אחת הדרכים להרגיש בבית – בבית – היא למלא אותו בריח שנעים לחזור אליו. יכול להיות שצריך להיפטר ממקור ריח רע (אל תיעלבו, בעלי חתולים וארגזי חול) או פשוט לעבות קצת את שגרת הניקיון שלכם. אבל אנחנו לא מתכוונים לרוץ לקנות את כל מטהרי האוויר שבחנות ולמלא את הבית בריחות מלאכותיים, בכלל לא. יותר בכיוון של לגרום לבית להריח כמו נווה מדבר נקי. הכימאית אלקסיס רוצ'סטר תרמה לאתר Southern Living כמה טיפים בנושא.

נטרלו את האשפה

לא משנה עד כמה נעים יריח שאר הבית – אם הזבל מסריח, הוא יאפיל על הריח הטוב. ולכן צריך ראשית לטפל בו. הוסיפו כמה טיפות של שמן אתרי ריחני לתחתית פח האשפה לפני שאתם מניחים בו את שקית האשפה. רוצ'סטר בעד ריח אורנים, והיא ממליצה לשלב 2 כפיות חומצת לימון, חצי כוס מים, 10 טיפות שמן עץ התה ו-20 טיפות שמן אתרי אורן בבקבוק ספריי. התיזו מעט מהתמיסה בתחתית הפח וחזרו על הפעולה בכל פעם שאתם מוציאים את האשפה לפני החלפת שקית.

>> ולמה כדאי לשים צמר גפן בפח האשפה?

השתמשו בחומצת לימון

במקום סודה לשתייה או חומץ, הקציפו תמיסות ניקוי ביתיות עם חומצת לימון נוסף לסבון ומים כדי לנקות. בייחוד מקומות קשים כמו האסלה או פח האשפה.

תבלו את נוזל הכביסה

מתברר שביכולתנו לשפר את השפעת נוזל הכביסה על ידי הוספת טיפת שמן לימון. לדברי רוצ'סטר זה כל מה שצריך כדי לגרום לבגדים להריח נפלא ולמלא את חדר הכביסה בארומה רעננה.

כביסה, נוזל כביסה (צילום:  Vladeep, Shutterstock)
טיפת שמן לימון כבר הכנסתם? | צילום: Vladeep, Shutterstock

הוסיפו לימון למדיח הכלים

הקלישאה "לימון מוסיף המון" אף פעם לא מאכזבת, בדיוק בגלל זה היא הגיעה למעמדה הקלישאי. לימון, כידוע, הוא לוחם ריחות אמיץ, ואחת הדרכים להשתמש בו היא לזרוק כמה פרוסות למדיח הכלים לפני ההפעלה. המים החמים יעצימו את ניחוח השמנים בקליפת הלימון, ולפני שתספיקו להגיד "לימון מוסיף המון" – כל המטבח יריח כמו גן עדן.

>> ריח טוב בשירותים זה כאן

חליטת תה צמחים (צילום: sergeyshibut, shutterstock)
אפשר גם להכין שקיק עם חליטה תוצרת בית | צילום: sergeyshibut, shutterstock

נקו את המיקרוגל עם לימון

כבר שלחתם יד לקערת הלימונים, אז הנה טריק שיעביר את שאריות הריחות במיקרו וישאיר ניחוח הדרים רענן. אל תוך קערה שמתאימה למיקרוגל שפכו כוס מים וכוס חומץ. לאחר מכן, חצו את הלימון וסחטו את המיץ לתוך כוס כדי לשמור למועד מאוחר יותר. את קליפת הלימון שנשארה זרקו לקערה, ואז הכניסו את הקערה למיקרו והפעילו אותו למשך 10 דקות. כשהמים רותחים והמיקרו מתמלא אדים, גם המטבח יתמלא בריח המרגיע. בנוסף, לאחר עשר הדקות הוציאו את הקערה ונגבו את דופנות המיקרו במטלית מיקרופייבר.

הרתיחו קליפות הדרים

טריק לימון אחרון ראוי לציון של רוצ'סטר הוא להכין מטהר אוויר תוצרת בית. אספו קליפות הדר – מלימונים, תפוזים, אשכוליות וכו', הוסיפו את הקליפות לסיר מים והביאו אותן לרתיחה על הכיריים. זה הכול.

לימונים, מיץ לימון (צילום: Joshua Resnick, shutterstock)
מהלעשות, הוא באמת מוסיף המון | צילום: Joshua Resnick, shutterstock

אחסנו מצעים עם דפי מייבש

מצעים ומגבות דחוסים בארון נוטים לצבור סירחון מאובק ועבש. כדי להימנע מזה ולשמור על רעננות הארון הוסיפו כמה דפי מייבש בין קפלי המצעים והמגבות. נסו זאת גם במגירות עם בגדים.

הניחו תיונים בארונות ובמגירות

עוד דרך לגרום לארונות ולמגירות להדיף ניחוחות נעימים היא תיונים. החליטות הקטנות של עשבי תיבול ועלים ארומטיים יספגו ריחות עבשים ויפיצו ניחוח רענן למגירת הגרביים, לארון האחסון ולכל מקום אחר.

אישה ליד ארון בגדים (צילום:  Kostikova Natalia, Shutterstock)
בלי ריחות עבשים | צילום: Kostikova Natalia, Shutterstock

>> ומה עושים עם תיון משומש? טוב ששאלתם

סלעי זאוליט לריח חיות מחמד

חברים פרוותיים יכולים להשאיר מאחוריהם ניחוחות שקשה לפזר. כאן רוצ'סטר ממליצה על סלעי זאוליט, שהם גבישי מינרלים שנוצרים מהתגבשות סלעים ואפר וולקני עם מי מלח ובעלי כישרון לספיגת ריח. לפני השימוש בהם נקו את המשטחים שספגו את ריח חיית המחמד שלכם. לאחר מכן, שימו את הסלעים בקערה למשך כמה ימים. זאת דרך התמודדות טובה, אגב, גם עם ריחות של מזון רקוב ועשן.

הדליקו נרות ריחניים

זה בטח לא הטיפ שיפיל אתכם מהכיסא, אב לנר עדין באמת יכול לחולל פלאים כדי לשפר את ריח הבית. בדגש על עדין.

הוסיפו שמן ורד או לבנדר לשואב האבק

טיפ מעניין הוא טפטוף שמן ריחני למסנן שואב האבק (הפילטר שאפשר לרחוץ) או לשקית הוואקום אם יש כזאת. כך השטיחים שלכם יזכו לניחוח נעים במיוחד.

שואב אבק (צילום: shutterstock by one photo)
לרענן את השטיחים | צילום: shutterstock by one photo

>> לעוד פתרונות לסילוק ריחות לא נעימים