טכנאית מוצרי חשמל בשם רנה, שיודעת דבר אחד או שניים על מכשירי חשמל ביתיים ומעלה סרטונים והמלצות לגביהם בחשבון הטיקטוק שלה (@renduh), הזהירה את העוקבים שלה משני מרכיבים כימיים שהשילוב ביניהם עלול להיות בעל השלכות מסוכנות, ואף קטלניות. "באופן כללי אתם לא רוצים לערבב כימיקלים יחד אם אתה לא יודע מה תהיה התגובה לזה", היא אמרה, "במיוחד אם מדובר במוצרי ניקוי שהרבה פעמים חיבור שלהם יחד יוצר שילוב לא יציב".

שילוב החומרים המסוכן, על פי רנה, הוא של אקונומיקה וחומץ – שני מוצרים סופר שימושיים לניקיון בבית. "אם אתם מערבבים ביניהם זה יוצר גז כלור", הסבירה, "וחלק מתופעות הלוואי של שאיפת גז כלור הן שיעול, גירוי האף והעיניים, תחושת צריבה בריאות, בצקת ריאות והגבלה בדרכי הנשימה, כלומר הריאות יתמלאו בנוזל וזה יוביל למוות". אוקי, אז רשמנו לפנינו – אקונומיקה וחומץ זה יופי, אבל ממש לא יחד.

@renduh #stitch with @Twatasaurus Rex vinegar is also an antibacterial and antifungal, so it’s great to use in PLACE of FS, but not in ADDITION to! #Laundry #LaundryTok #Clean #Cleaning #CleanTok #HomemadeLaundryDetergent #LaundryHack #LaundryDetergentHack #LaundryDetergentRecipe #DetergentHack #MoneySaving #SaveMoney #UseLessLaundrySauce #WomenInTrades #TradesWoman ♬ Moonlight - Villano

>> לכל הכתבות בערוץ living 

ומה לגבי ערבוב של חומץ עם מרכך כביסה?


רנה מסבירה שזה אולי לא מסוכן אבל בהחלט מיותר, כי מדובר במיקס חסר טעם שהורס את כל המטרה של השימוש במרכך כביסה. המרכך מצפה את הסיבים של הבד במעין ציפוי שעווה, והציפוי יוצר תחושה רכה. גם החומציות העדינה של החומץ יכולה לרכך את הבגדים שלכם בכך שהיא מנפחת את הסיבים מעט וזה גורם להם להרגיש רכים יותר, והיא גם ממש טובה להסרת חומרים שנספגו בתוך הבד, למשל כתמי דיאודורנט. בשורה התחתונה – אנחנו זקוקים רק לאחד מהשניים כדי לשמור על הבגדים שלנו רכים. "אין צורך להשתמש בחומץ אם משתמשים בכמות הנכונה של מרכך הכביסה, ולא ביותר מדי ממנו", היא סיכמה. 

תכל'ס, מה שמעניין אותנו בעיקר לגבי הכביסה שלנו זה הניחוח שהיא מדיפה בסוף, וכמה שהוא יורגש יותר – יותר טוב; בדיוק בגלל זה אנחנו מתלהבים מטיפים שמציעים דרכים להוסיף לכביסה שלנו ריח היסטרי, ומחפשים כל הזמן אחר הפתרון המושלם. מומחים רבים לתחזוקת הבית דווקא ממליצים לוותר על המרכך, באתר life hacker מסבירים למה וגם מציעים תחליפים.

מבחינת המומחים, אותו ציפוי שיוצר המרכך מפחית את היכולת של הבד לספוג מים ולחות – תכונות שנדרשות במיוחד למשל במגבות ובבגדי ספורט. מרכך הכביסה גם מפחית חסינות לאש, וזו הסיבה שאסור להשתמש בו לכביסת בגדי תינוקות. בנוסף, לאחר כביסות רבות הציפוי שיוצר המרכך עלול להקשות על חדירת מים וחומרי ניקוי אל הבד, וכך להקשות על הסרת ריחות וכתמים. ואם כבר מדברים על כתמים – מרככי כביסה כוללים צבעים העלולים להשאיר גוון כחלחל או אפור על הבגדים. המרכך גם עלול לפגוע במרקם הייחודי של חומרים שונים. מנקודת מבט בריאותית, מרככי כביסה רבים מכילים מרכיבים העלולים לעורר אסתמה, לגרום לאלרגיות ולגרות את העור, כמו חומרי ריח, חומרים משמרים, צבעים ופתאלאטים (כימיקלים מעשי ידי אדם המשמשים לריכוך).

אז מה האלטרנטיבות למרכך הכביסה?

חומץ או אבקת סודה לשתייה:  במקום מרכך כביסה אפשר להוסיף למכונה רבע כוס אבקת סודה לשתייה (ישירות בתוף) או חצי כוס חומץ לבן מזוקק (ישירות בתוף או במגירת המיועדת למרכך). אפשר גם להשתמש בחומץ סינתטי.

כדורי מייבש מצמר:  במהלך הייבוש הכדורים מתחככים בפריטים, מרככים בעדינות את הסיבים, מפרידים בין הפריטים, ומאפשרים זרימת חום אחידה יותר שמקצרת את זמן הייבוש (אפשר להזליף על הכדורים כמה טיפות שמן אתרי כדי להוסיף ניחוח לכביסה הנקייה).

ייבוש באוויר:  תליית הבגדים לייבוש אפשרית רוב ימי השנה בארץ, והיא עוזרת להפחית חשמל סטטי, מפחיתה את דהיית הצבע וסכנת ההתכווצות של הפריטים, וגם מקטינה את חשבון החשמל.