ממש לאחרונה הוכרזו שמות המעצבים הזוכים בפרסי משרד התרבות והספורט. יחד ולחוד הם מהווים חוד חנית של כישורים ראויים לשבח ונבחרת משובחת לייצוג מול חובבי העיצוב בארץ ובעולם.

5 מעצבים, מתחומים שונים, זכו כל אחד בסכום (שהיו שהרימו גבה על גובהו הנמוך) של 20 אלף שקלים, שאמורים לעזור להם להמשיך לפתח את הסטודיו ואת דרכם המקצועית. על פי משרד התרבות והספורט, מטרת הפרס היא לעודד מצוינות בתחומי העיצוב השונים והוא מהווה ביטוי, הערכה והוקרה להישגיהם של המעצבים ולתרומתם בתחומי העיסוק שלהם. הפרס מוענק על סמך מכלול העבודה הקיים של כל מעצב כפי שהוא עונה על מאפיינים שונים בתחום העיצוב מתוך כוונה לעודד ולגלות סטנדרטים גבוהים וזרמים חדשים בתחום.

לעוד כתבות ב-Saloona:

להב הלוי, עיצוב גרפי

מנימוקי השופטים: "במהלך שני עשורים, באמירה נוקבת ועקבית, תוך הצלבה בין מילה לדימוי, מצליח הלוי להעביר בצורה חדה ומזוקקת מסרים חברתיים-פוליטיים".

מעצבים, להב הלוי, גובה
להב הלוי. נעים לקבל אחוז אחד מהמסים בחזרה

להב הלוי, בוגר המחלקה לעיצוב גרפי בבצלאל ו-14 שנה במקצוע. עד כה עיצב כמאה פוסטרים לקולנוע הישראלי (למשל יוסי וג’אגר, ילדי השמש) ומיתג מקומות בילוי בתל אביב ובהם ‘דליקטסן’. "הצלחתי להרגיז לא מעט אנשים בשנים האחרונות עם העבודה שלי” אומר להב הלוי “זה נראה לי הישג. צריך לעודד כל הזמן אנשים להימתח מעבר לגבולות של עצמם והוציא אותם מאזור הנוחות שלהם. אני אוהב את עצם העבודה. אחרי שפרויקט מסתיים אני לא עסוק בו ולא מתרפק עליו. כל פרויקט שיש בו דיאלוג טוב עם הלקוח הוא פרויקט אהוב. זכור לי במיוחד הדיאלוג עם המשורר חיים גורי בזמן העבודה על ספר השירים הלפני אחרון שלו "עיבל". לא כל יום אני זוכה לשבת במחיצתו של איש בעל שיעור קומה שכזה. זה מעורר השראה".

והפרס? "פרס משמח כשלעצמו. זה נעים וטוב לקבל את התחושה שאתה לא פועל בחלל ריק וגם לקבל בחזרה אחוז אחד מהמסים ששילמתי בעשור האחרון".

מעצבים, להב הלוי גובה, עבודת מיתוג לבראסרי
עבודת מיתוג למסעדה בראסרי בתל אביב של להב הלוי

מעצבים, להב הלוי , גובה פוסטר
פוסטר בעיצוב להב הלוי

דנה חכים ברקוביץ’, צורפות

מנימוקי השופטים: "בשפה עשירה וחדשה יוצרת חכים תכשיטים שמבטאים תחושת פחד פרטית וציבורית המתועלת לעשייה באמצעות חומרים מן המוכן המטופלים במלאכת מחשבת".

