כמו לא מעט פירות וירקות שאנחנו מחזיקים בבית, גם הברוקולי מכוסה במעין שכבת שעווה דקה שמטרתה להגן עליו מפני חיידקים ופגעי מזג האוויר. יש לזה יתרונות רבים, אבל גם חיסרון אחד בולט - הקושי לנקות אותו כמו שצריך.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זה מה שאדל השאירה מהאחוזה המפוארת שרכשה מסטאלון

>> חיים שלנו: הצצה לבית הלוהט של נסרין ורום

 

חובבי הברוקולי שבינינו מכירים את הסיטואציה המתסכלת שבה מחזיקים אותו תחת מי הברז לשטיפה, והמים פשוט ניתזים ממנו חזרה. טיקטוקרית בעלת החשבון charmiexoxo@, שמגדירה עצמה כעקרת בית מקצועית, שמחה לגלות ברשת טיפ מעולה לניקוי נכון ומהיר של התפרחות הבריאות האלה ושיתפה את עוקביה בבשורה המשמחת.

@charmiexoxo

♬ Wipe Me Down (feat. Foxx, Webbie & Lil Boosie) [Remix]

 

בסרטון היא משתמשת בנוזל ייעודי לשטיפת פירות וירקות (של מותג סופרים אמריקאי מוכר, אך מוצרים דומים ניתן למצוא ברוב הרשתות): היא משרה בו את ראש הברוקולי למשך כמה שניות בקופסה, או קערה, ואז שוטפת אותו במי ברז זורמים, שעכשיו מחלחלים פנימה ומנקים את כל חלקי הירק. לדבריה, ניתן לראות בקלות שהוא נקי יותר מאשר אחרי שטיפה רגילה במים, והוכחה נוספת אפשר למצוא בחלק התחתון, "הגזע", שבו מצטברות שאריות של השעווה שהוסרה.

טיפ לשטיפת ברוקולי (צילום: חשבון הטיקטוק charmiexoxo@)
צילום: חשבון הטיקטוק charmiexoxo@

הסרטון צבר עד כה כמעט 4 מיליון צפיות וכמעט 2,000 תגובות בהן התפתח דיון מתמשך על הסיבה שהברוקולי מכוסה בחומר דוחה מים, ועל היעילות של נוזלי השטיפה המיוחדים לעומת שיטות טבעיות מוכרות כמו שטיפה עם קצת אבקת סודה, חומץ לבן או חומץ תפוחים מהולים במים. מגיבה אחת העירה שבדיוק בגלל הטרחה הזו היא מעדיפה להשתמש בברוקולי קפוא, וטיקטוקרית אחרת אפילו העלתה לרשת סרטון שבו היא משווה בין "הביצועים" של שטיפת ברוקולי בנוזל קנוי לעומת השטיפה באבקת סודה וחומץ.

@shellkastle Replying to @123racecar rinsing broccoli in vinegar + baking soda + thieves fruit & veggie soak. Im sticking to Thieves. #thievesfruitandveggiesoak #thieves ♬ original sound - shellkastle

 

עוד טיפים לשטיפת פירות וירקות

הארגון Environmental Working Group – ארגון ללא כוונת רווח המנגיש מידע הקשור לבריאות הציבור – בדק בשנת 2019 שאריות של חומרי הדברה בפירות וירקות שונים, וערך רשימה של 12 המזוהמים ביותר, ביניהם תותים, תרד, קייל, נקטרינות, תפוחים, ענבים, אפרסקים, דובדבנים, אגסים, עגבניות, סלרי ותפוחי אדמה. "ביותר מ-90 אחוז מהדגימות של תותים, תפוחים, דובדבנים, תרד, נקטרינות וקייל נמצאו שאריות של שני חומרי הדברה או יותר. בדגימות מרובות של קייל נמצאו 18 חומרי הדברה שונים", אמרה התזונאית קארינה היינריך. אין הנחיות מיוחדות לניקוי פירות וירקות אלו, אבל מומלץ להקפיד במיוחד לנקות אותם לפי ההנחיות שפירטו המומחים לאתר HuffPost:

מתחילים בשטיפת הידיים במים וסבון כדי לא להעביר מהם חיידקים מהידיים לתוצרת הטרייה, שוטפים את הפירות והירקות במים זורמים ומקרצפים אותם עם הידיים כדי להסיר לכלוך ומיקרואורגניזמים מפני השטח. פירות או ירקות עם קליפה קשה אפשר לקרצף במברשת ירקות. אל תשתמשו במים חמים, הם עלולים לאפשר למיקרואורגניזמים להיכנס פנימה דרך קצה הגבעול או הפריחה.

שטיפת פירות וירקות (צילום:  bankerwin, Shutterstock)
צילום: bankerwin, Shutterstock

גם היינריך ממליצה לנקות את הפירות והירקות עם אבקת סודה לשתייה, להסרת שאריות חומרי הדברה: ממלאים קערה במים קרים, מוסיפים 4 כפות סודה לשתייה, משרים את הפירות והירקות כחמש דקות ואז שוטפים אותם במים קרים ומייבשים. פירות יער ופירות וירקות רכים אחרים יש להשרות רק מספר רגעים ולשטוף, לירקות עם עלים ירוקים כמו חסה או כרוב יש להסיר את העלים החיצוניים לפני השטיפה. היינריך מוסיפה שעדיף לשטוף פירות וירקות מיד לפני האכילה או הבישול, כי שטיפה לפני האחסון יוצרת לחות ובית גידול מושלם ורטוב להתרבות חיידקים.