גם אם אתם בשלנים מדופלמים, שמעבירים שעות שלמות בחנויות בישול, מתפעלים מכל גאג'דט חדש ותמיד שמחים לקבל במתנה עוד כף לסלט, אין לנו ספק, שגם במטבח שלכם יש כמה אביזרים שנראים מאוד מגניבים אבל לא השתמשתם בהם בשנה החולפת. התוצאה? ערימות של כלים ומוצרים שצוברים אבק בארונות המטבח או לחילופין, ניצבים חסרי שימוש על השיש. מה למשל? קיבצנו  8 פריטים מייצגים לדוגמה שנראה לנו שאפשר להסתדר יופי גם בלעדיהם.

לעומתם: 8 פריטים מגניבים שישמחו כל מטבח

פורס אבוקדו: כף פשוטה תעשה את העבודה

זה בהחלט נשמע מלהיב - פורס אבוקדו מעוצב, שיפרוס את האבוקדו לפלחים מושלמים ובו בזמן ישאיר את הידיים שלכם יבשות וחלקות משאריות שמנוניות. אבל כשחושבים על זה, פורס האבוקדו הידני אשר נועד להפריד את הפרי מהקליפה הוא דיי מיותר. למה? כי זה כל כך קל ופשוט לעשות את העבודה לבד בעזרת כף או כפית.

מיותרים במטבח, אבוקדו, צילום דידי רפאלי (צילום: דידי רפאלי)
לא כזה להיט ועוד צריך לנקות אותו אחרי. חותך אבוקדו | צילום: דידי רפאלי

מפריד חלבון מחלמון: למי יש סבלנות?

אחד השלבים היותר מלחיצים באפייה הוא הפרדת החלמון מהחלבון בזריזות ועם אפס טעויות. לכן מאוד התרשמנו מהמחשבה שנמצא הפטנט (שמיוצר בכמה גרסאות מעוצבות להפליא) שיפריד את שני המרכיבים בשלמות מבלי שנצטרך לדאוג. בפועל, כשהמיקסר בוחש ומגיע הרגע שצריך לזרוק את הביצים, למי יש סבלנות להניח לחלבון לזלוג בזמנו הפנוי לכלי נפרד? המסקנה היא  שמי שרוצה להיות אופה במטבח כדאי שייפתח כמה מיומנויות (בסיסיות).

מיותרים במטבח, חלמון (צילום: qrius.ph)
לוקח יותר מדי זמן. מפריד חלמון וחלבון | צילום: qrius.ph

קולף שום: קשה ומתסכל

זה נשמע סידור מצוין: מוצר קטן וחכם שחוסך התעסקויות מיותרות, בלי שהריח יידבק לאצבעות וממש במהירות. בחלום הוורוד מכניסים את השום מצד אחד, מפעילים לחץ מתון של שניות בודדות והרי לכם שן שום בלי קליפה. בפועל - זה לא בדיוק עובד ככה, שיני השום לפעמים מחליקות ובתום הפעולה מגלים שלא תמיד הקליפה הוסרה במלואה. המסקנה: יש פעולות שלא כדאי לנסות לקצר בהן את הדרך (אלא אם כן קונים שום קלוף) וצריך להשתמש בשיטות הישנות והטובות.

מיותרים במטבח, שום (צילום: discoverydream.com)
קשה להפעלה ומסורבל. קולף שום | צילום: discoverydream.com

מזלג פסטה מסתובב: עושה רעש

התגובה הראשונית היא שהילדים ממש יאהבו אותו ואפילו המבוגרים ישתעשעו במזלג שילמד אותם לאכול פסטה ממש כמו באיטליה, ויסובב להם באופן אוטומטי את הספגטי על המזלג. אבל הביס החשמלי, מתברר עושה לא מעט רעש מסביב לשולחן האוכל, ובינינו,  גורם למחזיק בו להיראות קצת מגוחך. אנחנו מעדיפים את הגרסה השקטה של המזלג והכף.

מיותרים במטבח, פסטה (צילום: caddywampusstore.com)
כאילו שאי אפשר לסובב לבד. מזלג לפסטה | צילום: caddywampusstore.com

מתקן לשמירה על ביצים: איפה שומרים אותו?

בין אם הם מעוצבים בצורת מגלשה או מחזיק כדורים בזירת באולינג, מתקני הביצים תופסים לא מעט מקום על השיש או המדף ומחצית מהשנה ללא הצדקה - כי בחודשי הבקיץ במילא עדיף לשמור את הביצים במקרר.

מיותרים במטבח, ביצים (צילום: CookingLight.com)
אפילו לא מעוצב. מתקן לביצים | צילום: CookingLight.com

שומר הבננות: אבל יש קליפה

הרעיון של שומרי ירקות ופירות קשיחים ואטומים שנועדו להאריך את חיי העגבנייה או הבצל במקרר, הם יפים ושימושיים. אבל אנחנו עוד לא השתכנענו למה צריך פלסטיק קשיח ששומר על צורת הבננה. אם היא קשה במידה ראויה למאכל, קליפתה הטבעית שומרת עליה. ואם היא רכה מדי, במילא נעדיף להכין ממנה עוגה.

מיותרים במטבח, בננה (צילום: www.bananaguard.com)
עם קליפה כזו מי צריך שומר? קופסה לבננה | צילום: www.bananaguard.com

נדנדת מזיגה: יותר קל בלי

כל נדנדות הפלסטיק שנועדו לסייע במזיגת משקאות נראות לנו פשוט משעשעות למדי וגם מיועדות לפורענות בעת הפעלתן. הן אמנם סופר מגניבות בעיצובן, אבל תעשו טובה ותמשיכו למזוג לעצמכם את כוסות השתייה שלכם לבד.

מיותרים במטבח, מיץ תפוזים (צילום: uniknya.com)
תפעילו בעצמכם את השרירים. נדנדת מזיגה | צילום: uniknya.com

פורס פיצה: למה מספריים?

לפני שאתם מחליטים לקנות מספרים לפיצה, תדמיינו את פעולת גזירת המשולשים לפניי. כי לנו זה נשמע הרבה יותר פשוט והגיוני לחתוך משולשי פיצה באמצעות סכין חיתוך חדה וטובה.

מיותרים במטבח, פיצה (צילום: stylishlife.co.uk)
מספריים? אבל יש סכין. חותך פיצה | צילום: stylishlife.co.uk

האביזרים שיחסכו לכם מקום במטבח
ועוד כמה פריטים שמוסיפים טעם