רכישת דירה ואפילו שכירות על בסיס קבוע, הן לא עניין זול בכלל. וזה גם לא נגמר שם. רובנו מוציאים את הכסף על השלד ומבינים שלא נשאר לנו הרבה לעיצוב הבית. ואז מה קורה? אנחנו מתחילים להעמיס פריטים מיותרים וזולים שמקנים לבית מראה, איך נאמר, לא משהו. בנוסף, לא כל טרנד, גם אם הוא הכי מגניב שיש, מתאים בול לדירה שלנו. לפעמים ריבוי טרנדים עלול להפוך את כל העסק למחריד במיוחד.

אז מה עושים? קודם כל, לעבור על הרשימה הבאה של כל הדברים שהופכים בית לזוליקו ולוודא שאתם בצד הנכון של ההום סטיילינג. אחר כך, להתחיל ליישם את כל הטיפים שתקבלו כאן מאדריכלים מובילים. ולא, לא צריך לשבור תוכנית חסכון, לקחת הלוואה מהבנק או למכור כליה. בעיקר להעיף את כל הג'אנק ולשאוף לאיכות. צאו לדרך!

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

1. כל המרבה הרי זה משובח?

ממש לא בטוח. אנחנו יודעים איך זה, התחלתם לשפץ או לעצב את הדירה ומרוב התלהבות אתם נכנסים לחנויות ולרשתות העיצוב ומעמיסים ריהוט ואקססוריז הרבה מעבר לנדרש. לדברי עדי חמיצר, מבעלי המשרד לוי-חמיצר אדריכלות: "יצירת גודש צורני על ידי שילוב פרטי ריהוט ואביזרים רבים מדי יוצרת בדרך כלל עומס ויזואלי, גם אם כל אחד מהם נראה בחנות כמו ה-פריט המושלם לחלל. חשוב לזכור שהטוטאל לוק שאנחנו רואים באולמות התצוגה בוצע על ידי מיטב המעצבים והדקורטורים בהתאם לממדי החלל, תנועת האור בו ועוד, וסביר שאצלנו בסלון יראו אחרת לגמרי".

מעצבת הפנים מיקי יגור מסכימה ומוסיפה: "מילת המפתח היא פרופורציה. אפשר לקחת השראה אבל נסו שלא להישאב לרעיונות שאינם מתאימים לדירתכם. תעבדו עם מידות אמיתיות. לדוגמה, אם ראיתם בתצוגה ספה מרכזית לסלון שאורכה שלושה מטרים היא עלולה להיות גדולה מדי לדירתכם. אבל יכול להיות שאותה ספה עם 20 ס"מ פחות תתאים לכם יותר והחלל ייראה אחרת לגמרי".

אז ככה לא:

A post shared by C. Montenegro (@_cmontenegro) on

A post shared by Blog Casa das Amigas (@casadasamigas) on

A post shared by Anne Marie Fontaine (@fun_and_chic_home) on

מה כן? "חשוב להתחשב בספייס שיש לנו בפועל בבית – בגודל, באור, בחיפויים שבחרנו, בטקסטורות ובצבעוניות של המעטפת. מומלץ להגיע לחנות עם תמונות של החלל כולו ושל הפינות הרלוונטיות כמו גם עם התוכנית שכוללת את המידות של החדר או הרהיט. נסו לא להעמיס על המדפים. גם אם בחרתם במראה כפרי או אקלקטי, השתמשו בחפצים בקו מינימליסטי. הציבו כמה ספרים זקופים לצד אגרטלים גבוהים שמוסיפים ממד של גובה ואינם גורמים עומס ובחרו אובייקטים בצבעים ובגבהים שונים כדי לתת עושר בנפחים ועומקים".

גם האדריכלית ובעלת סטודיו לתכנון ועיצוב יוליאנה ריסקוף מאמינה שפחות זה יותר: "בין שמדובר בבית גדול ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בדירה קטנה, גודש ועומס ויזואלי הם האויב מספר אחת. בעת התכנון הנכון של הבית, יש ליצור כמה שיותר מקומות אחסון, כדי שלכל דבר ודבר יהיה מקום משלו, ולא להיכנע לריבוי אבזור נלווה".

זול 01 (צילום: יחסי ציבור)
נקי זה יפה, ופחות זה יותר. אז אל תעמיסו | צילום: יחסי ציבור

2. הופכים עולמות בשבילם

הילדים שלנו. מה לא נעשה עבורם? הכל ועוד יותר מזה וכאן מתחילה הבעיה העיצובית. בהרבה מאוד בתים, עם כל ההשקעה בצבעוניות, בטקסטיל ובחומרים הבטיחותיים שאנחנו משלבים בחדרי הילדים, אנחנו מפספסים את הדברים החשובים באמת. אז נכון שהנסיכה שלנו מתה על ורוד ופיות והמלאך שרוף על מכבי אש ולגו אבל זאת לא סיבה ליצור עבורם חדש גדוש ועמוס בצבעים ודמויות שמאבד את האופי המיוחד שלו ונראה בעיקר כאילו ליצן ענק הקיא שם.

אז ככה לא:

 

A post shared by destyrizki �� mamadya (@mrsdestyrizki) on

A post shared by Дизайнер Интерьера (@anila_anivas) on

A post shared by Jodi Sourwine (@whatmommawore) on

מה כן? הדס רוט, מבעלי המשרד הלל אדריכלות ועיצוב פנים מציעה: "כדי שלא תצטרכו כל שנה לשפץ ולעצב את החדר מחדש, תשתדלו ליצור מעטפת כמה שיותר הרמונית ובהירה ו'להתפרע' עם האהבות של הקטנטנים באקססוריז ובתמונות שקל להחליף". לדבריה, "גם אם הקטנה מתעקשת לצבוע את כל הקירות בוורוד, רצוי להניא אותה מכך ואם היא ממשיכה, התפשרו על קיר אחד. בחרו רהיטים בהירים נטולי גחמות ילדותיות שיאירו וייצרו תחושה אוורירית בחלל. את הצבעוניות והצורניות המתבקשת אפשר ליצור באמצעות ידיות מדליקות וטקסטיל צבעוני עם הדמויות האהובות עליהם".

מיקי יגור מוסיפה: "חדרי ילדים הם ה-מקום ליצירתיות ותעוזה, אבל כדאי לשמור על מינונים נכונים. יש לבחון אפשרויות אחסון לרוב התכולה ולהשאיר כמות קטנה לשימוש במידוף או לתלייה בחלל. אי שמירה על מינונים וכמויות תביא לתחושה של אי סדר ובלגן. יש להקפיד על קיר דומיננטי וממשקים מתאימים בשאר קירות החדר. רצוי לא להזניח את התקרה - יש לה מקום נכבד בעיצוב החדר בכללי".

זול 02 (צילום: יחסי ציבור)
חדר ילדים ניטרלי. האקססוריז יוסיפו צבע | צילום: יחסי ציבור

3. דרך האוכל

המהפכה הגסטרונומית ששוטפת את העולם לא פסחה על ישראל וכולנו רוצים להציג לראווה במטבח תצוגת גאדג'טים וכלים מרשימה. אנחנו רוצים גם אי, גם ארונות פינתיים, גם קלאפות וגם מקררים עצומים. בפועל, במקום שהמטבח ייראה כאילו נלקח ממגזין יוקרתי, אנחנו הופכים אותו למעייף ולבלתי מזמין בעליל. "באופן גורף, העמסת המטבח באלמנטים בלי להתחשב במרחב העבודה וההכנות תגרום לוסר נוחות בזמן הבישול", אומר מעצב הפנים ניצן הורוביץ.

אז ככה לא:

A post shared by Nelson (@nlowhim) on

A post shared by Eva Psarrou (@eva.psarrou) on

A post shared by Suzana Levar, Croatia (@taste_of_lifee) on

מה כן? "המטבח הוא הכוכב הבלתי מעורער של הבית ואנחנו משתמשים בו גם כחלל אירוח, כמקום בו הילדים מכינים שיעורי בית וגם אזור אידיאלי לארוחת ערב זוגית רומנטית. לכן, התכנון שלו צריך להיעשות מראש תוך שיכלול כמה שיותר תרחישים אפשריים בהתאם לאורח החיים ועדיין לגרום לו להיראות מסודר ונקי. גם אם אתם חובבי אוספים כדוגמת כלי אוכל מאוירים מהמאה ה-19 או של מחבתות נחושת אותנטיות, שלבו אותם בצורה מאוזנת ומבוקרת כך שלא יחנקו את החלל וישוו לו מראה עמוס ובלתי מתוכנן בעליל".

