לפני כמה חודשים סערנו כולנו מהידיעה שספוג הכלים הוא אחד הדברים הכי מזוהמים בבית, וב-Good Housekeeping התגייסו וערכו בדיקות מעבדה כדי לגלות את השיטה הטובה ביותר לנקות אותו ולהבטיח שהוא בתורו יעשה את עבודת הניקיון על הצד הטוב ביותר.

הכי מלוכלכים, סקוטץ' מטבח (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
צילום: אימג'בנק / Thinkstock

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

השיטה המנצחת

ערבבו 3/4 כוס אקונומיקה ו-16 כוסות מים (3.75 ליטר), השרו את ספוג הכלים חמש דקות ושטפו. בבדיקות מעבדה התגלה שהתמיסה חיסלה 99.9 אחוז משלושת זני החיידקים בספוגים, ועמדה בדרישות החיטוי למשטחים שאינם באים במגע עם אוכל של הסוכנות להגנת הסביבה בארצות הברית. באתר ממליצים לחטא את הספוג כל שבוע, ולמרות התוצאות המרשימות – להחליף ספוג כל שבועיים-שלושה.

אפשר לחטא במיקרוגל?

כן, גם השיטה הזאת עובדת לא רע והשיגה תוצאות דומות. הספיגו את הספוג ב-1/2-1/4 כוס מים (אחרת הוא יישרף) וחממו במיקרוגל על חום גבוה למשך דקה.

לגעת במיקרו (צילום: Alexey Rotanov, Shutterstock)
לגעת במיקרו | צילום: Alexey Rotanov, Shutterstock

מדיח כלים – מלאו את המדיח כרגיל, הוסיפו את הספוג והפעילו על תוכנית ייבוש בחום.

חומץ – על פי בדיקות האתר, השיטה הזאת יעילה מעט פחות (99.6 אחוז), אבל אתם מוזמנים לנסות: השרו את הספוג בחומץ למשך חמש דקות ושטפו.

<< רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק