"כדי לשמור על בית נעים ומסודר צריך שלכל דבר יהיה את המקום שלו. אין דבר מעצבן יותר מנעליים זרוקות ברחבי הבית", אומרת ליזה שקורי, מתכנתת במקצועה, המתגוררת עם בעלה איתי ובנם בן ה-6. אחרי שהתגוררו כמה חודשים בדירתם ברעננה, הבינו בני הזוג שהם רוצים מקום לאחסון הנעליים באזור הכניסה לבית, והחליטו להציב ספסל מתאים מתחת למדרגות, במקום הארונות הישנים שהיו שם.  

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לפני שאתם יוצאים לנתב"ג, כדאי לקרוא את זה

>> לא זולה אבל מפנקת: מצאנו מתנות מושלמות לחג

"אפשר לבנות ארונות ולדחוס פנימה דברים, אבל לא לזה כיוונתי. האחסון צריך להתאים למה שמתכוונים לשים בו. הוא צריך לשרת אותך ושיהיה לך קל ונעים להחזיר ולקחת כל דבר ממנו. הוא גם צריך להיות ממוקם במקום שהוא נדרש", אומרת שקורי. 

ספסל ליזה שקורי, ג - 1 (צילום: ליזה שקורי)
המדרגות לפני השיפוץ | צילום: ליזה שקורי
ספסל ליזה שקורי, ג - 8 (צילום: ליזה שקורי)
מתחת למדרגות היה ארון ישן | צילום: ליזה שקורי

במהלך שיפוץ הדירה צבעו בני הזוג את המדרגות, ובהמשך פנו לנגרים, וביקשו ספסל עם מגירות, באורך 2 מטרים, גובה 60 ס"מ ועומק 50 ס"מ. הצעות המחיר שהם קיבלו התחילו ב-8,000 שקל והגיעו עד 18 אלף שקל. הם חיפשו תחליף להוצאה הגדולה ומצאו באיקאה את סדרת יחידות האחסון NORDLI. הם רכשו שידת 4 מגירות (מחירה כיום 1,235 שקל) ושידת 2 מגירות (מחיר כיום 495 שקל) ב-1,529 שקל (המחירים עלו מאז), והרכיבו בבית.  

בהמשך רכשו ספוג למזרן 200X50 ס"מ ב-60 שקל בחנות ספוגים בתל אביב. את הריפוד תפרה שקורי מווילון שרכשו במציאון של איקאה ב-60 שקל. "הוצאתי את מכונת התפירה מהבוידעם והתחלתי לתפור. אבל אפשר היה להסתדר גם בלי מכונת תפירה ולתפור ידנית", היא אומרת. 

לכריות שרכשו בעבר באיקאה (20 שקל לכרית) היא תפרה ציפיות מאותו בד ומבד לבן שהיה בבית, ולכך הוסיפה כרית מלבנית מ-Fox Home. סך הכל היא מעריכה את ההוצאה על הכנת הספסל בפחות מ-1,650 שקל.

ספסל ליזה שקורי, ג - 7 (צילום: ליזה שקורי)
המדרגות נצבעו | צילום: ליזה שקורי
ספסל ליזה שקורי, ג - 2 (צילום: ליזה שקורי)
כיסוי למזרן מווילון איקאה | צילום: ליזה שקורי
ספסל ליזה שקורי, ג - 5 (צילום: ליזה שקורי)
גם את הכריות תפרה ליזה | צילום: ליזה שקורי
ספסל ליזה שקורי, ג - 4 (צילום: ליזה שקורי)
צילום: ליזה שקורי
_OBJ

"אני משתדלת לעשות כמה שיותר דברים בעצמי ובדרך כלל מרוצה מהתוצאה ובעיקר מכך שזה מעשה ידינו", היא אומרת. "נהניתי לעשות משהו אחר ועם האנשים שאני אוהבת, בעלי והבן שלנו. מדהים איך ילדים מתים על הדברים האלה. עם המחירים בארץ וכמויות הזבל בעולם, היה כיף גם לחסוך ולתת חיים חדשים לחפצים", היא מסכמת וממליצה: "תחשבו מה בדיוק חסר לכם, מה יעשה לכם הכי טוב, שחררו את הפחדים ופשוט תתחילו לעשות".