מכירים את זה שאתם קופצים אל אמא בסופ"ש אחרי שבוע עמוס ונכנסים למקלחת מפנקת, אתם יוצאים ומתנגבים והמגבת כל כך רכה, נעימה ומריחה מצוין. אתם מרגישים רעננות משמחת, א-ב-ל כשאתם חוזרים הביתה אתם תוהים: למה אצלי בבית המגבות קשות, מצהיבות ובריח לא להיט? כדי לפתור את התעלומה, התחלנו בשופינג של מגבות איכותיות במגבות אלכסנדר ויצאנו מהם עם טיפים איך לשמור על המגבות שלכם רכות, נעימות, מפנקות, לבנות צחורות ובריח נעים בדיוק כמו אצל אמא.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

איך מתחילים?

קשה לאמוד כמה פעמים מושלכת מגבת רחצה ביתית לכביסה בימי חייה. כמוצר שנצרך לפחות פעם ביום אצל כל אדם, אין ספק שהיא זקוקה לכביסות. אבל כביסות מרובות עלולות להפוך את המגבת לקשה, לשחוק את הסיבים ולפגום באיכות המגבת והספיגה ובחוויית ההתנגבות לאחר הרחצה. לכן, חשוב לדעת כיצד לטפל במגבת כדי שתישמר איכותית לאורך זמן, גם לאחר הרבה כביסות.

מיתוס: צריך לכבס מגבות בהרתחה בטמפרטורות של 90-60 מעלות – לא נכון

כביסה ראשונית: לאחר שקניתם את המגבת, כדאי לכבס אותה לפני השימוש הראשון. לא אחת נותרות במגבת חדשה שאריות צבע וסיבים, דבר שעלול לגרוע מאיכות הספיגה שלה. הכביסה הראשונית תוריד את השיירים, ותכין את הסיבים לספיגה טובה יותר. מומלץ להעביר את המגבת בשלוש כביסות במים קרים ללא מרכך. מים רותחים גורמים לדהיית הצבע ולהיחלשות הסיב ולכן הרתחה של מגבות לטמפרטורה של 60 או 90 מעלות כנהוג בעבר, אינה נחוצה ואף גורמת לירידת הצבע, בלאי ושחיקת המגבת.

ג'ל כביסה (צילום: Shutterstock)
הוסיפו יותר מרכך מהכמות הרגילה | צילום: Shutterstock

רכות מלטפת

מרכך כביסה וייבוש במייבש או בצל: לאחר שנעשה במגבת שימוש, בוודאי נרצה לשמור על הרכות, הנעימות והעובי, אותן התכונות שגרמו לנו לרכוש את המגבת בחנות. כיצד נכבס מגבות כדי שייצאו רכות? כשמכבסים אותן במכונת כביסה, יש להוסיף יותר מרכך כביסה מהכמות הרגילה. לאחר מכן, כדאי לייבש את המגבות בקבוצה קטנה במייבש הכביסה, יחד עם דפי מרכך ריחניים. אם אינכם מייבשים כביסה במייבש, תלו את המגבת לייבוש בצל, לא מומלץ לייבש את המגבת בשמש, בגלל אידוי מהיר הגורם להתקשות המגבת.

מעט סבון ופחות עומס במכונת הכביסה: מגבות רבות מתקשות עם הזמן ולאחר כל כביסה, הן נעשות פחות ופחות נעימות למגע ולשימוש. מדוע יוצאות המגבות קשות בכביסה? הסיבה היא שהן אוגרות שאריות סבון. מצד שני המגבות משמשות אותנו לרוב, עבור ניגוב גוף נקי ולכן אין בהן לכלוך כה רב המצריך הרבה סבון מלכתחילה, לכן כדי למנוע את ההתקשות כבסו מגבות עם פחות אבקה או סבון, ואל תעמיסו את מכונת הכביסה, דבר שלא מאפשר לחומרי הניקוי להישטף החוצה מהמגבת.

מגבות אלכסנדר (צילום: יחצ מגבות אלכסנדר)
מידת הנוקשות של המגבת תלויה גם בסוג הסיב | צילום: יחצ מגבות אלכסנדר

סוג הסיב: מידת הנוקשות של המגבת תלויה גם בסוג הסיב. כמו שיער, גם כותנה ניתנת לסירוק, עם או נגד כיוון הצמיחה, מה שיוצר מגבת רכה או מחוספסת יותר. אם אתם אוהבים את החספוס שבמגבת חפשו סיב גרוד, ולמגבות רכות במיוחד העדיפו סיב סרוק. מובן שמגבות פרימיום ברמה גבוהה ישמרו על הצורה והצבע המקוריים לאורך זמן רב יותר עקב איכותן הגבוהה.