שירלי בוגנים, שותפה במשרד עיצוב פנים והום סטיילינג יחד עם אדיר אזרד, מוסיפה: "כשמתכננים מטבח חשובה מאוד הפרקטיות, היכן לשים כל מוצר ויצירה של גישה נוחה יותר לעבודה. המטבחים המודרניים נקיים מרעשי רקע, נוחים לעבודה, חוסכים זמן וגם נראים טוב בעין. ניקיון הוא שם המשחק. אני ממליצה לזרוק מכשירים שאינם בשימוש מעל לשנה, להשאיר על השיש רק מכשירים בשימוש יומיומי כמו מכונת קפה, קומקום חשמלי ומיקסר מעוצב. את כל שאר המכשירים להכניס למזווה או לארון אחסון".

זול 03 (צילום: יחסי ציבור)
אל תעמיסו את משטחי העבודה. החביאו בארונות | צילום: יחסי ציבור

4. זה תמיד אהבה

לפעמים האהבה חונקת, במיוחד אם החלטתם שהמילה הזאת צריכה להופיע כמוטיב עיצובי בכל חדר בבית בלפחות שלוש וריאציות שונות. חובבי הפרחים, ההגיגים הטיפוגרפיים על הקירות, הדגלונים והלבבות מפריזים במינון שבו הם משולבים בבית והופכים את הבית למצועצע, וזה עוד במילים עדינות.

אז ככה לא:

A post shared by Homely rose (@homely_rose) on

A post shared by @nightlight_tablellight_ on

A post shared by Chris (@moonstruck28) on

מה כן? האדריכלית נירית פרנקל מסבירה: "אין כל פסול בלהשתמש במוטבים האלה כל עוד עושים זאת במינון הנכון. אוהבים לבבות? מצוין! הקפידו להשתמש בהם פעם, מקסימום פעמיים בבית כולו וגם אז, מומלץ לשלב אותם בצורה מאוזנת, נניח כאלמנט רומנטי דקורטיבי תלוי על דלת הארון. גרמו להם להשתלב כחלק הרמוני בצבעוניות וחומריות החלל".

זול 04 (צילום: יחסי ציבור)
לבבות זה טוב, אבל גם המינון | צילום: יחסי ציבור

5. דברים טובים באים בזוגות?

כן, אבל לא בעיצוב הבית. זוכרים איך בשנות ה-80 העליזות כל סלון ישראלי טיפוסי הורכב מסט של ספה תלת, ספת דו וכורסה שנראות בדיוק אותו דבר? או מיטה שמגיעה עם שתי שידות תואמות? עכשיו תמחקו את הזיכרון הנחמד הזה כי הטרנד הזה כמעט פס מהעולם. בדגש על כמעט. עדיין יש לא מעט בעלי בתים שמתפשרים על מראה הסלון וקונים סט משעמם ונטול מעוף. אל תהיו מאלה.

אז ככה לא:

A post shared by sarawakfocus.com (@sarawakfocus) on

A post shared by Appliance & Mattress Center (@amcstorecolumbus) on

מה כן? אומנות, Craft, חודרת לתודעה והופכת לשחקנית מרכזית בסצנת העיצוב, אומרת פרנקל. "רבים מאסו במוצרי מדף גנריים וככל שתודעת העיצוב הולכת וגוברת הם שואפים לשלב פריטי עיצוב ייחודיים וטבעיים בבית. במיוחד חובבי סגנונות הווינטג' והאקלקטי שמחפשים פריט נדיר, כזה שטרם ראו ומוכנים לשלם לא מעט כדי להשיגו. כפועל יוצא, גם חברות מסחריות זיהו את המגמה ומקפידות להציע פרטי עיצוב mix & match שמהם ניתן להרכיב מערך ריהוט שייראה נהדר וישבור את המראה הסתמי של הסלון או חדר השינה".

זול 05 (צילום: יחסי ציבור)
סט קומפלט ואנחנו כבר לא. התאימו בחוכמה | צילום: יחסי ציבור

6. דבר אלי בפרחים

רק לא מפלסטיק. בעבר ראינו המון בתים ובהם פרחים וצמחים מפלסטיק כתחליף זול וקל לתחזוקה עבור אלה שרצו להכניס מעט מן הצומח והפורח. לא יעזור לכם, לא תצליחו לשכנע אותנו שהם יותר מפייק ניוז. אחריהם הגיעו הפרחים ממשי שהם אכן סוג של שדרוג אבל עדיין אין תחליף לא במראה, לא במגע ולא בריח לפרחים טריים וצמחים חיים. "בעולם האינטנסיבי והתובעני שבו אנחנו חיים לאותם צמחים יש הרבה יותר מערך ויזואלי", אומרת הדס רוט. "הם מייצרים תחושה של רוגע ומשווים לחלל מראה חי ומרענן".

אז ככה לא:

A post shared by Kristof Welleman (@welleman_kristof) on

A post shared by Karinda Parkinglot (@karindaparkinglot69) on

A post shared by Reski Budiarti Ningsih (@kychaaannn) on

מה כן? "אף אחד לא רוצה להשתעבד ולקנות פרחים מדי שבוע, במיוחד לא במזג האוויר הלוהט שגורם להם לקמול מהר, אבל בעזרת שיטות שכל עובד משתלה או חנות פרחים יוכל ללמד אתכם תוך דקות, תוכלו להאריך את חיי המדף שלהם בקלות ויעילות. בכל הקשור לצמחייה, בחירה מושכלת צריכה להיעשות על פי שקלול של מספר גורמים (תנאי האקלים באזור, כיווני האוויר והאור ועוד). גם כאן, כל עובד במשתלה השכונתית יוכל לייעץ אילו מבין הצמחים יתאימו עבורכם".

שירלי בוגנים: "אם כבר מלאכותי, בעיניי חשוב שהפרחים יהיו מאיכות טובה, משי לדוגמה, וגדולים עם נוכחות. כדאי לשים אותם בתוך אגרטל שמתאים לאופי הבית, על שולחן פינת אוכל או שידה. הפרחים יוצרים מראה עשיר לבית".

זול 06 (צילום: יחסי ציבור)
אם כבר ירוק - אז על אמת | צילום: יחסי ציבור

7. ראש בראש: הדפסים ואמנות מקורית

גם אם אתם חובבי אמנות מושבעים, סביר שנכנעתם לתכתיבים כספיים והחלטתם להמיר יצירות מקוריות בהדפסים. לפעמים זה לגמרי עובד ונראה כמו מיליון דולר ולפעמים ההדפסים הופכים את החלל כולו לפלופ רציני. כמו בכל דבר, גם כאן ההבדל נעוץ באיכות. קיימות היום טכניקות שונות של הדפסה וחשוב להיצמד לאלה שמשוות לעבודה מראה כמה שיותר אותנטי. 

מיקי יגור: "לעתים מלאכת העיצוב תתחיל מיצירת אמנות או חפץ אמנותי שישפיע על הצבעוניות הכללית ועל הקונספט כולו. ליצירה הזו משקל כבד וחשוב בעיצוב ולכן יש להיזהר מפיתויים זולים המוצעים בשוק ומשווים מראה זול ולא איכותי שעלול להרוס את העיצוב ולהוזיל את האלמנטים היקרים בחדר".

 אז ככה לא:

A post shared by Houseart.gr (@houseartgr) on

A post shared by ArtisticallyAli (@artisticali) on

A post shared by Artur Dzieniszewski (@artur.dzieni) on

מה כן? יוליאנה ריסקוף: "הדרך הנכונה היא איזון בין האלמנטים מבחינה כמותית ואסתטית. הדפסי אמנות במינון הנכון יכולים לתת טקסטורה מעניינת, לשדרג כל חלל ולצקת לתוכו תכנים אמנותיים נהדרים".

זול 07 (צילום: יחסי ציבור)
אמנות לא חייבת להיות יקרה, אבל האיכות חשובה | צילום: יחסי ציבור
 

8. לבן על לבן

אין דבר שמזוהה יותר עם דירות קבלן מאשר קירות צבועים בצבע לבן בסיסי בוהק ומסנוור. נכון, לבן משדר ניקיון אך בד בבד גורם לקירות להיראות סתמיים וגם אם תתלו עליהם אמנות שעלתה לא מעט כסף הם עדיין ייראו בלתי מטופלים.

האדריכלית יוליאנה ריסקוף: "הקירות הלבנים עושים לנו רע. בלי לשים לב, האווירה המתקבלת אצלנו בבית היא אווירת בית חולים. הצבע הלבן הבוהק של הקירות יוצר תחושת קור, ניכור וריחוק, וזה בכלל לא משנה איזה רהיטים יפים נקנה. אמנם העין שלנו יכולה להתרגל ומהר מאוד כבר לא נשים לב לזה, אבל האווירה הקרה תמיד תישאר ונהיה מושפעים ממנה, בין אם נהיה מודעים לה ובין אם לא". 

