במיקום גבוה ברשימת "מטלות ניקיון הבית שמבאסות אותנו" נמצאת המטלה של ניקוי האסלה, שהיא לא רק סיזיפית ונדרשת באופן יומי (ולפעמים גם שעתי!), אלא מאתגרת לפעמים באופן שבו אנחנו מרגישים שכדי לבצע אותה כראוי צריך לפתור כתב חידה – הברקנו וצחצחנו, איך זה שעדיין יש באוויר ניחוח קל של שתן? מאיפה זה מגיע?

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> גם המקרר שלכם תמיד עמוס? כדאי שתדעו את זה

>> המקום להתפרע: הצצה ל-22 שירותי אורחים וואו

 

הניסיון לאתר איזה חלק מהאסלה מסריח ועדיין זקוק לחיטוי לא חדש לנו; כבר כיסינו את החלל בקצף גילוח ריחני, פירקנו את מושב האסלה כדי לנקות את החיבורים שלו וייצרנו "פצצות סבון" וזרקנו לאסלה, והנה נמצא טיפ חדש שהצליח להפתיע ומצריך - בנוסף לחומר ניקוי, רק כף אכילה ושני ריבועי ניר סופג.

רווח נגיש לחיידקים, פחות לאדם

קנדל טוד מרבה לשתף בערוץ היוטיוב שלו (Kendall Todd TheSilverGuy) סרטוני הדרכה וטיפים לתחזוקת וטיפוח הבית. באחד הסרטונים הוא מדגים כיצד לנקות את אסלת השירותים באופן הכי יסודי, אבל אם גם אתם, כמונו, לא פנויים כרגע לכרוע על הברכיים עם מברג ולפרק את חלקי האסלה, בכל זאת יש טיפ אחד קצר ופשוט שאפשר לאמץ:

באסלות החרסינה הסטנדרטיות יש רווח צר מאוד בין מיכל הניאגרה ובין בסיס האסלה שעליו הוא ניצב. הפתח הצר לא מאפשר להגיע אליו כדי לנקות אותו ורובנו אכן מתעלמים ממנו, אבל הוא נגיש בהחלט לרסיסי טיפות של שתן הנישאים באוויר. טוד מצא שיטה פשוטה לנקות אותו:

  1. בשלב ראשון מכוונים את הפיה של חומר הניקוי המועדף עליכם אל הרווח, ומרססים בתוכו (זה יכול להיות גם חומר ניקוי טבעי, כמו חומץ, בבקבוק ספריי). אפשרות נוספת היא לרסס את החומר ישירות על הנייר.
  2. משתמשים בחלק הקמור של הכף כמו בידית, ועוטפים את החלק הישר והשטוח שלה בריבוע ניר סופג מקופל.
  3. דוחפים את החלק המכוסה של הכף לתוך הרווח ומזיזים אותו לכל אורכו, כך שיספוג את כל הלכלוך שנמצא שם ויחטא את האזור.
  4. מחליפים את הנייר המלוכלך בנקי וחוזרים על הפעולה, עד שהרווח נקי לגמרי.

הסיבה לשימוש בנייר סופג, שאינו ידידותי במיוחד לסביבה, היא שסמרטוטי הבד עבים מדי למשימה הזו, והבחירה בכף היא בגלל נוחות האחיזה בחלק המעוגל שלה. כדי להבדיל את הכף משאר הסכו"ם בבית, כדאי לסמן אותה באופן כלשהו (למשל מדבקה), או לאחסן אותה יחד עם חומרי הניקוי.

עוד טיפים לתחזוקה שוטפת של האסלה

נקו את מברשת האסלה: בתדירות שבה אתם מנקים את השירותים שלכם, בהתזת חומר ניקוי עליהם, שטיפה במי האסלה וייבוש.

השתמשו בכלי ניקוי ייעודיים: הקצו כלי ניקוי – כמו מברשת וספוג לקרצוף (סקוץ') שישמשו לניקוי השירותים בלבד כדי לא להעביר חיידקים למשטחים אחרים.

אל תערבבו חומרי ניקוי שונים: אסור בשום אופן לערבב חומרי ניקוי, ואסור לערבב חומרי ניקוי עם חומץ ו/או סודה לשתייה. ערבובים כאלו יוצרים גזים נדיפים שעלולים להיות מאוד רעילים. ובכלל: קראו את ההוראות על אריזת חומר הניקוי ופעלו לפיהן.

מנקה אסלה (צילום: יחסי ציבור)
מנקה אסלה | צילום: יחסי ציבור

מתחילים מניקוי פנים האסלה: השתמשו בחומר חיטוי מתאים, רצוי כזה המכיל אקונומיקה. הקפידו לכסות את כל השטח בחומר וקרצפו היטב בתוך האסלה ומתחת לשוליים שלה. את החומר יש להשאיר לפחות 5 דקות לפני ששוטפים, כדי שיספיק לפעול.  

ממשיכים בניקוי האסלה מבחוץ: התחילו בניגוב פני השטח של האסלה והקרש מאבק ולכלוך בעזרת מטלית יבשה, נייר טואלט או נייר סופג, ורק אז המשיכו לניקוי עם חומר החיטוי. התחילו מהבסיס, המשיכו מעלה למושב ועד למכל האסלה. הקפידו לנקות את שני הצדדים של המושב, את מכסה האסלה ואת הידית. השאירו את החומר לעשר דקות, ושטפו היטב.

ניקוי שירותים (צילום:  VH-studio Shutterstock)
צילום: VH-studio Shutterstock