צח כשלג: הצבע הלבן

מגבות לבנות אמנם נותנות תחושה של ניקיון והתחדשות, אבל לעתים קרובות קשה מאוד לשמור על צבע לבן בוהק, והן מצהיבות עם הכביסות והשימושים. כמו כן, הן מתלכלכות מהר יותר, מה שגורם לתדירות הכביסה שלהם לעלות, מה שגורם לשחיקה מהירה יותר של המגבת. כיצד נכבס מגבות לבנות? כבסו אותן רק עם צבע זהה, והוסיפו לכביסה קפסולת אקונומיקה לשמירה על הלובן הבוהק. שקלו להעדיף מגבות צבעוניות איכותיות, אשר ידרשו פחות כביסה והבלאי שלהן יהיה בהתאם נמוך יותר מאשר של מגבת לבנה.

ריח ים ורוח סתיו

אף אחד לא אוהב ריח לא נעים, ובטח לא כאשר יוצאים מהמקלחת מסובנים ומדיפים ריח נעים. לעתים, אף על פי שכיבסנו את המגבת שוב ושוב, יש בה ריח לא טוב שממאן לעזוב את הסיבים. יכולות להיות לכך כמה סיבות הקשורות באיכות הסיב, לחות, כביסה לא נכונה או פטרת. אם הסיב לא איכותי מספיק, המגבת לא מתייבשת במהירות, נותרת לחות בעומק הסיב ונוצר עובש. במידה שהמגבת איכותית, הבעיה עלולה להיות טמונה בכביסה לא נכונה. כמו כן, לעתים מתפתחת במגבות פטרת שיוצרת ריח לא נעים. לכן, חשוב להקפיד לקנות מגבות איכותיות, לכבס נכון כפי שמתואר במדריך ולכבס מגבות בטמפרטורה של לפחות 40 מעלות, כדי לחסל פטרת במידה שקיימת.

_OBJ

בחיים צריך איזון

יש אנשים שמכבסים מגבת מדי יומיים-שלושה, ויש שתוהים למה בכלל צריך לכבס מגבת? הרי אנחנו מתנגבים בה כשאנחנו נקיים ונוטפים מים. ובכן, לאחר שמתנגבים נעשית המגבת לחה, ולחות ורטיבות הן מצע פורה להתרבות חיידקים. כמו כן, בכל ניגוב אנו משילים מאיתנו תאי עור מתים שמתיישבים להם בין סיבי המגבת, וגם הם עשויים להוות כר לגידול חיידקים ופטריות. אין ספק שחייבים לכבס מגבות, אבל מצד שני, יותר מדי כביסות יהרסו את המגבת.

דבר ראשון, אחרי השימוש במגבת, חשוב לתלות אותה במקום מאוורר המאפשר את הייבוש המיטבי שלה. גם אם המגבת מיועדת כבר לכביסה, אם השתמשתם בה ממש עכשיו ואתם לא מתכוונים להכניס אותה מיד למכונת הכביסה ולהפעיל, תלו אותה שתתייבש ולא תצבור חיידקים והכניסו אותה למכונת הכביסה כאשר אתם מתכוונים להפעיל מכונה. מבחינת תדירות הכביסה, הפתרון, כמו בהרבה דברים בחיים, טמון באיזון: לא צריך לכבס את המגבת לאחר כל שימוש, אבל גם אין צורך לחכות שתיהפך למפגע תברואתי. מומלץ לכבס את המגבת אחת לשבוע, או אם היא מדיפה ריח רע כבר לפני.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

ספא בבית ב-5 צעדים פשוטים

עכשיו אחרי שקניתם מגבות איכותיות, כיבסתם וייבשתם אותן נכון, זה הזמן לתלות אותן באמבטיה מפנקת ומרעננת ממש כאילו יש לכן ספא ביתי פרטי משלכם.

סדר וניקיון: נקו והיפטרו מדברים שאתם לא צריכים. סדר וניקיון גורמים לתחושת רעננות ותחושה טובה.

תצוגה מקורית למגבות ידיים: שימו מחזיק ליינות, גלגלו מגבות ידיים והכניסו לתצוגה מקסימה של מגבות ידיים נקיות.

הכינו ספריי לבדים בעצמכם: בבקבוק ספריי מלאו מים והוסיפו חצי כף ציפורן, וכמה טיפות שמנים אתריים בריח האהוב עליכם (לדוגמא 5 טיפות לבנדר, 5 טיפות לימון). רססו מעט על המגבות המקופלות.

צנצנות אחסון: צבעו צנצנות בגדלים שונים בלבן או השאירו אותן שקופות ומלאו במקלות אוזניים, מברשות שיניים, מברשות איפור וכו' לקבלת מראה מסודר ונקי.

פרחים טריים: הכניסו כמה פרחים לאחת הצנצנות לקבלת מראה יוקרתי ורענן.

הטיפים בכתבה באדיבות מגבות אלכסנדר. כל הקולקציה באתר עכשיו בהנחה לכבוד הבלאק פריידי והסייבר מאנדיי