אז ככה לא:

A post shared by Rachelle Paradise (@rparadise_interiors) on

A post shared by Christin Balzer | Interiors (@haven.studios) on

A post shared by Tracey Jones (@remarkableyyj) on

מה כן? מעצבת הפנים טל תמיר: "למזלנו, מניפות הצבע של החברות השונות הולכות ונהיות מגוונות וכבדות מדי שנה. את הלבן הבסיסי מחליפים היום אינספור גוונים שאומנם נושקים ללבן הבהיר אך משלבים טונים של צבעים נוספים שהופכים את הגוון הסופי לעשיר ועמוק. לבן שמנת, גרייז', אבן ופנינה הם רק חלק מהצבעים שדחקו את הלבן הצידה. חשוב לבחור את הגוון באופן מושכל, בהתאם לקונספט העיצוב ולצבעוניות הריהוט ובד בבד לבחור בצבע שלא ישתלט על החלל. כך למשל לבן עם נגיעות של אפור ישתלב מצוין בבית במראה מודרני - מינימליסטי או תעשייתי ולבן עם טון צהוב או חום אידיאלי לבתים בעלי מראה כפרי. לאלה שרוצים עדיין להוסיף זריקת צבע, מומלץ לצבוע קיר אחד בצבע אחר לגמרי: פסטלי, מעושן, נועז או רגוע - בהתאם לסגנון ולאופי שלכם".

שירלי בוגנים: "לא לפחד מצבע. נגיעה קטנה של צבע שאנחנו מתחברים אליו בחדר השינה תיצור תחושה נעימה וחמימה יותר. בחדר הילדים כדאי לבחור בצבעים עדינים לתחושה רעננה יותר וגם בחדרי האמבטיות אפשר להשתעשע עם צבעים, כמובן לא בהגזמה. גם וילונות עשויים לעזור בחללים עם קירות לבנים. וילונות - צבע נכון, גודל וסוג הווילון הם חלק לא פחות חשוב מבחירת צבע נכון לבית".

זול 08 (צילום: יחסי ציבור)
כששוברים את הלבן הוא מקבל אפקט נכון | צילום: יחסי ציבור

9. לראות את האור

השקעתם בריהוט, טפטים, שטיחים ושאר מיני אקססוריז ודווקא את התאורה שכחתם? גם אם אנחנו לא מסתובבים עם העיניים נעוצות בתקרה, למנורות יש כוח לא מבוטל ביצירת טוטאל לוק מושלם בחלל. התאורה הנכונה יכולה לשנות את כל אופי הדירה ויש לה משמעות אדירה. חייבים להחליף את גופי תאורה הקבלניים שנותרו מהשיפוץ או הבנייה, אם רוצים ליצור חלל מעוצב באמת.

יוליאנה ריסקוף: "התאורה שמגיעה עם דירות קבלן היא תמיד תאורה רעה, לוקה בחסר, ממוקמת בחללי הדירה באופן כמעט מקרי, ללא חשיבת מקרו ומיקרו וללא מתן משמעות ייעודית ופן אסתטי כלשהו". 

אז ככה לא:

A post shared by SoPo Cottage (@sopocottage) on

A post shared by Kallio second hand (@kalliosecondhand) on

A post shared by Kálmán Attila (@atiboy2otlet) on

A post shared by Localsparky04 (@localsparky04) on

מה כן? טל תמיר: "הבשורות הטובות הן שהיום ניתן לרכוש גופי תאורה במחירים יחסית סבירים והמבחר פשוט אדיר. במקרה של תקרה נמוכה יחסית מומלץ לבחור במנורות צמודות תקרה שיעזרו באשליה של תחושת גובה והמקום היחיד ששווה להשקיע בו במנורה משתלשלת מהתקרה הוא מעל פינת האוכל, שם הוא מסייע ביצירת מראה מלכד ומזמין. בכל מקרה, הימנעו מלהשאיר את מנורות הקבלן, שלא משנה כמה תשקיעו בריצוף, בגוון הקירות ובריהוט, הן ישאירו טעם רע בעיצוב הבית".

זול 09 (צילום: יחסי ציבור)
קרבו גוף תאורה אל פינת האוכל, אבל רק לשם | צילום: יחסי ציבור

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק