קבוצת הפייסבוק הפופולרית Cleaning & Organizing Inspiration Australia געשה ורעשה כאשר חברת הקבוצה קרינה, מקווינסלנד אוסטרליה, פרסמה תמונה מלחיצה למדי מחדר הרחצה שלה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> גם אנחנו התעלפנו: נועה קירל קיבלה יוניקורן יוצא דופן לברכה

>> על מה הם חשבו לעזאזל: טעויות עיצוב מגוחכות ברחבי העולם

 

כפי שפורסם ב-ladbible, קרינה בסך הכל רצתה לנקות את חדר הרחצה, אבל כשהרימה את שטיח הרגליים לצד המקלחון היא נחרדה לראות את זה:

שטיח אמבטיה שנראה כמו תולעים (צילום: קבוצת הפייסבוק Cleaning & Organizing Inspiration Australia)
צילום: קבוצת הפייסבוק Cleaning & Organizing Inspiration Australia
שטיח אמבטיה שנראה כמו תולעים (צילום: קבוצת הפייסבוק Cleaning & Organizing Inspiration Australia)
צילום: קבוצת הפייסבוק Cleaning & Organizing Inspiration Australia
 

בצר לה פנתה קרינה לעצת ההמונים, כלומר העלתה פוסט עם התמונה לקבוצה ושאלה "איך הייתם מתמודדים עם זה?". התגובות הראשונות היו בעיקר מבוהלות. "אלוהים, חשבתי שזה תולעים!", כתבה אחת מחברות הקבוצה ובעקבותיה עלו תגובות נוספות שהבהירו שהיא ממש לא הייתה היחידה שהגיעה למסקנה הזו מהתמונה. אחרים הבינו שלא מדובר בתולעים, אלא בשיירי חומר של השטיח דבוקים לרצפה במה שנראה כמו התמזגות של השטיח עם האריחים, ככל הנראה בעקבות התיישנות והתפוררות. "איזה סיוט, לא היה לי מושג שזה יכול לקרות", כתב אחד מהם. ואז הגיעו שלל עצות לקרינה לטיפול בבעיה, משפשוף האזור בחומר מסיר גומי מיוחד, או עם מדלל צבע, שמן אקליפטוס, אצטון מקצועי אם מדובר באריחי פורצלן, ועד שימוש במגב קיטור. 

כך כדאי לטפל בשטיח בחדר הרחצה

לתת עצות זה קל אבל אף אחד לא באמת יודע איזה אריחים יש ברצפה של קרינה ומה עלול להזיק להם. לכן, עדיף פשוט לא לתת לשטיח האמבטיה שלכם להגיע למצב כזה. באופן כללי שטיח זה פריט שצובר לכלוך רב, הרבה יותר ממה שנראה לעין. מבדיקה שערכה חברת הרהיטים הבריטית ScS. למשל, עולה שהשטיח בחדר שינה מלוכלך בממוצע פי עשרה יותר ממושב השירותים, יש בו כמות כפולה של חיידקים מזו הנמצאת בשטיח הסלון, ופי עשרה יותר חיידקים מאשר על רצפת חדר הכושר.

חדר רחצה, שירותים (צילום: New Africa, Shutterstock)
צילום: New Africa, Shutterstock

לגבי שטיח בחדר הרחצה, המומחים ממליצים לכבס אותו במכונת הכביסה לפחות כל שבוע כדי למנוע התפתחות חיידקים. אם חדר הרחצה משמש לכמה מקלחות ביום, כדאי לכבס את השטיח אחרי כל 5-3 מקלחות, מכיוון שהוא כנראה לא מתייבש בין המקלחות. "שטיחי אמבטיה עם תחתית גומי עדיף לא לכבס במכונת כביסה", ממליץ דיאן דימיטרוב, מנהל חברה בינלאומית לשירותי כביסה. "כדאי לרסס אותם בחומץ לבן מדי שבוע, ולשטוף אותם במים קרים כל שלושה עד ארבעה שבועות. אני ממליץ להחליף את שטיחי האמבטיה כל שנתיים כדי שיישארו רעננים ונקיים״.