עיצוב הבית
עיצוב הבית

פראי אך אלגנטי: הצצנו למטבח של ליאור שנידמן

ממש כמו הבשלנית שלמדנו להכיר, המטבח של מתמודדת "מאסטר שף" בולט בנוף, אבל הכל בו מתמזג בצורה מושלמת. צבעים אדומים וצהובים עזים, אל מול לבן רך. בובות נמר שמפתיעות מכל פינה לצד שיש מושלם עם נגיעות זהובות שעושה חשק לארח - ובעיקר לבשל

יובל פלד | mako | פורסם 08/05/24 12:46 

המטבח של ליאור שנידמן 16
"קיבלתי לא מעט תגובות קשות, אבל התמודדתי איתן בהומור" |צילום: עופר חן

מהרגע הראשון שנכנסה אל האודישן ב"מאסטר שף" (פרק הדחה הערב, אחרי החדשות, קשת 12), ליאור שנידמן הוכיחה די בקלילות שממנה - אנחנו לא נוכל להתעלם. לכן זו לא הייתה הפתעה גדולה במיוחד, לגלות שגם המקום האהוב עליה בבית, המטבח, הוא פנינה מיוחדת שמכילה שילובים שאי אפשר להוריד מהם את העיניים. האדום העז שקורץ מכל פינה ומאזן את הלבן הרגוע והשקט של הארונות והשיש, מספרים בדיוק רב את האופי של שנידמן, שבזמן קצר יחסית, הצליחה לעשות לא מעט רעש סביבה. 

את העונה היא פתחה במנת באן מתוקה עם עדשים וקרמל מיסו שהעיפה את השופטים, אבל מה שעשה את הרעש העיקרי היה דווקא סרטון שהעלתה לעמוד האינסטגרם שלה, בו היא מבשלת את אותה מנה כשלגופה לבוש תחתון בלבד. הנועזות של שנידמן ניכרת בכל פינה בבית ולמרות שהיא מעידה על עצמה שהיא מאוהבת במטבח שלה, דווקא יש לה חזון מדויק למשהו גדול ומיוחד הרבה יותר. 

המטבח של ליאור שנידמן 2
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 15
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 9
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 4
"שונאת לשטוף כלים וגם לסחוט לימון. לא יודעת למה אבל זה מתיש אותי" |צילום: עופר חן

מה הדבר האהוב עלייך במטבח שלך? "אמא שלי ואני עיצבנו את הדירה ושמנו המון דגש על המטבח בגלל שאני אוהבת לבשל ולארח. החלק האהוב עליי הוא האי שצופה לסלון. הוא גדול ומאפשר לי וורסטיליות: גם לבשל עליו תוך כדי שאני מדברת עם מי שיושב מולי, גם כאי להגשה של בופה שופע של דברים שאני מכינה, או לפעמים הוא בר כשאני עושה מסיבה בבית. בשעות הערב יש עליו אור מהמם ואני מקפידה שיהיו עליו נרות, פרחים ופירות בעונה. בחרנו אבן עם צבעוניות מעניינת וטקסטורה מיוחדת, והתאמנו את הצבעוניות גם לצבע של הארונות".

מה היית בוחרת לשנות בו? "לא הייתי משנה כלום אני מאוהבת בו. הדבר היחידי שחסר לי הוא שולחן גדול כדי שאוכל לארח ארוחת ערב גדולות עם הרבה אנשים שיושבים סביב השולחן. למרות שזה לא מונע ממני כי תמיד יש אצלי לפחות 20 אנשים בערב".

מה המכשיר הכי שימושי בשבילך במטבח? "יש לי סכין מדהימה שהבאתי מיפן. הכי איכותית ומרגישים ממש בהבדל שחותכים איתה. זו חוויה אחרת והאוכל יוצא טעים יותר".

איך נראה מבחינתך מטבח החלומות שלך? "ברקע מתנגנת מוזיקת ג׳אז. תאורה חמה מעומעמת, נרות דולקים ויש ריח של הוטל קוסט. נמרים מציצים. שילובים של עץ עם אבן טבעית בצבע מגניב. מטבח גדול עם הרבה מקומות לאפסון, 8 להבות רחבות שאפשר לבשל כמה סירים במקביל, אי גדול עם ואזה יפה וסידור פרחים, תמיד נר דולק, שולחן אליפסה גדול עם 10 מקומות ישיבה ושטיח נעים לרגליים מתחת".

מי שוטף כלים בבית אחרי שאתה מבשלת? "אני שונאת לשטוף כלים. כרגע דורון בן הזוג שלי הוא זה ששם את הכלים במדיח. אבל זה שווה לו כי אני מכינה ארוחות טעימות".

מה המטלה שאת הכי שונאת לעשות במטבח? "שונאת לשטוף כלים וגם לסחוט לימון, לא יודעת למה זה מתיש אותי".

איזה ספרי בישול או אפייה נמצא אצלך על המדף? "הכיף הגדול שלי בבישול הוא היכולת להמציא, להיות יצירתית ולעשות ניסויים מגניבים, לכן אני לא מבשלת מספרי בישול. למרות זאת, יש לי לא מעט שיוצא לי לעיתים רחוקות לעלעל בהם, אבל הם יפים מאוד לעיצוב הבית. של אוטולנגי, הסטון בלומנתל, נומה".

כמה שעות את מבלה במטבח בממוצע לאורך השבוע? "האמת, שלא המון. אין לי סבלנות למתכונים ארוכים ומייגעים ואני לא אוהבת להיות לבד במטבח. אני מבשלת בעיקר ארוחות ערב קלילות ומארחת הרבה".

מה הארוחה הכי מושקעת שהכנת? "אני משקיעה בכל הארוחות, גם אם זה חביתה וסלט. תמיד חושבת על צורה מעניינת לחתוך, מנסה להגיע לרכות המושלמת של החביתה, משקיעה בכל פרט כי חשוב לי שייצא טעים. אני גם משקיעה בהגשה ובאווירה: מדליקה נרות, שמה מוזיקה, ומגישה בכלים מיוחדים שאני אוספת".

אם היו מרוקנים לך את המטבח ונותנים לך להשאיר דבר אחד - על מה לא היית מוכנה לוותר? "מיסו קוג׳י בהיר. לא מוותרת על זה בחיים. מוסיף אוממי, עומק ומליחות מושלמת לכל דבר. אני באמת שמה מיסו בהכל. החל מעוגיות ועד רוטב עגבניות. תנסו זה משנה חיים".

המטבח של ליאור שנידמן 5
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 1
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 6
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 11
צילום: עופר חן

המטבח של ליאור שנידמן 7
"אני משקיעה בכל הארוחות, גם אם זה חביתה וסלט" |צילום: עופר חן

מה המכשיר או חומר הגלם הכי יקר שאת מחזיקה במטבח? "טרמומיקס. מדובר במעבד מזון מאוד חזק, עם גוף חימום בפנים. בכל המסעדות יש אותו, ובגדול אפשר לעשות איתו הכל. יש לי אותו כבר מעל ל10 שנים, ומעולם לא התקלקל וכיף לי שהוא יושב לי על השיש".

מה אנשים עושים במטבח שיכול להוציא אותך מדעתך? "לא יכולה לראות אנשים מועכים ירקות או פירות תוך כדי שהם חותכים. מחזיקים ממש חזק את הפרי והורסים אותו זה נוראי".

מה תעדיפי, מטבח בלי כיריים או בלי תנור? "בלי תנור, אי אפשר לחיות בלי כריים. כשהייתי בצבא הייתי מכינה מלא אוכל מטורף רק על כריים חשמליות: דגים, קארי, אפילו טפיוקה. אז מי צריך תנור בכלל בעצם".

איך זה מרגיש להיות מודחת בשלב מוקדם יחסית של התחרות? "הלכתי למאסטר שף בשביל החוויה עצמה, בלי מטרה מסויימת. זו הייתה הגישה שלי לאורך כל הדרך: אני כאן בשביל להנות. לא בשביל להוכיח למישהו משהו, רק בשביל להנות ולצבור עוד חוויות. נהניתי מאוד ולכן גם קצת התבאסתי שזה נגמר, אבל זה חלק מהמשחק, צריך לדעת לקבל את הסיום. המצאתי מנות מעניינות, התלבשתי בלוקים מגניבים, וגם ניצלתי את השידורים כדי לארח את החברים שלי. אני מרגישה שעשיתי את המיטב".

מה את חושבת שהפיל אותך במשימה האחרונה? "הכנתי מנה בהשראת הקינוח האהוב עליי, שסבתא שלי מכינה לי תמיד: למון מרנג פאי, בלי המרנג כי אני לא אוהבת. הקרם לימון יצא חמוץ מידי ונוזלי כי היחס בין הלימון-חלמון-חמאה לא היה נכון".

איך תסכמי את החוויה במאסטר שף? "כיף מאוד. חוויה מעניינת ומיוחדת. הזדמנות מדהימה לראות איך עושים טלוויזיה, להיות באולפן מאוד נהנתי מהיצירה, לחשוב על מנות מיוחדות, להכיר אנשים מקסימים. קיבלתי גם לא מעט תגובות קשות ומגעילות, אבל התמודדתי איתן בהומור. זה הראה לי גם כמה שאני חזקה ויודעת בתוכי שאני שווה. אני ממש גאה בעצמי על האומץ ללכת, שווה את זה".

המטבח של ליאור שנידמן 12
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 3
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 14
צילום: עופר חן
המטבח של ליאור שנידמן 13
צילום: עופר חן

המטבח של ליאור שנידמן 8
"שמנו המון דגש על המטבח, בגלל שאני אוהבת לארח ולבשל"|צילום: עופר חן
תגיות: ליאור שנידמן  
תגובות סגור
...טוען
מקרא: = תגובה ללא תוכן   = תגובה עם תוכן