תחילתה של שנה היא הזדמנות ליצור שינוי לטובה, להתחדש, לארגן מחדש את הבית והחיים, בייחוד לאחר שנה לא פשוטה שעברנו, והכניסה הראשית היא בהחלט מקום שכדאי להתחיל בו ולהתייחס אליו. 

כניסה ראשית לבית (צילום: שי אפשטיין)
פרגולה כהן הירשפלד | צילום: שי אפשטיין

תורת הפנג שואי טוענת כי במרחב שלנו קיימת אנרגיה, וזו משפיעה עלינו בכל תחומי החיים. מצב אידיאלי הוא לאפשר לכמה שיותר אנרגיה חיונית ואיכותית שתיכנס אל מרחב המחיה שלנו, כך שזו  תתמוך בנו ותאפשר לנו חיים בריאים, מלאים ומוצלחים. לפי הפנג שואי, דלת הכניסה הראשית היא אחד האזורים החשובים ביותר בבית, יחד עם המטבח וחדר השינה. לא לשווא דלת הכניסה הראשית אל הבית מכונה גם "פה הצ'י" – זו הכניסה העיקרית והמשמעותית ביותר של אנרגיה אל הבית, היא מזינה הבית ואת דייריו באנרגיה חיונית, ולכן חשוב מאוד להקפיד על כמה דברים כדי לאפשר לאנרגיה חשובה זו להיכנס ולזרום אל יתר חלקי הבית. 

כניסה ראשית לבית (צילום: עץ ירוק יחצ)
צילום: עץ ירוק יחצ

עוד באתר לעיצוב הבית:

הגודל כן קובע

הכניסה הראשית לבית יוצרת את הרושם הראשוני עבורנו ועבור האורחים שלנו, ומשפיעה ישירות על ההזדמנויות הנקרות בחיינו. על הכניסה הראשית לקבל את פנינו בזרועות פתוחות ובתחושת שייכות, שהגענו אל המקום הנכון והטוב עבורנו. מאחר שדרך הכניסה הראשית נכנסת עיקר האנרגיה פנימה – חשוב שהכניסה תהיה מרווחת ככל האפשר. כדאי שהדלת תהיה פרופורציונלית לגודל הבית, כדי לשמור על איזון והרמוניה. לכן בבתים גדולים המאפשרים דלת כניסה גדולה מהרגיל – שווה להשקיע בדלת מרשימה, דו כנפית או עם כנף וחצי, ולא להסתפק בדלת קטנה. בבתים שאינם מאפשרים מפתח גדול כל כך לדלת, כדאי לבחור דלת עם כנף אחת, של לפחות 90 סנטימטר. ככל שהפתח יהיה רחב יותר – כך תיכנס יותר אנרגיה לבית. רצוי שהפתח יהיה גם גבוה ולא ירד מגובה סטנדרטי של 200-210 סנטימטר. כניסה מרווחת וגדולה מאפשרת זרימה מרובה של צ'י וגם תחושה של פתיחות והתרחבות. 

כניסה ראשית לבית (צילום: sfgirlbybay com)
הלב מתרחב עם הכניסה לבית | צילום: sfgirlbybay com

כניסה ראשית לבית (צילום: שי אפשטיין)
מבואה מטופחת מוארת וירוקה. אדריכלות ועיצוב פנים דביר רותם דיזיין | צילום: שי אפשטיין

קבלת פנים חמה

רושם ראשוני הוא דבר חשוב, ומבואת הכניסה החיצונית היא המראה הראשוני המתקבל לקראת הכניסה אל הבית. טפחו מבואה זו על ידי חפצי נוי, עציצים וצמחייה, דאגו לתאורה הולמת לאורך שביל הגישה ובאזור הכניסה. פזרו פרחים עונתיים ודאגו למבואה חיצונית מטופחת וירוקה. שלט המקבל את פניכם, שטיח סף צבעוני, ופעמון בעל צליל נעים הם דברים חשובים שמשפיעים לטובה על האנרגיה וגם על תחושת באי הבית. לא לשכוח להתקין מזוזה טובה בפתח הדלת – ברמה האנרגטית היא תומכת בנו ומגנה עלינו. כמו כן כחשוב שכיוון פתיחת הדלת יהיה כלפי פנים ולא כלפי חוץ. כאשר כיוון הפתיחה הוא כלפי פנים, האנרגיה זורמת פנימה אל תוך הבית ולא להפך. 

כניסה ראשית לבית (צילום: גלית דויטש)
הצבע האדום מושך אנרגיה ומזמין אותה להיכנס ולמלא את פנים הבית. עיצוב רחלי גניר | צילום: גלית דויטש

כניסה ראשית לבית (צילום:  עץ ירוק יחצ)
צילום: עץ ירוק יחצ

דלת כניסה איכותית ומטופחת

השקיעו בדלת הכניסה הראשית. בחרו דלת כניסה יפה בעיצוב ובחומר שאתם אוהבים ומתחברים אליו. קיימות דלתות כניסה מחומרים שונים – עץ מלא, מתכת, זכוכית ועוד. לפנג שואי המלצות לגבי סוג החומר והצבע שמתאים לדלת הכניסה, והדבר משתנה בהתאם למפה האנרגטית המשתנה מבית לבית. כמו כן, בבחירת החומר יש להביא בחשבון את הכיוון שאליו הדלת פונה ואת פגעי מזג האוויר. למשל – בכיוון דרום או מערב, בייחוד בארץ, השמש חזקה ודלת מעץ פחות תתאים, אלא אם מבואת הכניסה מקורה ומאפשרת הגנה מחשיפה לשמש. הדבר נכון גם לגבי חשיפה למים ולגשם. דלת מחומר לא נכון בכיוון הלא נכון תתבלה במהירות, תדהה ותינזק, והדבר ישפיע על נראות המקום ועל איכות האנרגיה שתיכנס משם. דלתות כניסה הן מוצר לא זול, ולכן השקיעו מחשבה ובחרו נכון דלת שתתאים עבור הבית, כזו שתשרת אתכם שנים ארוכות. עבור דלתות קיימות שאינכם מתכוונים להחליף – חשוב לוודא שהן שמורות ומטופחות, אם הצבע מתקלף או דהוי - זו הזדמנות טובה לשייף, לחדש, לצבוע ולרענן את הכניסה לבית. כדאי לתחזק את הדלת ולוודא שהיא נפתחת בקלות במלואה ואינה חורקת. במידת הצורך ספריי שמן פשוט יכול לפתור את חריקות הצירים. 

כניסה ראשית לבית (צילום: יחצ רשפים)
צילום: יחצ רשפים

שביל גישה מעוגל ומטופח

בבתים פרטיים חשוב ששביל הגישה יהיה מטופח, ורצוי שלא יהיה בקו ישר אל מול הדלת. ככל שהשביל מפותל – כך זרימת האנרגיה אל הבית תהיה רכה יותר ונעימה. במידה ששביל הגישה ישיר – ניתן לשלב לאורכו עציצים, ספסל, עצים, חלוקי נחל או אבנים טבעיות – פריטי נוי שייצרו שביל מעניין ופחות ישיר,  ו"יעכבו" את זרימת האנרגיה פנימה כך שהיא לא תהיה אגרסיבית אלא מעוגלת ורכה. יחד עם זאת לא להעמיס על שביל הגישה, לדאוג שיהיה רחב מספיק וללא מכשולים וחפצים מיותרים שיעכבו את האנרגיה ויפריעו את זרימתה אל הבית. 

כניסה ראשית לבית (צילום: יחצ רשפים)
צילום: יחצ רשפים

הסירו חסימות פנו מקום להזדמנויות חדשות

פנו את מבואת הכניסה ואת שביל הגישה מחפצים מיותרים. לא לצבור ערימות של חפצים באזור זה של הבית מאחר שאלו חוסמים את זרימת האנרגיה ומשפיעים לרעה על איכות וכמות האנרגיה שנכנסת לבית. פנו אופניים, אשפה, צמחים ועלים יבשים. כמו כן חשוב שגם מבואת הכניסה הפנימית בבית תהיה פנויה מחפצים מיותרים – מעילים ונעליים אחסנו בארון סגור, רהיטים שמפריעים לפתיחה המלאה של הדלת או למעבר פנימה אל בית. אפשרו לדלת להיפתח בחופשיות ודאגו לשמן את הצירים כך שהדלת לא תחרוק. 

כניסה ראשית לבית (צילום: הגר דופלט)
עיצוב יעל עצמון לוי | צילום: הגר דופלט

מה מצפה מעבר לדלת?

רצוי שתהיה מבואת כניסה קטנה, מעין מקום "נחיתה" סמלי בין העולם החיצוני לפנימי. ניתן לתלות מראה (לא מול הדלת, אפשר לצד הדלת) כדי שתכפיל את תחושת המרחב, ותיתן לנו בבואה נעימה של עצמנו בצאתנו ובבואנו. תאורה טובה, חפצים יפים, תמונות משפחתיות או תמונה עם צבעים נעימים שיוצרת תחושה ביתית וחמה. 

חצי רעל בכניסה לבית?

בחנו היטב את הסביבה החיצונית לבית, בייחוד זו שנמצאת בקו ישר מול דלת הכניסה. חשוב שהסביבה החיצונית תהיה מטופחת ונעימה, ללא חפצים מיותרים או חסימות. בנוסף לכך, חשוב שהמרחב הישיר מול הדלת יהיה פנוי מפחי אשפה, עמודים, עצים, פינות חדות או כל צורת נוף אחרת שחוסמת את דלת הכניסה. כל אלו נחשבים לפי הפנג שואי לחצי רעל – כלומר "יורים" חץ של אנרגיה שלילית אל תוך הבית ומשפיעים לרעה על איכות האנרגיה שנכנסת פנימה. 

כניסה ראשית לבית (צילום: controlledchaos5 blogspot.co.il)
צילום: controlledchaos5 blogspot.co.il
כניסה ראשית לבית (צילום: יחצ רשפים)
צילום: יחצ רשפים

כניסה ראשית לבית (צילום: keltainentalorannalla blogspot.co.il)
צילום: keltainentalorannalla blogspot.co.il

לכל הכתבות במדור פנג שואי
מירב אייכלר, יועצת פנג שואי לחכמת הבית