שם החנות: אינדונזיה-יפו

כתובת: בית אשל 7, יפו

ותק: 7 שנים. לפני 4 חודשים נפתחה החנות בחלל האבן החדש בבית אשל.

הבעלים: המייסד גל ענב והשותפים מושיק גלאמין, ויבואני הדגים חיים ורנה ברכה. "מושיק הוא חבר, שהקים איתי את העסק הקטן, עזר לי בארט ודעתו חשובה לי. הוא הכיר לי את חיים ורנה שהם שכנים שלי בשוק", אומר ענב. הוא בן 38, גדל בקיבוץ פלמחים, למד מנהל עסקים בניו יורק והיום מתגורר ביפו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> "נראה טוב במגזין": הטרנד במטבח שכדאי להימנע ממנו

>> הזמרת הישראלית האהובה עשתה מהפך משגע בבית

איך התגלגלת לעסק: "בקיבוץ התחילה האהבה שלי למיחזור וים. אמא שלי קנתה רהיט ממוחזר מעץ טיק של סירה מפורקת והחלטתי לחקור את המוצר. כשהבנתי שהמקור מאינדונזיה, ניצלתי את הדרכון ההונגרי שלי כדי לבקר שם ולהביא כמה פריטים כדי למכור אותם בארץ - אקווריום מזכוכית מנופחת על עץ טיק ושידות ומדפים מעץ טיק שפורק מסירות. הייתי בן 31 כשפתחתי חנות קטנה של 30 מ"ר בעולי ציון ביפו והייתי מוציא את הסחורה החוצה כדי למכור אותה, כמו בסטה. בקורונה החלו קשיים וידעתי שעומדות בפניי שתי אפשרויות – לסגור את העסק או ללכת בגדול בעקבות החלום שלי למתחם שבו אארח מעצבים ואצור דברים חדשים יחד עם שמירה על קו המוצרים הקודם שמזוהה איתי. ישבתי אצל חיים ורנה בבית, ואחרי שיח שנוצר בנושא על רקע השקיעה הם החליטו להשקיע בי. גלאמין ובן נריה נכנסו אחר כך. בעצם כשהעולם נסגר, אני נסעתי לייצר באינדונזיה, והייתי שם שלושה חודשים".

Indonesia Gallery online rez-16 (צילום:  סיון אסקיו)
צילום: סיון אסקיו
אינדונזיה,  (צילום: גל ענב צילום ביתי)
"בקיבוץ התחילה האהבה שלי למיחזור וים". גל ענב | צילום: גל ענב צילום ביתי
אינדונזיה, Indonesia Gallery online rez-3 (צילום:  סיון אסקיו)
צילום: סיון אסקיו

אינדונזיה, Indonesia Gallery online rez-3 (צילום:  סיון אסקיו)
צילום: סיון אסקיו

מה מייחד את החנות: "הפריטים השונים והלא בנאליים, 'פיסים' מיוחדים בקו אקסטרימי מחומרים טבעיים בגימור היי אנד. גם אם יהיה מי שיעתיק אותם, תמיד יהיה את הליין החדש שאני מייצר ומחדש כל הזמן עם אוצרות שלי – אני בוחר את חומר הגלם ומחליט מה לייצר ממנו או איזה שינויים לעשות במוצר מסוים. אין כמויות מסחריות, אלא אם מדובר בהזמנה קאסטם מייד מבית מלון למשל, כדי לשמור על ייחודיות של מי שקונה את המוצר, והכל בטכניקות ומלאכות יד שמבטאות מסורות של שנים ופרקטיקות שעברו מדור לדור".

מה נמכר: "עדיין יש את המוצרים הראשוניים ששומרים על אופי החנות הקודמת ולצידם פיסים יוניקיים כמו אמבטיית בזלת, דלפקים, קונסולות ואמבטיות מעץ, שולחנות מגזע חלול, שולחן אבירים מעץ תמרינד וכיסאות תואמים, ספסל טבעי מעץ תמרינד, שולחן משורש עץ טיק טבעי, כיורים מעץ מאובן, אהילי קש או אהילי חרוזים מעץ טבעי בגדלים שונים, סלי קש, קערות מגולפים, כדים מחרס ובטון מוחלק, תמונות ודקורציה מעצי סחף, פסלי טוטם מעץ סוואר, בודהות מעץ. יחד איתם, כדי לספק חוויית קנייה כללית יותר, יש תיקים מראטן ושמלות מבד ממוחזר".

אינדונזיה, אינדונזיה, Indonesia __11  (צילום: גל ענב)
צילום: גל ענב
אינדונזיה, Indonesia Gallery online rez-3 (צילום: גל ענב)
צילום: גל ענב
אינדונזיה ג Indonesia __03  (צילום: גל ענב)
צילום: גל ענב
אינדונזיה ג Indonesia __03  (צילום: גל ענב)
צילום: גל ענב

Indonesia  (צילום: גל ענב)
צילום: גל ענב

מקום ייצור: "אינדונזיה בלבד. סוגי העץ שאני מחזיק אופייניים לשם, ומוצרים משלימים, כמו שטיחים בסגנון אפגני, גם הם מיובאים מאינדונזיה".

יש קנייה אונליין? כרגע באינסטגרם ובימים אלה נבנה האתר.

מי קובע יותר בקניות בחנות - נשים או גברים: "אני מאמין שנשים, הן כמעצבות והן כקונות פרטיות מהארץ ומחו"ל".

שלושת הפריטים הכי נמכרים: אמבטיה מבזלת, אהיל מבמבוק וכדים בצורות שונות מבטון מוחלק.

Indonesia Gallery online rez-16 (צילום:  סיון אסקיו)
אהילי במבוק | צילום: סיון אסקיו

אינדונזיה, Indonesia Gallery online rez-3 (צילום:  סיון אסקיו)
שורש עץ טיק בצורת שמש שיכול לשמש כשולחן | צילום: סיון אסקיו

הפריט הכי יקר: שורש עץ טיק בצורת שמש ובמשקל 750 ק"ג. כדי להוביל אותו צריך מנוף או 12 אנשים. השורש עומד על סטנד, ואפשר גם להשכיב אותו, להוסיף משטח זכוכית ולהשתמש בו כשולחן. מחירו 89,000 אלף שקל.

הפריט הכי זול: סט של מלחייה ופלפלייה מעץ טיק ב-50 שקל, וסבונייה מעץ טיק ב-50 שקל.