלי להפוך אותו לזירת קרב, וגם טיפים יעילים של מעצבת פנים לסגירת כל הפינות.
יבש וטרי: שקי אחסון נתלים
פתרון אסתטי לשמירה על הירקות היבשים ומעלי הניחוחות כמו חברינו השום והבצל, אפשר למצוא בצורהל'ה, שם עיצבו שלושה שקי בד צבעוניים לתלייה פשוטה וסגירה - קלים לתפעול ושומרים על טריות. המחירים נעים בין 69-89 שקלים, בהתאם לגודל השק.
עלה ירוק: מתקן לעשבי תיבול
לכל הבשלנים שתוהים איפה לאחסן את שלל העלים הירוקים בלי שיתפזרו ברחבי המטבח, בחברת PREPARA המציאו את המתקן המעוצב HERB MINI POD, המתאים לאחסון על דלת המקרר ודואג לשמירה על טריות עשבי התיבול לזמן ממושך (כשלושה שבועות). מחיר: 99.90 שקלים, רשת סוהו.
שומר מסך: תולים את האייפד
מחפשים לקבל השראה מתוכניות הבישול? רוצים להיות אייל שני הבא, אבל אין מקום להעמיד את האייפד? הנה לכם פתרון יצירתי שיחסוך מקום במטבח המודרני שלכם ויאפשר לעקוב אחר שלבי הבישול בלי מאמץ. מחיר: 289 שקלים - להשיג בביקונקט.
יוצאים מהארון: מדף וינטג'
אם חיפשתם להכניס קצת צבע ותחושת וינטג' למטבח וגם למצוא מקום לכל אותן צנצנות וקופסאות שכבר לא נדחסות לארון - מדף Shelf Collector Barock Green, יכול לעזור במלאכה. מחיר: 495 שקלים, בקארה דיזיין.
שלוף ושטוף: סדרן כיור
את כל הכלים שנערמים בכיור צריך גם לשטוף מדי פעם. על הפתרון יצירתי של מיקום הסקוצ' והסמרטוט חשבו לסטודיו ארמדילו, ועיצבו סדרן כיור שעומד בפינת הכיור ומכיל כמה תאים מסתובבים לאבזור כל צרכי הניקיון, כך שנחסך כל הבלגן. המוצר, כמו סדרני כיור נוספים, עדיין בפיתוח של הסטודיו.
6. כמו פעם: מתלה למגבת
את המגבות אפשר לתלות על סט תופסנים בשם "מגנבת" בעיצובה של מיכל בן דוד. שלושת התופסנים המגנטיים מגיעים בסט עם הדפס רטרו באווירה של פעם ומיועדים לתלייה קלה של מגבות המטבח על המקרר. מחיר: 45 שקלים בצורהל'ה.
עושים הפרדה: קופסת פיצוחים
נשארו לכם פיצוחים מהאורחים בשבת והבלגן חוגג? יש קופסה שתעזור לכם לשמור על הפרדה בין הנשנושים השונים בלי לבזבז מקום על צנצנות מיותרות. והיא גם שומרת על הטריות לאורך זמן. מחיר: 77 שקלים, ברשת צ'וקולטה.
קצת פלפל: צנצנות לתבלינים
אם תהיתם היכן למקם את התבלינים לבישולי סבתא יחד עם מראה מודרני, מביאה לכם חברת VACU VIN סט של שש קופסאות בשם POPSOME לתבלינים בשלל צבעים. מחיר: 199 שקלים ברשת סוהו.
לעבודה: מתקן לשטיפה ולסינון
ה"סינקסטיישן" הוא שמה של תחנת עבודה שמאפשרת גם שטיפה של ירקות ופירות, סינון פסטות ופינוי שאריות מזון מהכיור. הוא חוסך מקום על השיש ועמיד גם במדיח כלים. מגיע בצבעים ירוק, אדום ואפור. מחיר: 79.90 שקלים ליחידה, the cook store.
מתמגנטים: כלי ששת נצמדים
את כלי הששת הקלאסיים שתופסים הרבה מקום, ניתן להחליף בסט צבעוני בעיצוב עכשווי של ג'וזף ג'וזף, עם חמישה כלי עזר שימושיים: תרבד, כף לפסטה, כף מחוררת, כף רגילה ומצקת שגם משמשת כבסיס לשאר הכלים. הכלים מתחברים זה לזה במגנט כך שלא הולכים לאיבוד ותופסים שטח מינימלי. מחיר: 170 שקלים בצורהל'ה.
טיפים לארגון נכון
מעצבת הפנים אירנה אלבז מספקת מספר טיפים שיעזרו לכל מטבחן קטן להתארגן בצורה מיטבית:
1. השתמשו בגובה: במטבחים קטנים חשוב לנצל את הגובה ליצירת אחסון וסדר. אפשר להשתמש בגובה באופנים שונים: החל ממידוף, דרך מייבש כלים דו קומתי וכלה במסילות ובפרזולים שיחזיקו כוסות, סירים ומחבתות. "כשמתכננים שימוש בגובה", מדגישה אלבז, "חשוב לשים לב שלא לייצר התנגשויות עם חלונות המטבח או נתוני פתיחה אחרים".
2. מגנטו את הסביבה: משטח מגנטי יכול לשמש אותנו כמקום נוח שאינו תופס שטח, בין אם להניח עליו מתלים למגבות, דרך הצמדת פותחנים וצנצנות תבלינים ועוד. אפשר להצמיד לוח מגנטי מעל השיש במקום אריחי הקרמיקה המסורתיים, או אפילו לצבוע את הקיר בצבע מגנטי שיכול להחזיק אביזרים קלים.
3. סדר פנימי: כדאי לארגן גם ארונות ומגירות בעזרת חלוקות של תאים כך שיהיה יותר קל לאתר את המוצרים השונים ולנצל באופן מקסימלי את המקום.
4. לא קולטים: במטבחים הקטנים מומלץ לא להשתמש בקולט אדים, כי הוא תופס הרבה מקום, שיכול להיות שמיש לאחסון.
5. טשטשו את העקבות: במידוף חיצוני אפשר להשתמש בקלאפות כפתרון אסתטי להשריית שקט ויזואלי והסתרת עומס הכלים.