אחרי הטרנד העולמי המצליח שבו עוצרים אנשים ברחוב בשאלה "כמה שכ"ד אתם משלמים" (ואז לבקש סיור מצולם בבית), קבלו טרנד טיקטוק חטטני אפילו יותר: לעצור אנשים אקראיים ברחוב כדי לשאול אותם במה הם עובדים וכמה הם מרוויחים. באופן מפתיע אנשים משתפים פעולה עם זה, ויש שם כמה תגליות ממש מעניינות ואפילו מעוררות קנאה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> תסמכו עליה: כל כמה זמן מירן בוזגלו מחליפה מצעים?

>> המקום שאף אחד לא חושב לנקות בשירותים, והוא מטונף

 

עמוד הטיקטוק של אפליקציית העבודה getahead.app מוקדש לבירור המשכורות שמרוויחים אנשים שמתגוררים באוסטרליה. זה מתחיל בשאלה: "במה אתם עובדים וכמה אתם מרוויחים?" וממשיך בתשאול לפי התשובות – איך הגעת לתפקיד הזה, כמה שעות עבודה שבועיות הוא כולל וכו'. בין ה"מרואיינים" הייתה גם תושבת העיר בריזביין, ששיתפה עם המראיינת שהיא מרוויחה בערך 300 אלף דולר אוסטרלי בשנה (שזה 717 אלף שקלים, נכון לעכשיו, כלומר כ-60 אלף שקלים בחודש), למרות שהקימה את חברת הניקיון שלה רק לפני שבעה חודשים.

@getahead.app How much does she make owning her own cleaning company Brisbane, Australia #interview #streetinterview #paytransparency #fyp #brisbane #pay #salarytransparency #money #getahead #jobs #viral ♬ original sound - getahead.app

הצעירה סיפרה שהיא "חדשה לחלוטין" בענף הניקיון, והג'וב הקודם שלה היה בכלל אחות שטיפלה באנשי הגיל השלישי. כששמעה שהחברה הקבלנית שהעסיקה אותה מחפשת קבלני ניקיון חדשים, החליטה לקפוץ למים ולהקים חברה קבלנית משלה. "יש לי 10 עובדים שיוצאים ומנקים, ואני רק מפקחת ומנהלת אותם", הסבירה והוסיפה: "הדבר האהוב עלי בעבודה הזאת הוא להגיד לאנשים מה לעשות. אני נהנית מהפיקוח ומההכוונה". הסרטון צבר יותר מ-550 אלף צפיות ועורר תגובות מעורבות. חלק מהמגיבים הופתעו מהשכר הגבוה של המנהלת הצעירה; אחרים טענו שהיא לא הבינה את השאלה ובעצם התייחסה להכנסות העסקיות שלה ולא למשכורת, ואחרים ציינו שלא מדובר בסכום מרשים במיוחד כי היא צריכה לשלם שכר לעשרת העובדים שלה, בתוספת עלויות עבור מוצרי ניקוי, ציוד והוצאות שוטפות אחרות. אנחנו מפרגנים. 

עסקי הניקיון משתלמים, גם באוסטרליה

במרחק כאלף ק"מ דרומית משם, בעיר סידני, נמצאת אוסטרלית נוספת שעושה הון מניקיון. לפני כשנה חשפה שרלוט בוסאנקט בת ה-21 שהיא מרוויחה אלפי דולרים בשבוע כבעלת עסק ניקיון מקומי. בסרטון שהעלתה בטיקטוק, וצבר יותר מ-250 אלף צפיות, סיפרה בוסאנקט שהרוויחה 3,745 דולר אוסטרלי (8,950 שקלים) בשבוע אחד בלבד, שבו היא עבדה לא יותר מחמש שעות ביום, במשך 5 ימים. היא שיתפה שהיא עבדה בדרך כלל חצאי ימים והיו לה שמונה עובדים שעבדו אצלה, מה שהוסיף לשכרה. לאחר שנוכו הוצאות כמו שכר טרחת רואה חשבון, ביטוח, חשבוניות ודלק, היא אמרה שהיא עדיין הביאה הביתה 3,515 דולר לשבוע – שזה 8,400 שקלים בשבוע; כ-33 אלף בחודש. לפי אתר התעסוקה האוסטרלי SEEK, השכר השנתי הממוצע למנקה באוסטרליה נע בין 131-155 אלף שקלים.

@carecleaningservicessyd HIGHLY REQUESTED VIDEO!! Start a business can you tell I like half days ? haha #cleantok #cleanersoftiktok #cleaningbusiness #youngbusinessowner #startabusiness #20 #weeklypay #moneytok ♬ The Spins - Mac Miller & Empire of the Sun

סיפורי ההצלחה האלה הזכירו לנו גם את הסיפור של ג'ין הרננדז, שפתחה עסק קטן ו"מטומטם" לניקיון שאף אחד לא האמין בו, עבדה קשה ובגיל 24 הפכה למיליונרית שעובדת רק שעות ספורות ביום. הרננדז לא הסתפקה ברווחים כתוצאה מהעבודה הקשה; היא ידעה ש"רוב האנשים המצליחים שם בחוץ, לא התעוררו מצליחים יום אחד", והשקיעה מאמץ לחסוך את הרווחים מהעסק ולהשקיע אותם מחדש. "אני קורעת את התחת בשנות העשרים לחיי כדי להירגע ולטייל בעולם בשנות השלושים", כתבה בחשבון הטיקטוק שלה. המטרה שלה היא לצאת לפנסיה מלאה ושכל העסקים שלה יפעלו באופן אוטומטי. בינתיים היא מרוויחה כ-500 אלף דולר (כמעט 2 מיליון שקלים) מדי חודש, ומציעה את שירותי הייעוץ שלה. הסרטונים שלה ויראליים וזוכים לאלפי תגובות שמודות לה כל התקווה ועל ההשראה שהיא נותנת. 

 

אוסטרלית פתחה חברת ניקיון ומרוויחה הון (צילום: tiktok)
חברת ניקיון זה הסטארט-אפ האמתי | צילום: tiktok