הבית הוא מקום מבצרנו. המקום שאליו אנו בורחים כדי להתנחם, לקבל אהבה, להרגיש טוב עם עצמנו. אנחנו לא אמורים להרגיש רגשות שליליים של פחד כשאנו בבית שלנו, גם אם אנחנו גרים בבית פרטי שהגישה אליו קלה יותר, או בשכונה שאחוז הפריצות בה גבוה. אז מה גורם לנו להרגיש לעיתים פחד ובהלה בתוך ביתנו?

החרדה שיפרצו לנו לתוך הבית היא חרדה שורשית ועמוקה. אנו פוחדים שגורם זר ועוין יפרוץ ויפר את ההרמוניה העדינה שבנינו בתוך ביתנו, שירמוס ברגל גסה את החפצים שאספנו ואהבנו, ייקח לעצמו את האוצרות הקטנים שלנו, יעולל חלילה משהו רע לבני משפחתנו האהובים. אז מה עושים כדי לא לפחד? ממגנים את הבית, ומאבטחים אותו באופן מקצועי. הנה חמישה טיפים שקיבלנו מהמומחים של מוקד ח.א.ש - איך להפוך את הבית למוגן יותר.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הימנעו מאינפורמציה מיותרת

רוב הפורצים לבתים פרטיים או לדירות יוקרה אינם גנבים מזדמנים שמגיעים לסחוב איזה מכשיר סלולרי שהיה זרוק על שולחן המטבח ובורחים. מדובר באנשי מקצוע מיומנים, שמסמנים בית שיש עליו מודיעין רלוונטי, מתצפתים עליו במשך זמן מה, לומדים את הרגליהם של בני הבית, שעות היציאה והכניסה הקבועות שלהם ועוד – ומתכוננים לפריצה שלהם כמו מבצע מתוקתק לפרטי פרטים. בשלב זה יש חשיבות מכרעת לרצון שלהם לפרוץ דווקא לבית מסוים, והרצון שלהם לרוב מתחיל באינפורמציה מיותרת שמישהו מבני הבית פלט. זה יכול להיות בנושא נסיעה ארוכה מתוכננת, זו יכולה להיות התרברבות בנוגע לתכשיט יקר, מכונית חדשה, או ציור בעל ערך. הנחו את הילדים שלכם לא לדבר יותר מדי על הרכישות שלכם ולא להשוויץ בפני חבריהם על כל מה שקורה אצלכם בבית. האינפורמציה הזו יכולה בקלות להגיע לאוזניים הלא נכונות ולשמש פיתיון.

למנוע פריצות  (צילום: יחסי ציבור)
מה עושים כדי לא לפחד? ממגנים | צילום: יחסי ציבור

הימנעו מפרסום מיותר ברשתות חברתיות

כולנו אוהבים להשוויץ בפייסבוק ובאינסטגרם בתמונות מהחופשות הנפלאות שלנו, וחלקנו גם מצטלמים בתמונה הקבועה בשדה התעופה בן גוריון. מכירים את המסדרון עם המסלול הנע, שכולם עושים שם סלפי ומעלים כיתוב בסגנון "ניו יורק הנה אנחנו באים?" הסלפי הזה הוא טעות גדולה. אתם חושבים שרק החברים שלכם רואים את התמונה הזו? ממש לא. עדיף גם לא לפרסם ברשתות החברתיות תכשיטים יקרים שרכשתם או קיבלתם. כולנו זוכרים את המקרה של קים קארדשיאן שפרסמה תמונות של טבעת האירוסין היקרה שלה באינסטגרם, כולל מיקומה הפיזי (בית מלון בפריז), ושילמה על כך בשוד אלים וטראומטי. עליכם לזכור שגם אם אתם משנים את ההגדרות של החשבון שלכם לפרטי, עדיין מאות אנשים שאינכם מכירים ומוגדרים כחברים שלכם בפייסבוק או כעוקבים באינסטגרם יכולים לראות אתכם ואת התמונות שלכם. אגב, אם ממש חשוב לכם להשוויץ בתמונות המהממות מהנסיעה שלכם, פרסמו את כל התמונות כשתחזרו. יש כרגע אופציה בפייסבוק לפרסם אלבומי תמונות עם מוזיקה, זה ממש נחמד, ועבורכם זה פתרון בטיחותי יותר מהעלאה של תמונות מחו"ל.

אל תשאירו דברי ערך בבית

לכאורה, כולנו מבינים זאת היטב, אבל בפועל כולנו עושים את הטעות הזו ומשאירים דברי ערך בבית. תכשיטים יקרים צריכים להיות בכספת בבנק, סכומי כסף גדולים מאוד צריכים להיות אף הם בבנק ולא מוסתרים באיזה מחבוא מתוחכם שאתם בטוחים שאף אחד לא יעלה עליו. דבר נוסף: כשאתם נמצאים במקום ציבורי, ויש לכם סכום כסף גדול בארנק, אל תשלפו את כל הבוכטה כשאתם צריכים לשלם על משהו, אלא תדוגו את השטר הדרוש לכם. עיניים עוקבות אחריכם בכל מקום. כן, זה נשמע פרנואידי, אבל עדיף להיזהר מלהצטער.

חבילת מיגון לבית

כדאי לעשות חבילת מיגון איכותית שתקיף את כל הבית, החלונות, פתחי הכניסה, החצר וכל מה שמסביב. אם אתם גרים בדירה בבניין, אתם יכולים להתקין חבילת מיגון מותאמת לדירה שכוללת גם סורגים לחלונות ודלת עם מנעול חזק במיוחד, וגם להציב בכניסה לדירה שלכם את השלט של חברת האזעקה (זה לרוב מרתיע את הגנב המזדמן, שיעדיף להגיע לדירה שבה אין מערכת אזעקה). אם אתם גרים בבית פרטי, תותאם לכם מערכת מיגון שכוללת גם את החלק החיצוני של הבית, כולל מצלמה לרחוב ולכניסות החיצוניות. מרגע הפעלת האזעקה חיישנים רגישים יתריעו על כל ניסיון חדירה לשטח החיצוני המקיף את הבית, יידלקו אורות, תישמע אזעקה ויוקפצו אנשי האבטחה. המיגון כיום מתוחכם הרבה יותר מפעם, ואם הגנב חושב שאם הוא יתעסק עם מצלמות הכניסה ויצליח לנטרל את האזעקה, הוא טועה. מערכת המיגון צופה את כל צעדיו של הגנב הפוטנציאלי, במטרה לשבש ולהרוס לו את תוכניות הפריצה לבית. חשוב להקפיד, בזמן המיגון, על תגבור נקודות ההתרעה במקומות חשוכים יותר כמו החלק האחורי של הבית, שביל צדדי ועוד, כי אלה המקומות שמהם הגנבים ינסו להסתנן.

אמצו לכם הרגלים קבועים שיעזרו לכם להרחיק פורצים

החליפו מנעולים מדי פעם. עלולים להיות הרבה אנשים שמחזיקים מפתח לבית שלכם, ואתם אפילו לא מכירים אותם. למשל, שוטף במכון שטיפת המכוניות ששכפל את מפתח הדירה שלכם כשקיבל לידיו את כל צרור המפתחות (טעות! תשאירו תמיד רק את המפתח של הרכב), חבר לשעבר של הבת שהיה בן בית, מפתחות שהלכו פעם לאיבוד ומישהו מצא ועוד.

אל תכניסו בווייז את הכתובת האמיתית של הבית שלכם. בהגדרות של הווייז יש אופציה להכניס כתובת קבועה של בית ועבודה. לגבי העבודה אין בעיה, אבל לגבי הבית זו טעות. תארו לכם שמישהו גנב לכם את הרכב – אתם באמת רוצים שעכשיו גם יהיה לו את המפתח לבית שלכם, וגם את הכתובת המדויקת? תמיד תכניסו כתובת ליד, כלומר רחוב סמוך. ממילא כשתגיעו לרחוב הסמוך תדעו איך לנווט לבית שלכם גם בלי הווייז.

השאירו אורות בכניסה לבית, גם בבית פרטי וגם בדירה. גנבים יעדיפו תפאורה פחות מחמיאה לעבודה שלהם מאורות חזקים שמבליטים את הנוכחות שלהם למרחקים ומאפשרים גם למצלמות האבטחה לצלם אותם ביתר נוחות.

אם אתם יוצאים מהבית לזמן ממושך, השאירו אור בשני חדרים שפונים לחזית הרחוב, השאירו רדיו על תדר של דיבורים, מנעו אופציה של השארת מגנטים ומודעות על הדלת שלכם (ואם אין לכם אופציה כזו, בקשו מהשכן שיאסוף אותם עבורכם), דאגו שיאספו עבורכם את הדואר.

אמצו כלב או שניים. גם כי הוא חברו הטוב ביותר של האדם. נכון שיש פורצים שמפזרים חומר מרדים, שמסוגל להרדים גם את הכלבים. אבל ברוב המקרים הנביחות התוקפניות ימחקו לגנב המצוי את החשק להיכנס דווקא לבית הספציפי שלכם.

לפרטים נוספים ומידע על אבטחה ביתית היכנסו לאתר של מוקד ח.א.ש

>> הפורצים מגלים: כך תמנעו מאיתנו להיכנס

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק