מפתחות, מכתבים ונעליים זרוקים בכניסה לבית, מכשירי חשמל קטנים שמשתלטים על משטח העבודה במטבח ובגדים שמחכים להיכנס לארון או לכביסה בחדר השינה. כולנו מדמיינים את הבתים שלנו נקיים ומסודרים, עם מעט אביזרים דקורטיביים שנבחרו בקפידה לעיטור המשטחים, השולחנות והמדפים. אך המציאות היומיומית מעט שונה, והתוצאה היא גיבוב של חפצים בכל פינה, בתוך כל מגירה ועל כל משטח זמין. אך במקום להיכנע למציאות הלא נעימה הזו, אפשר לנקוט צעדים פשוטים, שיקלו עלינו לשמור על הסדר ועל הארגון בבית וכך ליצור מראה נקי ונעים כל הזמן.

עוד באתר לעיצוב הבית:

כניסה מרשימה 

בחלל הכניסה מתרכזים הרבה פריטים שמשמשים אותנו לקראת היציאה מהבית והכניסה אליו – נעליים, מפתחות, מכתבים, מעילים, תיקים, מטריות ועוד. רונית גור, מנכ"לית חברת ד"ר סדר, המתמחה בארגון הבית והמשרד, מדגישה כי "חשוב שיהיו בכניסה לבית מקומות קבועים לכל דבר, ובעיקר לזכור שהמבואה אינה מחסן". כדי לשמור על כניסה ראויה ועל מראה מסודר, אחסנו פריטים שאינם בשימוש יומיומי בחללים אחרים בבית ותכננו את חלל הכניסה כך שיהיה מקום לכל דבר. ווים או מתלים לתיקים ומעילים, כלי או מתלה ייעודי למפתחות, שידת כניסה עם מגירה לאחסון ואפילו ספסל אחסון או ארון לנעליים.

ארגון 01, ארון מפתחות בצורת כספת של קארה דיזיין, מחיר 630 שקל (צילום: פיטר יורגן)
ארון מפתחות בצורת כספת של קארה דיזיין, מחיר 630 שקל | צילום: פיטר יורגן

ארגון 02, מתלים למעילים, אביזרים ותיקים של MECASA, מחיר- 249 שקל
מתלים למעילים, אביזרים ותיקים של MECASA, 249 שקל

במגזין This Old House מציעים פתרון פשוט למפתחות ולכסף קטן - להניח אותם על מגש מגנטי הזמין לרכישה בחנויות עשה זאת בעצמך וחומרי בניין. המגשים הללו בדרך כלל משמשים לברגים ומסמרים, אך בעזרת צביעה פשוטה ישתלבו בחינניות גם בכניסה לבית.

ארגון 03, מגש מגנטי למפתחות (צילום: Burcu Avsar, thisoldhouse.com)
מגש מגנטי למפתחות | צילום: Burcu Avsar, thisoldhouse.com

אם אתם מתכננים רהיט ייעודי עבור המבואה, תוכלו לשלב בו כמה פונקציות שיענו על צרכים אסתטיים ופונקציונליים כאחד. שירה מוסקל והדס רוט ממשרד הלל אדריכלות תכננו יחידת נגרות לחלל כניסה, שכוללת שידה דקורטיבית ומעליה קופסה המחופה במראה ומסתירה את ארון החשמל והתקשורת.

ארגון 04, יחידת כניסה דקורטיבית ופונקציונאלית בעיצוב הלל אדריכלות
יחידת כניסה דקורטיבית ופונקציונלית בעיצוב הלל אדריכלות

ארגון 05, המראה מסתירה את ארון החשמל (צילום: צילום-לירן שמש, עיצוב-הלל אדריכלות)
המראה מסתירה את ארון החשמל | צילום: צילום-לירן שמש, עיצוב-הלל אדריכלות

סלון בוטיק 

בסלון "מעט הוא הרבה", מציינת ד"ר סדר. ברוב הבתים מדובר בחלל פעיל, המשמש גם לזמן איכות משפחתי וגם לאירוח, ולכן הוא צריך להיות פונקציונלי, גמיש וייצוגי גם יחד. החליטו מראש מהם הפריטים שתרצו לאחסן בסלון, למשל ספרים, משחקים, שלטים ואביזרים לאירוח, ובחרו את הרהיטים בהתאם. למשל ספרייה גדולה לאחסון ולתצוגה של ספרים וחפצי נוי, שידה למפות, מפיות ותחתיות לכוסות, מזנון טלוויזיה לכל חפצי המוזיקה והמדיה וריהוט קטן לאחסון של שמיכות טלוויזיה או עיתונים. לרהיטים הללו תוכלו להוסיף אביזרים נוספים המשלבים אחסון סמוי, כמו ספסל, הדום, שולחן סלון או שולחן צד נפתחים. שלבו בין אחסון פתוח לבין אחסון סגור והחליטו מראש מה לאחסן בכל רהיט ובכל מדף.

ארגון 06, ספסל אחסון של House In, 4'520 שקל (צילום: שי אפגין)
ספסל אחסון של House In, 4,520 שקל | צילום: שי אפגין
ארגון 07, קומפוזיציית מדפים ואחסון של Rossetto מחיר- החלמ-6000 שקל
קומפוזיציית מדפים ואחסון של Rossetto מ-6,000 שקל

ארגון 08, שילוב מערכות האודיו והוידאו ברהיט של Milano Smart Living
שילוב מערכות האודיו והוידאו ברהיט של Milano Smart Living

אם הילדים משחקים בסלון, רצוי להקצות אזור קבוע למטרה זו. בדירה שעיצבה ענת הירש, ספרייה וספסל אחסון מגדירים את פינת המשחקים ומאפשרים לה להיעלם בסוף היום. את הצעצועים מומלץ לאחסן בחדר משחקים או בחדר הילדים בקופסאות ניידות, שתוכלו להעביר בין החללים ולמנוע בלגן קבוע בסלון. אם בכל זאת החלטתם למקם חלק מהצעצועים בסלון, אחסנו אותם בשטחי אחסון נמוכים, למשל בסלסילות הממוקמות על המדפים הנמוכים של הספרייה.

ארגון 09, ספרייה וספסל אחסון מגדירים את פינת המשחקים (צילום: אלעד שריג, עיצוב-ענת הירש)
ספרייה וספסל אחסון מגדירים את פינת המשחקים | צילום: אלעד שריג, עיצוב-ענת הירש

לב הבית 

סדר, ארגון ואחסון במטבח הם סוג של אמנות בפני עצמה, המתחשבת בהרגלי הבישול, האירוח והקניות ובצורה ובגודל של החלל הקיים. כאן אנו רוצים לשמור על משטח עבודה נקי ופנוי ככל האפשר, ועם זאת ליצור חוויית בישול נוחה וקלילה. לצורך כך מומלץ להניח על משטח העבודה אך ורק פריטים שאתם משתמשים בהם באופן קבוע ויומיומי. את שאר כלי הבישול ומכשירי החשמל הקטנים אחסנו בתוך הארונות ובמגירות והוציאו אותם רק בעת הצורך. כך גם תשמרו עליהם מפני לכלוך ואבק. את הארונות הקפידו לאבזר בפתרונות אחסון פנימיים, כמו מתקן לתבניות או למחבתות ומחיצות עבור סכו"ם וסכינים. את המזון העבירו לקופסאות אטומות ושקופות, הניתנות לערימה זו מעל זו.

ארגון 10, השאירו את משטח העבודה פנוי ונקי, מטבח של דקור בתכנון (צילום: עודד סמדר)
השאירו את משטח העבודה פנוי ונקי, מטבח של דקור בתכנון | צילום: עודד סמדר
ארגון 11, אביזרים פנימיים לחלוקת הארונות והמגירות (צילום: Burcu Avs)
אביזרים פנימיים לחלוקת הארונות והמגירות | צילום: Burcu Avs

אין תמונה
קופסאות אחסון שקופות של OMADA, מ-45 שקל

ליד הכיריים מומלץ למקם את מתקן התבלינים. אם אין לכם שטח אחסון מתאים בתוך המגירות, תוכלו לרכוש מתקן חיצוני או להכין אחד כזה בעצמכם, כמו המתקן הזה המורכב מארגז קוקה קולה ישן. כמו כן את כלי הששת מומלץ לאחסן במקום נוח וזמין בקרבת הכיריים, למשל בכלי דקורטיבי המונח על משטח העבודה, כמו שעשתה הבלוגרית Lemonade Makin Mama בביתה.

ארגון 13, מיקום כלי הששת בכלי דקורטיבי לצד הכיריים (צילום: lemonade)
מיקום כלי הששת בכלי דקורטיבי לצד הכיריים | צילום: lemonade

ארגון 14, מתקן תבלינים מארגז ישן (צילום: jstdesign.ca)
מתקן תבלינים מארגז ישן | צילום: jstdesign.ca

רונית גור ממליצה לרכז חלק מהאחסון על פי קטגוריות שימוש ולא רק על פי סוגי מוצרים, למשל לאחסן במגירה אחת או שתיים את כל מוצרי האפייה, כולל תבניות, מיקסר יד, מקצפה, מערוך, קופסה עם צבעי מאכל, תבניות, וקישוטים, הכל יחד באותו מקום. כך תוכלו לעבוד באופן יעיל ולא לבזבז זמן על חיפוש המוצרים ברחבי המטבח.

ארגון 15, ארגון המגירות על פי קטגוריות שימוש (צילום: יחצ דקור)
ארגון המגירות על פי קטגוריות שימוש | צילום: יחצ דקור

מקלחת טובה 

חדרי רחצה אמורים לייצג טוהר וניקיון, על כן יש לשמור עליהם מסודרים ומאורגנים. בחרו את יחידות האחסון בהתאם לארגון חדר הרחצה והרגלי הטיפוח שלכם. מנהל השיווק של חברת HeziBank ג'יימי הרננדורנה מסביר - "המעצבים והיצרנים המובילים הבינו שגודלם של חדרי הרחצה וסידורם הפנימי שונים מבית לבית, ולכן אין יותר 'סטנדרטי'. במקום יחידת אחסון אחת גדולה מתחת לכיור, רבים בוחרים לפזר בחדר כמה ארונות קטנים יותר, שגיתנו תחושת מרחב וישתלבו זה עם זה. גם הסטטוס קוו של משטחים קטנים משני צדי הכיור נשבר, והשאיפה היא ליצור משטח ארוך ככל האפשר, שאפשר להניח עליו באסתטיות את כלי הרחצה ומוצרי הטיפוח כמו גם פריטים דקורטיביים".

אין תמונה
כמה יחידות אחסון קטנות של איקאה

אין תמונה
כלי אחסון למוצרי הטיפוח של נגב, מ-180 שקל

בחדרי רחצה קטנים, שבהם אין מספיק מקום לאחסון כל המוצרים, מומלץ לאחסן רק את המוצרים הנמצאים בשימוש קבוע. את שאר הפריטים ואת הספיירים תוכלו להעביר לחדר השירות, לארון במסדרון או לכל חלל אחר הנמצא בקרבת חדר הרחצה. פתרון נוח ואסתטי נוסף שמציעה ד"ר סדר הוא תליית סלסילות קש על הקיר, שיכולות להחליף את ארון הכיור הגדול.

ארגון 18, סלסלות אחסון של פוקס הום, מחיר-179.90 שקל (צילום: אפרת אשל)
סלסילות אחסון של פוקס הום, 180 שקל | צילום: אפרת אשל

ארגון 19, סל כביסה של גולף אנד קו, מחיר-219 שקל (צילום: אודי דגן)
סל כביסה של גולף אנד קו, -219 שקל | צילום: אודי דגן

בלגן על הרצפה ועל משטח הכיור נפוצים בחדרי רחצה. כדי להימנע מכך, העדיפו תלייה על ווים שתהיה נוחה יותר עבור ילדים, המתקשים לתלות את המגבות על מתלים המונחים בצורה אופקית. לכן מומלץ למקם כמה ווים זה לצד זה ולהימנע מהמגבות הזרוקות על הרצפה. את המוצרים הקטנים הנמצאים על משטח הכיור כמו הפצירה והמספריים תוכלו לתלות על מתלה סכינים מגנטי על הצד הפנימי של דלת הארון. כך הם לא ילכו לאיבוד בתוך המגירות הגדולות ולא יפריעו על משטח הכיור.

ארגון 20, ווי תלייה בעיצוב KUKKA הנמכרים ב-mopu.co.il, מחיר-320  (צילום: צילום-יחצ חו'ל mopu.co.il)
ווי תלייה בעיצוב KUKKA -הנמכרים בmopu.co.il, 320 שקל | צילום: צילום-יחצ חו'ל mopu.co.il

ארגון 21, מתלה סכינים מגנטי בחלקו הפנימי של הארון (צילום: Burcu Avs)
מתלה סכינים מגנטי בחלקו הפנימי של הארון | צילום: Burcu Avs

לפני השינה

הסיבה העיקרית לחוסר ארגון בחדר השינה היא הבגדים הממתינים לחזור לארון או לעבור לכביסה. צרו עבורם תחנת ביניים ייעודית וקבועה כמו מתלה עומד או תלוי, שימנע מהם להיערם על המיטה, הרצפה והשידה. בתוך הארון הקפידו לבחור בקולבים איכותיים שלא יתפסו מקום מיותר וימנעו מהבגדים מלהחליק אל רצפת הארון.

אין תמונה
מתלה עצמאי של דומיסיל, מ-1,562 שקל

את החלל שלצד המיטה מומלץ להגביל אך ורק לפריטים שאתם משתמשים בהם לפני השינה או בבוקר, כמו שעון מעורר, ספר ומעמד למשקפיים. שידות עם מגירות יוצרות הזדמנות להצטברות של פריטים מיותרים, וזהו אינו המקום הנכון עבורם, ולכן עדיף לבחור ברהיט מינימליסטי, שבו תוכלו לאחסן בדיוק את מה שאתם צריכים ולא יותר מזה. לעומת זאת מתחת למיטה יש חלל מצוין לאחסון, וגם אם המיטה שלכם לא כוללת ארגז אחסון, תוכלו לשלב מתחתיה קופסאות או סלסילות. מזוודות וינטג' יפות יכולות לשמש לאחסון נוסף של טקסטיל, תיקים או נעליים, ותוכלו לנצל אותן גם כתוספת מעוצבת לחדר.

אין תמונה
שידה קטנה לצד המיטה של אליתה ליוינג, 1,038 שקל
ארגון 24, מזוודות וינטג' של החנות מפעם, מחיר, החל מ-150 שקל (צילום: הגר דופלט)
מזוודות וינטג' של החנות מפעם, מחיר, מ-150 שקל | צילום: הגר דופלט