שנת הלימודים הסטודנטיאלית התחילה לא מזמן, וסטודנטים רבים התארגנו במעונות, בדירות סטודיו קטנות ובדירות שותפים. למרות שמדובר לרוב בחללים מצומצמים, אין שום סיבה שלא להתייחס אליהם כאל בית חלומות לכל דבר, לפחות לתקופה הנוכחית. אם זהו ביתכם לחודשים או לשנים הקרובות, שווה בהחלט להפוך אותו ממקום משעמם שלא כיף להגיע אליו למקום מפלט אישי, אינטימי, חמים, נעים ומעורר קנאה.

חלק מהסטודנטים עוברים זו הפעם הראשונה לגור לבד מחוץ לבית. המעבר הזה מלווה בהתרגשות עצומה ובלא מעט סימני שאלה. גם מסיבה זו חשוב לייצר מקום ביתי, עוטף ונינוח, שיהיה כיף לחזור אליו אחרי יום לימודים מפרך או עוד משמרת ארוכה בעבודה. תתפלאו, אבל באמת לא דרוש הרבה כדי לייצר בקלות חלל נעים, גם אם עומד לרשותכם תקציב מצומצם וגם אם לא ניחנתם בחוש אסתטי מפותח מדי.

שידת CANS של URBAN, 1,750 שקל
כורסת הומי, 690 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
שידה קאנס, 1,750 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
כורסא דורמיטו, 1,580 שקלים, רשת אורבן

אין תמונה
יחידת מידוף דגם גוגו, 259 שקלים, רשת אורבן

עוד באתר לעיצוב הבית:

מה במעטפת

כדי ליצור חדר נעים שווה, ראשית, יש לטפל במעטפת. "אני ממליצה תמיד על צבע לקירות שהופך כל חדר לאישי", אומרת רחלי דרשר, מעצבת פנים ומעצבת הבית של רשת URBAN, "למרות שנהוג לחשוב שגוונים כהים מקטינים את החדר, יפה לצבוע קיר מיקוד בגוון כהה דווקא שייתן לו נופח עיצובי ודרמטי. אפורים וכחולים מאוד מתאימים העונה ומשתלבים יפה עם כל צבע, ותמיד בשעה שעתיים של עבודה אפשר להחליף גוון או לחזור חזרה ללבן". אז פחית אחת של צבע, מברשת או רולר, שעה עבודה והנה אתם בכיוון הנכון.

חשוב גם לשים לב לתאורה טבעית ומלאכותית. בכל חדר שבו תמצאו את עצמכם, נסו לדאוג להחדרת אור ואוורור טבעיים במהלך כמה שיותר שעות ביום. אלה ירוממו את מצב הרוח שלכם וישרו תחושה נעימה של קשר עם החוץ. "חשוב מאוד לשים לב לתאורה ולהבין שיש שני סוגים עיקריים: תאורה צהובה, שיוצרת תחושה חמימה ונעימה, ותאורה לבנה, שטובה יותר לאזורי עבודה כמו מטבח או פינת עבודה ולימוד. במידת האפשר, רצוי לשלב בין השניים", אומרת דרשר.

כדי ליצור תחושה של חלל גדול יותר, כדאי להשתמש במראות, עם או בלי מסגרות. המראות קלות להתקנה, שימושיות בכל מקרה ויוצרות אשליה שמדובר במקום גדול. "היום ניתן למצוא בקלות מראות גדולות ויפות ולהתקין אותן אפילו מעל הספה", אומרת דרשר, "המראות מתאימות מאוד גם במסדרונות צרים, וכמובן גם בכניסה לחדר. מראה בעלת מסגרת מעניינת תתרום גם לסגנון ולאופי החדר. מי שיש לו מקום, יכול לבחור גם במראת גוף שעומדת בפני עצמה, שעשויה לייצר השתקפויות מעניינות של החלל".

שידה של אייטמס, 450 שקלים. (צילום: אדי זניני)
שידה של אייטמס, 450 שקלים | צילום: אדי זניני
שולחן קפה
שולחן קפה רינגי, 690 שקלים, רשת אורבן
שולחן קפה OUTRO של רשת URBAN, 790 שקל
שולחן קפה אאוטרו, 790 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
מזנון ארטבאן, 1,590 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
שולחן מחשב אינסרט, 390 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
כיסא פנטזי 199 שקלים, רשת אורבן
סט שני שולחנות צד  TAMPA של רשת URBAN, 390 שקל
סט שני שולחנות צד טמפה 390 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
כיסא משרדי של הום סנטר, 500 שקלים
כיסא PEPERINO קפה של רשת URBAN, 790 שקל
כורסא פפרינו, 790 שקלים, רשת אורבן

כיסא GO קפה של רשת URBAN, 890 שקל
כורסא גו, 890 שקלים, רשת אורבן

ומה בתוכן

בדירות קטנות, של חדר עד חדר וחצי, לא רצוי להעמיס ברהיטים ובטח שלא ברהיטים גדולים וכבדים. "אני תמיד ממליצה על ספה נפתחת למיטה, כך שבמצב סגור אפשר לארח חברים בהרגשה של סלון לכל דבר ובסוף היום ליהנות ממיטה זוגית מפנקת", מסבירה דרשר, "שלא כמו בעבר, היום יש ספות-מיטות מצוינות עם מזרנים משובחים וארגונומיים. רעיון נוסף הוא לזרוק מזרן על הרצפה ולייצר מן מרבץ עם כריות בגדלים שונים או למצוא משטחי עץ המיועדים להעמסה, לצבוע אותם ולייצר כך בסיס למזרן ולמיטה עם אמירה אורבנית וצעירה".

חפשו רהיטים שכבר יצאו משימוש בבית ההורים או אצל חברים ואפילו שוטטו ברחובות כדי למצוא אוצרות שאנשים השאירו מתחת לבית. פריטי ריהוט שנמצאים ברחוב עשויים בעזרת שיפוץ קל או ממש כמו שהם להפוך לפיסים של ממש ולצקת אווירה מיוחדת בחדר. "בחדרים קטנים הייתי ממליצה לאחד בין פינת האוכל ופינת הלימוד", ממליצה דרשר, "שולחן המטבח עשוי בהחלט לשמש גם כשולחן הלימוד, וזה כדי לא להעמיס יותר מדי רהיטים בחלל קטן. שווה למצוא שולחן שיהיה פונקציונלי ונוח לשימושים רבים. היום אפשר לבחור את גודל השולחן וכן מאילו רגליים ומאיזו פלטה הוא יורכב. אני ממליצה לבחור בפלטה שקופה שתיצור מראה אוורירי ולא כבד מדי".

כדי להוסיף למראה האוורירי, כדאי בהחלט לסנן פריטים שאינם נחוצים לטובת בחירה נכונה של רהיטים. "עוד רהיטים קלים ששווה לחשוב עליהם הן כורסאות נוחות לא גדולות וללא מסעדים במראה נקי ומינימליסטי", מציינת דרשר, "הדומים המשמשים גם לישיבה בזמן אירוח וגם לאחסון הם תמיד פרקטיים וקלים להזזה. כיסאות אוכל או לימוד צבעוניים וגוף תאורה חמוד מוסיפים צבע ושמחה. כדאי גם לעשות שימוש באביזרים נלווים וזולים ובעיקר במוצרי טקסטיל, שתמיד יוצרים אווירה של הלבשת החלל ומוסיפים המון חום ותחושת שייכות - שטיח קליל, כרבולית נעימה, כריות נוי ווילונות. בדירות חדר כדאי להשתמש בווילונות שקופים או שקופים למחצה, שגם יוצרים אווירה נעימה וגם מכניסים את החוץ פנימה ומוסיפים תחושת גודל לחלל".

אין תמונה
ספת שוקולד מקטיפה של רהיטי דורון, 290 שקלים
שולחן וכיסאות מתקפלים ברשת אייס, 500 שקלים. (צילום: ישראל כהן)
שולחן וכיסאות מתקפלים ברשת אייס, 500 שקלים | צילום: ישראל כהן
אין תמונה
פרגוד לונדינום, 390 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
שטיחון של איקאה, 15 שקלים
אין תמונה
כרית נוי זברה, 59 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
תמונה מרלין * 9, 69 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
שעון קיר רוסו, 39 שקלים, רשת אורבן
אין תמונה
מתלי חיות של אסופה, 105 שקלים
ינשופי תחתיות סירים לתלייה על הקיר של ספייסס (צילום: אייל קרן)
ינשופי תחתיות סירים לתלייה על הקיר של ספייסס, 23-28 שקלים | צילום: אייל קרן
אין תמונה
מדבקת קיר מרשת הום סנטר, 29-150 שקלים

אין תמונה
סל כביסה מרשת סוהו, 40 שקלים

טיפים ליצירת בית נעים גם בחלל הקטן ביותר

התייחסו לחלל כאל החלל האינטימי והמזמין שלכם ואבזרו אותו בריהוט ופריטי נוי אהובים.

ערבבו בין ישן וחדש, זול ויקר, מציאות ופריטים שיקרים ללבכם.

הקפידו על רהיטים קלילים שיתאימו בקנה המידה שלהם לחלל הקטן. כדי ליצור מראה אוורירי, השתדלו לבחור ברהיטים עם רגליים, שכמו ירחפו מעל הרצפה.

חשבו על שימוש בריהוט מודולרי שמשמש לכמה פונקציות. מיטה שהיא ספה, הדום שמשמש לאחסון וכדומה.

למרות שגוונים בהירים נותנים תחושה של חלל גדול יותר, אל תוותרו על גוונים עליזים ושמחים שיעשו לכם טוב ושמח על הלב.

שווה להשקיע במצעים נעימים כדי להתכרבל בתוכם בסוף יום לימודים וכן בכיסוי מיטה במידה שחברים באים לבקר או ללמוד.

אביזרי נוי כמו שטיחים, כריות, פופים, קולאז' תמונות וצילומים, מדבקות קיר שניתן להסיר בקלות ואולי צמח חמוד מסוג קקטוס או צמח אוויר שלא דורשים תחזוקה יוסיפו המון חן לחדר משעמם.

הקיפו את עצמכם בחפצים שעושים לכם טוב ונעים וכאלה בעלי מראה הומוריסטי ומעורר חיוך.

עשו זאת בעצמכם והפעילו את הדמיון. כיסא או שרפרף עשוי להיות גם שולחן צד מיטה. קיר בצבע לוח עשוי לשמש גם ללימודים. לוח שעם עשוי פקקים של בקבוקי יין תוכלו להכין גם בעצמכם.

אין תמונה
מתקן לסכו"ם מרשת סוהו, 60 שקלים
אין תמונה
גוף תאורה של איקאה, 19 שקלים
ארקוסטיל קיטצ'ן, בקבוק זכוכית לשתייה והגשה (צילום: יוסי פונס)
ארקוסטיל קיטצ'ן, בקבוק זכוכית לשתייה והגשה במגוון צבעים, 19 שקלים | צילום: יוסי פונס
ספרים מעץ המשמשים גם לאחסון, רשת האוס אין (צילום: אייל קרן)
ספרים מעץ המשמשים גם לאחסון, רשת האוס אין, 119-145 שקלים | צילום: אייל קרן
אין תמונה
רהיטי דורון, חביות, 150-300 שקלים
שעון קיר TIMER של רשת URBAN, 39 שקל
שעון קיר טיימר, 39 שקלים, רשת אורבן

_OBJ

לעוד פריטים מעוצבים, היכנסו לאתר URBAN >>