ננו ממבן טוילט (צילום: Cranfield University)
מסוגלת לטפל במשק בית בן עשר נפשות | צילום: Cranfield University
אסלה זולה קלה לתחזוקה, ירוקה, שאינה משתמשת במים והופכת צואה ושתן לחשמל ומים נקיים תתחיל בניסויי שטח בגאנה שבאפריקה במהלך 2016. האסלה פותחה על ידי חוקרים באוניברסיטת קרנפילד בבריטניה ומכונה "Nano Membrane Toilet" בנויה על פי קונספט חדש לטיפול בשפכים שעשוי לעזור ל-2.3 מיליארד בני אדם ברחבי העולם שאין להם גישה לחדרי שירותים בטוחים ונקיים.

אחרי שאדם סוגר את מכסה האסלה, מנגנון סיבובי שנמצא בתחתית מסית את הצואה והשתן לתא משקעים שמונע מהריחות הלא נעימים לצאת. לאחר מכן הצואה והשתן עוברים סינון דרך ממברנה ננו טכנולוגית שמפרידה בין מולקולות מים מאודים לשאר השפכים ומונעת מעבר מוצקים. לאחר מכן המים המאודים עוברים דרך תעלה מכוסה בחלקיקים הידרופיליים שעוזרים לאדים לשנות מצב צבירה למים שנאגרים מטה ונקיים מספיק לעבודות בית ולהשקיה. 

עוד בערוץ עיצוב הבית:

כך תטעינו את הסלולרי

שאר השפכים עוברים לתא נפרד, שם הם נשרפים והופכים לאנרגיה בשיטה שטרם פותחה סופית. החשמל שנותר ישמש להטענת מכשירים סלולריים למשל. כל מה שנותר מהתהליך הוא אפר משריפת השפכים שיכול לשמש לדישון שדות חקלאיים.

כל אסלה כזאת מסוגלת לטפל במשק בית בן עשר נפשות. הפיתוח של אסלת הפלא מומן על ידי קרן ביל ומלינדה בייטס. האסלה זכתה בפרס האסלות של הקרן. 

הכתבה פורסמה לראשונה בגלובס