לרוב בתקופת החגים אנחנו מגיעים לאיזו רוויה מסוימת משלל הארוחות והמרווחים הקצרים ביניהן. אבל דווקא אחרי כעת כשאתם שבעים ומדושנים ורק חושבים איך להשיל את הקילוגרמים העודפים, אני מזמינה אתכם להסתכל על אוכל מזווית ראייה קצת אחרת, כזו שתעורר את התיאבון העיצובי שלכם. ומי יודע, אולי תמצאו את פתרונות לעיצוב הבית דווקא בצלחת.

עוד באתר לעיצוב הבית: 

צבעים כחוויה מוזיקלית

מאז שנולדתי אני זוכרת עצמי מנתחת סיטואציות לצבעים, משקלים וטקסטורות. זוכרת את הרגע החורפי שבו הייתי נעצרת בהליכת הבוקר שלי לבית הספר, מתבוננת בפיסת דשא ירוקה לצד אופק של גג רעפים אדום ושמים אפורים כהים. זה כל כך הרשים אותי אז, וזה כל כך מרשים אותי היום. אני רואה בחוויה הצבעונית חוויה מוזיקלית שמייצרת הרמוניה כמו צלילים, מקצבים ומלודיות, עם רטט נכון ומדויק (או צורם ומזויף). כמו הצלילים, הצבעים משפיעים עלינו לעומק, יכולים לשנות מצב רוח, להשפיע על העסקים שלנו ועל חיי המשפחה שלנו.

עם זאת, רוב האנשים נתקלים בקשיים בעת שילובי גוונים בחלל הבית. כמויות הגוונים והמניפות מייצרות בלבול ועומס, ומה שהכי קל זה להיצמד למה שהשכן עשה, אף שייתכן שזה שילוב שכלל לא מדויק לחלל האישי המתחדש על גווניו, אם זה ריצוף, חיפוי, תאורה, תמונות, פסנתר, שטיח או אווירה.

צבע ואוכל, קרמב (צילום: סטודיו סליס )
קרמבו. החומים השוקולדיים המעוררים חשק לנגוס | צילום: סטודיו סליס
צבע ואוכל, מניפת קרמבו (צילום: מיכל יניב)
מניפת קרמבו | צילום: מיכל יניב
צבע ואוכל, מקרונים (צילום: סטודיו סליס )
עוגיות מקרון. סקאלה מאוד קלילה, רכה, שמחה, נעימה ואפילו מפתיעה | צילום: סטודיו סליס
צבע ואוכל, קישואים (צילום: סטודיו סליס )
קישואים. שילוב צבעים שיכול להיות במטבח מפתיע | צילום: סטודיו סליס
 

להכניס שוקולד הביתה

תארו לכם שמלבד המניפות המבלבלות, העין האנושית יכולה להבחין בשבעה עד עשרה מיליון גוונים -  מספר הגדול יותר ממספר המילים באנגלית (שנחשבת השפה בעלת מספר המילים הגדול ביותר). צבעים זו השפה שלי מלידתי ודרכה אני חווה ומתרגמת את העולם. אני מאמינה שכשאנחנו נמשכים לאסתטיקה מסוימת, לצבעוניות מסוימת שמשפיעה עלינו לטובה, זה כמו להתבונן ביצירת אמנות שעושה לנו טוב או להאזין לשיר שמרגש אותנו, כך גם מול צירוף מסוים של גוונים נוצרות אצלנו משיכה והתרגשות. לכן החלטתי ליצור תרגום לשפה העשירה הזו, להשתמש בכלים הישראליים ולרשום את התווים למלודיות האלו, ואולי להקל עליכם כך.

בכתבה זו אני בוחרת בהשראת הסטודיו המקסים לצילום "סטודיו סליס" ומנטשה שעושה זאת יום יום בפרויקטים שלה (בעיקר של מזון ולייפסטייל). נטשה יוצרת שפה צבעונית בכל צילום, ודרכה היא מעבירה את האימאג' בחושניות עד שבא לטעום ולגעת. היא מדייקת בצבע ובטקסטורה המתאימים לסוג האוכל המוצג, וממש מצליחה לייצר את האווירה והתחושה של המנה בחלל הצילומי כולו. נסו לדמיין את תחושת אכילת הקרמבו הרכה והאוורירית מצד אחד עד הביסקוויט הפריך, ושימו לב לאווירה הצבעונית בצילום הזה. גוונים פסטליים המדגישים את החומים השוקולדיים המעוררים חשק לנגוס. אם לחשוב על חלל שנרצה להכניס בו רכות לצד תחושת אדמה וחושניות נוכל להיעזר בסקאלת הגוונים הזו ולייצר חלל באווירה הזו (שילובים של גוני קירות, רהיטים, אביזרים).

צבע ואוכל, קרקרים (צילום: סטודיו סליס)
קרקרים. חוויה רכה, רומנטית, תחושת בוקר ואווריריות | צילום: סטודיו סליס
צבע ואוכל, מניפת קרקרים (צילום: מיכל יניב)
מניפת קרקרים | צילום: מיכל יניב
צבע ואוכל, קציצות תירס (צילום: סטודיו סליס )
קציצות תירס. שילוב צבעים מעורר, מלא חיים ואנרגיה | צילום: סטודיו סליס

צבע ואוכל, מניפת קציצות (צילום: מיכל יניב)
מניפת קציצות | צילום: מיכל יניב

לעורר תאבון חושני

בתמונת עוגיות מקרון סקאלה מאוד קלילה, רכה, שמחה, נעימה ואפילו מפתיעה. הכל תלוי כמובן גם במינונים ובפרטים של השימוש בגוונים, כלומר יצירת מידתיות ומשקלים נכונים בחלל. אם אתם חוששים, תוכלו להזמין ייעוץ צבע. אם לקחתם מעצב או אדריכל, תוכלו לעזור לו אם תייצרו עבורו רפרנס שכזה, שיוכל להתייחס אליו ולהבין את החשק שלכם.

תמונת הקישואים מעוררת תאבון חושני, שילוב צבעים שיכול להיות במטבח מפתיע. צבעי אדמה ועשייה, ממשיים, מקורקעים, צבעי עבודה. הקרקרים - חוויה רכה, רומנטית, תחושת בוקר ואווריריות. מתאים לחדר שינה או פאטיו. הקציצות – שילוב צבעים מעורר, מלא חיים ואנרגיה.

צבע ואוכל, קפה (צילום: סטודיו סליס )
קפה. הפרשנות משתנה בגרפיקה הממוחשבת וממחשב למחשב | צילום: סטודיו סליס
צבע ואוכל, מניפת קפה, (צילום: מיכל יניב)
מניפת קפה | צילום: מיכל יניב
צבע ואוכל, דלעות (צילום: סטודיו סליס )
דלעות. תמונת השראה שכזו יכולה להקל עליכם ביצירת חיבורים צבעוניים בחלל בהתאם לאווירה או תחושה | צילום: סטודיו סליס

צבע ואוכל, מניפת דלעות  (צילום: מיכל יניב)
מניפת דלעות | צילום: מיכל יניב

שימו לב שהפרשנות היא הצעה בלבד. זו הבחנה ותרגום של איך שאני פוגשת את ההשראה, אולי  לכם תהיה הבחנה אחרת. מעבר לזה, הפרשנות משתנה בגרפיקה הממוחשבת וממחשב למחשב, אז אם אתם רוצים לנסות שילוב צבעים מסוים, בחנו אותו קודם במניפות הגוונים או בקשו דוגמאות צבע. תמונת השראה שכזו יכולה להקל עליכם ביצירת חיבורים צבעוניים בחלל בהתאם לאווירה או תחושה שאתם נמשכים אליה ויוצרת אצלכם רטט נכון ומדויק.

נסו להתייחס מהיום לדברים הנמצאים סביבכם בכל מקום כצבעים וטקסטורות ותראו איזה עולם עשיר ומעניין יתגלה בפניכם. אז בארוחה הבאה שמגישים לכם קינוח על השולחן או קציצה בקערה תכולה, נסו קודם לטעום את צבע. שיהיה בתיאבון.

צבע ואוכל, צנוניות (צילום: סטודיו סליס ומיכל יניב)
צנוניות. נסו לטעום את הצבע | צילום: סטודיו סליס ומיכל יניב
צבע ואוכל, צנוניות (צילום: מיכל יניב)
מניפת צנוניות | צילום: מיכל יניב
צבע ואוכל, מניפת צבעים (צילום: מיכל יניב)
צילום: מיכל יניב

_OBJ

 הגר יואלי, מומחית לשדרוג הבית בצבע, מתמחה במתן ייעוץ ובניית תוכניות אדריכליות בצבע, בעלת עסק בוטיק לצביעה אומנותית ידנית על מטבחים, רהיטים, דלתות ועוד מעבירה הדרכות וסדנאות לצביעה ושדרוג רהיטים. לדף הפייסבוק של הגר

במדור הקודם: איך משדרגים דלת פלדלת?