אחד הדברים שהכי מבאס לגלות בכיור זו המסננת שאתה ניפיתם קמח, סיננתם פסטה או הפרדתם ביצים, ועכשיו צריך לנקות אותה - כלומר לקרצף בנחישות עד שכל החורים הקטנים האלה ישתחררו ממה שנדבק אליהם. קבלו שיטה איך לעשות את זה יעיל וזריז.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

 >> מעצבת פנים: אל תתפתו לקנות את הפריטים האלה בסייל איקאה

>> שיפוץ הווילה הסתיים בשריפה, המשפחה החליטה על שיפוץ נוסף

 

המסננת הדקה היא אביזר חשוב במטבח אבל לנקות אותה זה כאב ראש רציני, אפילו כשמגדילים ראש וממהרים לעשות את זה מיד אחרי השימוש, לפני שכל מה שנדבק אליה נקרש ומתמצק. באתר tastingtable ממליצים על הטיפ הפשוט הבא: להשרות את המסננת, או הנפה, בתוך תמיסה של מים חמים מאוד (אבל לא רותחים שימיסו את ידית הפלסטיק), סבון וחומץ לבן מזוקק. אם תעשו את זה למשך מינימום 15 דקות כנראה תחסכו לעצמכם חיטוט סיזיפי בחורים של המסננת, או קרצוף נמרץ עם סקוטש כלים. אם מדובר בלכלוך עקשן במיוחד, אפשר להשרות את המסננת ללילה שלם.

מסננת (צילום: FOTOGRIN, Shutterstock)
צילום: FOTOGRIN, Shutterstock
 

השיטה הזו פועלת בשתי דרכים: המים החמים נספגים בפיסות המזון שנלכדו במסננת, וזה מרכך אותם ומשחרר את האחיזה שלהם ברשת. זה שימושי במיוחד לאחר סינון ירקות מבושלים, אטריות ואורז, פחות מתאים לניפוי קמחים עדינים ואבקות שונות. בנוסף, החומץ בתמיסה מכיל חומצה אצטית, שמפרקת כל שמן, לכלוך ושאריות מיובשות שנקרשו על פני המסננת. לחומץ יש גם תכונות אנטי-מיקרוביאליות שיכולות להרוג כמה סוגים של חיידקים, כמו קולי, ולנטרל ריחות. זה שימושי במיוחד כשמשתמשים במסננת כדי להפריד ביצים, לעתים קרובות עלולות להשאיר ריח לא נעים על כלים, גם כשהם נשטפים היטב עם סבון כלים.

מנקה בקבוקים, מברשת בקבוק תינוק (צילום: Antonsov85, SHUTTERSTOCK)
צילום: Antonsov85, SHUTTERSTOCK
 

כאמור, לאחר השרייה של לפחות 15 דקות אמור להיות הרבה יותר קל לנקות את המסננת עם ולשטוף מתחת לברז. עדיין תקועים חלקיקים בחורים? נסו לדחוף בחורים הסתומים מברשת לניקוי בקבוקי תינוקות - הקצה העדין של המברשות האלה משמש בעיקר לניקוי הפיה או החלק הפנימי של הקשית בבקבוק, וקוטרו קטן יותר. ואם גם זה לא עוזר, אפשר לנסות שיטה שמצאנו בטיקטוק – רק שימו לב שהיא מתאימה רק למסננות ממתכת:

@sanyasi.ayurveda How to clean a Tea Strainer #food #SkinCare #lipstick #weightloss #vegitables #newziland #workout #dailyroutine #canada_life ♬ original sound - sanyasi ayurveda

 

עוד כלי מטבח שקשה לנקות

פומפייה: לא משנה אם מדובר בפומפייה (מגררת) מרובעת עומדת או באחת שטוחה לגירור גבינה מעל הפסטה – זה תמיד מתחיל בניסיון להתמודד עם חתיכות המזון שתקועות בין החודים, ונגמר בספוג שנקרע לחלוטין. אז מה עושים? מיד לאחר השימוש משרים את הפומפייה במים חמים, או משפשפים בעדינות עם חומץ כדי להוריד את חתיכות המזון, ולעשות את זה בניגוד לכיוון הגירור- כדי שהספוג לא ייקרע. אם יש חתיכות עקשניות במיוחד, השרו במים למשך הלילה, ונקו במברשת בקבוקים או במברשת שיניים ישנה.

מועך תפוחי אדמה: שאריות של תפוח אדמה מתקשות במהירות וזה הופך את הניקוי שלהן למשימה קשה. אז מה עושים? את רוב מועכי תפוחי האדמה אפשר להכניס למדיח, אבל בכל מקרה מדובר בכלי שצריך לנקות מיד במים חמים.

מועך תפוחי אדמה (צילום: Claire Adams, shutterstock)
מועך תפוחי אדמה | צילום: Claire Adams, shutterstock

כותש שום: זרם מים חזק לא תמיד מספיק כדי לשחרר את החתיכות הדביקות מהחורים הקטנים. אז מה עושים? כדאי לרסס את המכשיר בנדיבות בתרסיס שמן לפני השימוש, ומיד אחריו להשרות במים ולנקות עם סקוטש או ספוג גס.