סידור מדיח הכלים הוא נושא שיכול לפלג משפחות, והיום התברר לנו שיש שיטה נכונה – וזו לא השיטה שלנו. לפחות אנחנו לא היחידים שטעו, כי הסרטון עם הגילוי המרעיש צבר כבר 3.2 מיליון צפיות. ובכן, מתברר שאת הכוסות והקעריות צריך לשים על הרשת העליונה כשהן הפוכות וגם נוטות הצדה, בזווית, וכך לא מצטברים עליהן מים.

@sidneyraz i never thought this was possible #tipsandtricks #todayilearned #lifehacks #dishwasherhack @renduh ♬ original sound - sidneyraz

את הגילוי המטלטל אישרה רנה, טכנאית מכשירי חשמל, והיא גם הסבירה שזו הסיבה שבתחתית הרשת העליונה יש מעין גלים, בניגוד לזווית הישרה של הרשת התחתונה.

@renduh #TikTokTaughtMe #TikTokPartner #LearnOnTikTok #TodayILearned #kitchen #dishwasher #lifeHack #HowStuffWorks #CleanTok #clean #WomenInTrades #Tradeswoman ♬ original sound - Renae

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> רמת השרון: עשו שיפוץ מושלם ב-450 אלף שקל

>> הבנייה החלה: הפרויקט הענקי של ערב הסעודית יוצא לדרך

איך לסדר את מדיח הכלים

למעלה: כלי פלסטיק כדאי לשים על הרשת העליונה, מכיוון שהחום מגיע מלמטה ועלול להרוס אותם. הקפידו לשים כלים קטנים כך שלא ייפלו כי הם עלולים להפריע לזרועות השטיפה. הניחו כלי אוכל גדולים כמו מצקות ומריות למעלה ולא במעמד של הסכו"ם, כי הם עלולים לחסום את זרם המים.

למטה: סדרו צלחות, קערות גדולות, סירים ומחבתות. שימו את הכלים הגדולים בצדדים כדי שלא יחסמו את המים. עדיף להניח את הכלים הגדולים על הצד ולא כלפי מטה כדי לא לחסום את זרם המים.

מעמד הסכו"ם: הכניסו את הכלים כשהידיות כלפי מטה, למעט סכינים – אותם הכניסו כשהחוד כלפי מטה. יש גם שפים שממליצים לא לשטוף סכינים במדיח, אלא ביד. "המדיח מטלטל את הסכינים וזה עלול לשחוק אותן. סכינים קהות גורמות ליותר פציעות", מסביר השף קולמן טייטלבאום. כדאי להכניס את הסכו"ם למעמד כשהוא ממוין. זה יחסוך לכם זמן כשתוציאו את הכלים הנקיים.

מטבח עם מדיח כלים (צילום:  Michal Zylinski, shutterstock)
צילום: Michal Zylinski, shutterstock

אין צורך לשטוף את הכלים לפני המדיח: חבל על הזמן והאנרגיה. על פי טייטלבאום, מדיח הכלים מתוכנן לזהות את החלבונים בשאריות האוכל ולפעול עליהם. אם תשטפו את הכלים לפני המדיח, המכשיר יפעל על הכלים עצמם. סיבה נוספת היא אקולוגית - המדיחים שלנו חסכנים יותר במים מאיתנו. מומחים אחרים נותנים עוד סיבה: מרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב.אז בפעם הבאה פשוט זרקו את שאריות האוכל הגדולות לפח והכניסו את הכלים למדיח ללא שטיפה מוקדמת. 

אל תסדרו את כל הכלים לאותו כיוון: המים מגיעים ממרכז המדיח, לכן החלקים הכי מלוכלכים של הכלים צריכים לפנות למרכז ולא לאותו כיוון.

שימו לב: אל תעמיסו את המדיח ואל תניחו כלים גדולים ושטוחים ליד הדלת כי הם מונעים מחומר הניקוי להגיע לכלים אחרים.

לפני ההפעלה: בדקו שזרוע ההתזה יכולה להסתובב בחופשיות בלי להתקע בכלים.