קשה לדמיין את החיים שלנו בבית בלי גליל נייר סופג בהישג יד – כדי לייבש ידיים, לנקות כתמים, לספוג נוזלים, לעטוף ירקות במקרר, ואפילו להסיר את השומן הדביק מקופסאות אוכל. תכל'ס, מדובר בפריט שהיינו שוקלים ברצינות להכניס לרשימת הדברים לקחת לאי בודד, ואנחנו כנראה ממש לא לבד כי הצריכה העולמית של מגבות הנייר מרקיעה שחקים, וזה כמובן לא מיטיב עם הכוכב שלנו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> כן, זו גינה פרטית של משפחה. וכן, זה בארץ

>> גאוני: פינת האחסון הסודית בחדר הרחצה שכדאי להכיר

 

אנחנו לא טוענים שצריך להפסיק להשתמש בנייר סופג לגמרי, חלילה, אבל אפשר לצמצם באופן משמעותי את השימוש בו בעזרת כמה שינויים קטנים בשגרת היום יום שלנו בבית. 

1. לא חייבים להשתמש בדף שלם

נייר סופג (צילום: Oleg Opryshko, SHUTTERSTOCK)
צילום: Oleg Opryshko, SHUTTERSTOCK

כמה פעמים השתמשתם בניר הסופג כדי לנגב משהו מהאצבע, לאסוף פירורים או להעביר משהו קטן לפח, ואז זרקתם את הדף כולו? חבל. במקום זה אפשר לחתוך רק חלק מהדף בלי להפריד אותו מהגליל. חלק מהגלילים אפילו נמכרים עם אפשרות נוחה לחיתוך של חצאי דפים, בצורת מלבנים צרים. 

2. לשמור בצד לשימוש חוזר

מחבת מלוכלכת (צילום:  INOCHKIN VADIM, Shutterstock)
בשביל זה לא צריך נייר סופג נקי | צילום: INOCHKIN VADIM, Shutterstock

אוקי, לא כל דף של נייר סופג ראוי לשימוש חוזר כמובן. אנחנו מתכוונים לדפים שנעשה בהם שימוש לפעולות לייט, למשל ניגוב קל של כלים שנשטפו, ייבוש ידיים רחוצות או ניגוב שכבת אבק טרייה. זה לא אומר שהנייר נקי, אבל בהחלט אפשר להשתמש בו למטרות מלוכלכות ממילא כמו ניגוב שמן ממחבת לפני שטיפה שלה, ניקוי כתמים מהרצפה ועוד. מצאו מקום לשמור דפים שניתן למחזר, רצוי מול העיניים ולא בפינה נשכחת בארון או במגירה, למשל באיזו סלסילה דקורטיבית.

3. לעבור למגבות ומפיות בד

מפית בד, מפיות אוכל (צילום: Seregam, SHUTTERSTOCK)
צילום: Seregam, SHUTTERSTOCK

אם אתם נוהגים להשתמש בנייר סופג כמפית מלווה לארוחה, זה הזמן לעבור לדבר המקורי – מפיות בד, ממש כמו על שולחנות במסעדה. חישוב קצר מראה שאם יש ארבעה אנשים בבית, כל אחד מהם משתמש לפחות בדף סופג אחד בכל ארוחה, שזה מגיע ל-12 בכל יום, 84 בכל שבוע, 336 בכל חודש, ויותר מ-4,000 בכל שנה. וזה עוד בלי לדבר על אורחים שמגיעים לאכול. אם כך מדובר בהרגל בזבזני מאוד ובינינו – הרבה פחות נעים לאכול עם מפית נייר. מפיות הבד עמידות, מגיעות במגוון צבעים וסגנונות ומתאימות לכביסה תכופה.

מגבת מטבח (צילום: Pereslavtseva Katerina, SHUTTERSTOCK)
צילום: Pereslavtseva Katerina, SHUTTERSTOCK

אותו עיקרון תקף גם למגבות מטבח מבד, בהן אפשר להשתמש מספר פעמים עד לכביסה. שמרו אותן תלויות, קרובות ונגישות, כך שלא תתפתו לשלוח יד לגליל הנייר. אפשר גם להשתמש בכמה מגבות במקביל, כל אחת לשימוש אחר (למשל אחת לידיים, אחת לכלים וכו'). גם במקרה זה כדאי למקם במטבח סלסילה קטנה – נחבאת או דקורטיבית, שבה תוכלו לרכז את כל המפיות והמגבות שזקוקות לכביסה.

4. לדאוג שיהיה סמרטוט רצפה בהישג יד

סמרטוט רצפה (צילום: FotoDuets, SHUTTERSTOCK)
צילום: FotoDuets, SHUTTERSTOCK

שימוש במגבות בד לניגוב של ידיים ובכלל זה יופי, אבל מגבות המטבח הדקות פחות מתאימות לניקוי של לכלוך רציני מהשיש או הרצפה. הפתרון הוא להחזיק קרוב סמרטוט כביס שמיועד לניקוי, או להשתמש במגבות ישנות שלא אכפת לכם להכתים ולהרוס. אפשר ליצור הפרדה בין הסמרטוטים השונים לפי הצבע שלהם, למשל אדום לכתמי אוכל בלבד, כחול לחומרי ניקוי שיש בהם כימיקלים וכו'. 

5. לשנות את המקום של גלילי הנייר הסופג בבית

מדפים חדר רחצה, נייר טואלט, נייר סופג (צילום: Kostikova Natalia, SHUTTERSTOCK)
צילום: Kostikova Natalia, SHUTTERSTOCK

לא קל להשתחרר מהרגלים ישנים, וגם אם נפזר סביבנו שלל מגבות, סמרטוטים ומפיות – רוב הסיכויים שמבט אחד קצר על גליל הנייר הסופג שנמצא על השיש ממול יגרום לנו להושיט אליו את היד (ולהבטיח לעצמנו שבפעם הבאה נשתמש במגבת). כדי להימנע מהפיתוי יש פתרון פשוט: להעביר את הגליל למקום פחות נוח, למשל בתוך הארון, גבוה על המדף או המקרר, עם חומרי הניקוי מתחת לכיור וכו'.