מעצבים, דנה חכים ברקוביץ, גובה
דנה חכים ברקוביץ’. שמחה על ההכרה

דנה חכים ברקוביץ’, בעלת תואר שני מהמחלקה לצורפות, אמנות וכלים בקונסטפאק, סטוקהולם, בוגרת מצטיינת ומרצה במחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל. צורפת עצמאית מזה 8 שנים. את הפרס קיבלה עבור קבוצת התכשיטים "ארבעת המלאכים ששומרים עלי – הסדרה הכחולה" מהשנים 2010-2014, שעוסקת בקמעות ומצטטת אלמנטים מהמסורת של הצורפות. "כהישגים משמעותיים אני יכולה לציין את העובדה שיוצגתי על ידי שתי גלריות מהמובילות בעולם בתחום הצורפות. כמו כן, זכיתי במספר פרסים בינלאומיים ואני מציגה בתערוכות במוזיאונים וירידים ברחבי העולם".

והפרס? "אני שמחה על ההכרה וההוקרה ביצירתי ועל ההזדמנות להציג את העבודות שלי לקהל בארץ".

מעצבים, הסדרה “4 מלאכים ששומרים עלי” של דנה חכים ב
הסדרה "4 מלאכים ששומרים עלי" של דנה חכים ברקוביץ’

ספי חפץ, עיצוב תעשייתי

מנימוקי השופטים: "חפץ מציג גישה חוקרת ומעמיקה למגוון רחב של סיטואציות ושימושים באמצעות חומרים וטכנולוגיות שונות, תוך יצירת שפה צורנית בהירה וחכמה".

מעצבים, ספי חפץ, גובה, צילום מל ברגמן (צילום: מל ברגמן)
ספי חפץ. לפעמים חמום מוח ולפעמים שקול | צילום: מל ברגמן

ספי חפץ, בוגר בצלאל ומרצה בכיר במחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל, שותף בסטודיו i2d, קיבל את הפרס על מכלול עבודותיו עד כה. "עיצוב הוא פעילות של חשיבה ומעשה. לפעמים עיצוב הוא מעשה חמום מוח ולעיתים שקול, מחושב ומתוכנן. הכי חשוב זה הקונספט שיהיה אסתטי, שיהיה שימושי ויתאים לצרכים, שיהיה בעל אורך חיים ארוך, שיגרום לשמחה והנאה ושייצור חוויה ויעורר למחשבה או שאלה. עד כה זכיתי במספר פרסים לאומיים ובינלאומיים ואני משתתף בתערוכות רבות בארץ ובחו”ל".

והפרס? "אני שמח מאוד שנפל בחלקי הכבוד לקבל את הפרס שמהווה בהחלט אבן דרך משמעותית בתחום העיצוב התעשייתי".

מעצבים, עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף אלכס פדואה וא
עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף אלכס פדואה ואלישע טל
מעצבים, עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף אלישע טל
עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף אלישע טל
מעצבים, עיצוב מוצר של ספי חפץ
עיצוב מוצר של ספי חפץ

מעצבים, עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף איל קרמר וגוש
עיצוב מוצר של ספי חפץ בשיתוף איל קרמר וגושה גליצקי

סטודיו ג2, תקשורת חזותית

מנימוקי השופטים: "בנות הסטודיו מציגות גישה צעירה ורעננה לתקשורת חזותית תוך דיוק עיצובי לתכנים ורעיונות".

מעצבים, סטודיו ג2, צילום ענת ברזילי (צילום: ענת ברזילי)
סטודיו ג2. הפרס הראשון שלנו | צילום: ענת ברזילי

נעמי גיגר ודנה גז, בוגרות המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל ועבדו אצל לא אחר מאשר דוד טרטקובר. "הסטודיו נפתח לפני כחמש שנים ומאז עובד בעיקר בתחומי התרבות והאמנות, החל בעיצוב טיפוגראפי ועיצוב זהות חזותית, דרך עיצוב ספרים וקטלוגים, עיצוב אתרים ומדיה דיגיטלית, עיצוב מערכות שילוט והכוונה ועיצוב תערוכות. לאחרונה השקנו פרויקט רחב פורמטים של עיצוב תערוכת סוף השנה של בצלאל. על לקוחותינו נמנים מוזיאון‭ ‬ישראל, הביתן‭ ‬הישראלי‭ ‬לביאנלה‭ ‬ה‮–‬14 ‬לאדריכלות‭ ‬בוונציה,‬ בית‭ ‬העיר‭ ‬ובית‭ ‬ביאליק בתל אביב, יריד‭ ‬צבע‭ ‬טרי‭ ‬לאמנות‭ ,‬עיריית‭ ‬תל–אביב-יפו ועוד".

והפרס? "זה הפרס הראשון שלנו ואנחנו מאוד גאות ושמחות בו".

מעצבים, מיתוג בית הספר לתיאטרון חזותי – סטודיו ג2
מיתוג בית הספר לתיאטרון חזותי – סטודיו ג2
מעצבים, עיצוב תערוכת הבוגרים בבצלאל – סטודיו ג2
עיצוב תערוכת הבוגרים בבצלאל – סטודיו ג2
מעצבים, תחנת נייר, ספרונים בהוצאה עצמית – סטודיו ג
מתחנת נייר, ספרונים בהוצאה עצמית – סטודיו ג2

מעצבים, ספר התערוכה של הביתן הישראלי בביאנלה ה-14
ספר התערוכה של הביתן הישראלי בביאנלה ה-14 לאדרכילות בוונציה - סטודיו ג2

משה רואס, עיצוב טקסטיל

מנימוקי השופטים: "עבודותיו של רואס בנויות משכבות של צריבות וחריכות בבד ובמתכת ונמצאות בשלבי כליה והתפוררות שונים. עבודתו אישית, אך מהדהדת ארכיטיפים תרבותיים רחבים".

מעצבים, משה רואס, גובה, צילום רוסל שמריה (צילום: רוסל שמריה)
משה רואס. הזכייה נותנת מוטיבציה | צילום: רוסל שמריה

משה רואס, בוגר המחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר, הוא אמן ומעצב ומורה להדפס מזה שש שנים. עד כה זכה בתארי מצטיין מטעם שנקר, פרס הצטיינות בתחום הטקסטיל בתערוכה בינלאומית למעצבים צעירים והשתתף בתערוכות בארץ ובעולם בהן בניו יורק, קוריאה, גרמניה, פולין ועוד. בראיון לאתר "פורטפוליו" ציין רואס כי עבודותיו עוסקות בפירוק והרכבה ושאלות עמוקות על החיים. "העבודות נראות כמעין פיסות מתוך היסטוריה תרבותית פיקטיבית, נעות בין אמנות ועיצוב ומשקפות הלך רוח וכיווני מחשבה", אמר רואס.

והפרס? "הזכייה בפרס מרגשת ומשמחת אותי ונותנת מוטיבציה להמשיך ליצור ולהעמיק בעשייה שבה העבודות הן חלק מתהליך מתמשך".

מעצבים, משה רואס, צבע טרי. צילום יואב גורן (צילום: יואב גורן)
משה רואס, צבע טרי | צילום: יואב גורן
מעצבים, משה רואס, טאלנט דיזיין. צילום יואב גורן (צילום: יואב גורן)
משה רואס, טאלנט דיזיין | צילום: יואב גורן
מעצבים, משה רואס, ביאנלה לטקסטיל מוזיאון ארץ ישראל (צילום: ליאוניד פדרול)
משה רואס, ביאנלה לטקסטיל מוזיאון ארץ ישראל | צילום: ליאוניד פדרול

_OBJ

ועדת השיפוט לבחירת פרס העיצוב לשנת 2014 כללה את השופטים: אשר (שרי) ארנון, דוד טרטקובר, מאירה יגיד, יעל עצמוני, ורד קמינסקי ועידית עמיחי כמשקיפה מטעם משרד התרבות והספורט. בפני חברי הוועדה הוצגו 50 תיקי עבודות.

הכתבה פורסמה במקור באתר Saloona

עוד באתר לעיצוב הבית: