גם אם אתם דואגים שהכיור שלכם תמיד יהיה נקי מכלים, שהשיש יבריק והסכינים יעמדו דום במגירה, לרוב אתם מתעלמים מכלים ועזרים שהם פשוט מטונפים. חלקם אפילו מסכנים את בריאותכם ואחרים הם פוטנציאל לתאונה לא נעימה. אז החלטנו לתזכר אתכם ולעזור לכם להיפטר בקלות ממספר פריטים חסרי שימוש וחן שסתם תופסים מקום במטבח שלכם. לא חראם?

עוד באתר לעיצוב הבית:

1. הספוג עשה את שלו, הספוג יכול ללכת
הסקוץ' שנועד להבריק ולמרק את הכלים שלכם הופך במרוצת השפשופים למושבת חיידקים ובקטריות. אם אתם לא ממהרים להחליף את הספוגים שלכם, לפחות השתמשו בטריק הבא בכדי לטהר אותם: מזגו קצת מיץ לימון לתוך קערת מים, לאחר מכן, הניחו את הספוג בתערובת והכניסו הכל למיקרוגל למשך דקה בחום גבוה.

סקוטש (צילום: GlobalP, Thinkstock)
מושבת חיידקים בספוג הכלים שלכם | צילום: GlobalP, Thinkstock

2. מתקן לייבוש כלים חלוד 
ואם לא ידעתם, אתם צריכים לנקות את המתקן הזה לפני ואחרי שאתם שוטפים את הכלים שלכם. למרות שאתם שמים רק כלים נקיים על המתקן, הוא עדיין אחד המקומות המלוכלכים ביותר במטבח שלכם. המים שמטפטפים מהכלים שלנו יכולים ליצור טחב ועובש. לכן פרקו את המתקן וקרצפו כל חלק עם ספוג מתחת למים חמים.

צלחות ישנות (צילום: thinkstock)
פיזרתם את הכלים? סבנו את מתקן הייבוש | צילום: thinkstock

3. המחבתות והסירים שנשרטו
מחבתות וסירים עם פני שטח שרוטים מסוכנים לבריאות שלכם. הגיע הזמן להחליף אותם בכלים בטוחים יותר מחומרים כמו ברז יצוק, שטוב להרבה יותר שימושים מאשר הקמפינג, או נירוסטה וקרמיקה, שעובדות ממש כמו כלי ה״Nonstick״.

מחבת (צילום: 58shadows, Thinkstock)
ממשיך לעשות את העבודה אבל לא בריא לגוף שלכם | צילום: 58shadows, Thinkstock

4. סכו״ם שיצא משליטה
גם אם פנטזתם לקבל את הסט הזה מאז שהייתם קטנים, גם אם אתם מוציאים אותו רק בפסח - הגיע הזמן להוציא את הכלים המעוותים שלכם לפנסיה. אתם יכולים לשמור עליהם כמזכרת, אבל בשום אופן לא לאכול איתם – אלא אם בא לכם לגרום לפציעה לא נעימה בפה של אחד האורחים שלכם.

מזלג (צילום: thinkstock)
זה מקרה קיצוני אבל יש גם פחות עקומים שאפשר לזרוק | צילום: thinkstock

5. כלי זכוכית סדוקים
כי ממש כמו במקרה של הסכו״ם, אתם מסתכנים בחתיכות זכוכית בסלט שלכם או במהלך השתייה.

6. כפפות תנור שרופות ומלוכלכות
גם אם הרגש הנוסטלגי לא מרפה, גם אם הוצאתם בעזרתן את העוגה הראשונה שאפיתם מהתנור - זהו מתכון לכוויה. היפטרו מהכפפות השרופות והמלוכלכות שלכם, הרי למה בדיוק יכולות לשמש אתכן כפפות שאיבדו את הפונקציה שלהן? כנ"ל לגבי מגבות מטבח בלויות. 

מגבות (צילום: Dario Lo Presti, Thinkstock)
מי שלא עומד בחום, שיצא מהמטבח. מגבות מרופטות | צילום: Dario Lo Presti, Thinkstock

7. תבלינים שפג תוקפם
גם אנחנו רצנו לבדוק את מדף התבלינים שלנו לאחר שגילינו שהם בעלי תאריך תפוגה. רבים מאיתנו אשמים בשמירה על התבלינים המאובקים שלנו הרבה אחרי שעבר תאריך השימוש האחרון. שחררו את הקינמון והפפריקה והחליפו את התבלינים שלכם לכל היותר אחרי שישה חודשים שבעה חודשים.

צנצנות (צילום: thinkstock)
תבלינים ישנים אאוט | צילום: thinkstock

8. קופסאות פלסטיק בלי מכסה, ולהיפך
הרי לעולם לא תמצאו את המכסה החסר, ולא תשמשו בקופסה המוכתמת או הישנה, אז למה אתם מתעקשים לבזבז מקום אחסון יקר? אם ארון הקופסאות שלכם כאוטי לחלוטין, הגיע הזמן להיפטר מכמה (או לפחות למחזר ולהפוך אותן לקערת מים לחתול או לכלב, לקופסת טושים וחלקי פאזל לילדים וכו').

קופסאות (צילום: sunstock, Thinkstock)
לא לכל קופסה יש מכסה. זו האמת | צילום: sunstock, Thinkstock

9. קרש חיתוך חבוט
קודם כל נזכיר לכם שאתם חייבים להחזיק לפחות בשני קרשי חיתוך - אחד לבשר חי והאחר לכל השאר. אחרי שהם איבדו את הצבע המקורי שלהם ובמקום הופיע כתם חום או שהם התמלאו שריטות, הגידו להם יפה שלום וקנו קרש חדש.

קרש (צילום: thinkstock)
שרוט? מוכתם? לפח | צילום: thinkstock

10. שטיחון מטבח מסמורטט
גלגלו אותו וזרקו אותו לפח או מצאו לו שימוש חדש שאינו שטיח - אבל אל תשאירו אותו בקרבת המטבח. זהו משטח מסוכן שאתם עלולים להסתבך בו, ליפול ולהחליק.

מטבח (צילום: Digital Vision., Thinkstock)
השטיח לא יציב, גם אתם לא | צילום: Digital Vision., Thinkstock