התחדשתם בדירה חדשה, אך מרוב התעסקויות בביורוקרטיה, משכנתא, שיפוצים וחלומות על איך ייראו החיים שלכם מעכשיו, קצת הזנחתם את מה שאתם משאירים מאחור: הבית שאתם עומדים לעזוב. רגע לפני שאתם קובעים עם המתעניינים בדירה, הביטו סביב: המטבח הפוך? יש ריח נורא בממ"ד? הבניין מטונף? כל אלו יכולים להשפיע על המחיר שבו בסופו של דבר תמכרו את הבית. כמה שינויים קטנים ותיקונים יצילו את המצב בלי מאמץ רב, אך שימו לב שאתם לא משתגעים. אספנו כמה טיפים מנצחים שימנעו מכם לעשות טעויות שיעלו לכם הרבה כסף.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

השלימו משימות קטנות

הגיע הזמן להתפנות לתיקונים קטנים בבית שדחיתם במשך חודשים: "דברים קטנים ובולטים לעין כמו סדקים, לכלוך, אי סדר וכדומה יקפצו מיד לעין כשרוכשים פוטנציאליים יגיעו לבקר ויניאו אותם מלקנות את הדירה", אומרת עדינה חכם, מנכ"לית רשת אנגלו סכסון. עברו חדר אחר חדר וחפשו מפסקים שבורים, נורות שרופות, ברזים דולפים או חלודים שאולי כבר התרגלתם לראות כל יום, אך יצרמו לקונים. לא מדובר בהשקעה גדולה, אך היא מוסיפה המון.

לורן רייק, נורה גובה  (צילום: עודד סמדר)
החליפו נורות. דירה בעיצוב לורן רייק | צילום: עודד סמדר

הקונה הוא גם אורח

ארגנו את הבית לפני הגעתם של קונים אפשריים. נקו, העלימו את הבלגן של הילדים, שטפו את הכלים בכיור וצרו אווירה של סדר. בלגן יוצר תחושה של וצפיפות ולכלוך מעורר גועל אצל רבים, כך שגם אם הנכס שלכם אטרקטיבי במיוחד, אתם עלולים להקטין את ערכו בפני הקונים.

כיור (צילום: Kuzmik Andrei, Thinkstock)
נקו את הכיור | צילום: Kuzmik Andrei, Thinkstock

הנאים השכנים?

הדבר הראשון שעומד בפני הרוכשים הוא הבניין כולו. אז אמנם לגבי החזית אין לכם הרבה מה לעשות, אך הציצו בחדר המדרגות רגע לפני ביקורם וראו שלא זרוקים שם בקבוקים או פליירים ליד תיבות הדואר. "חדר מדרגות נקי מצביע על בניין איכותי ודיירים מסודרים ושקטים", אומרת חכם.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

הביאו שמש

תאורה היא כלי קריטי בתהליך מכירת דירה. "הקונים הם לרוב אנשים עובדים שמתפנים לראות נכסים רק בשעות הערב", מסביר גיל לי-רן, סמנכ"ל השיווק של רימקס ישראל. "תאורה שהיא פחות משוטפת את הבית יוצרת אפקט שלילי כפול: היא מעוררת תחושה שאתם מסתירים משהו ומשרה אווירה מדכדכת. גם אם אתם חובבי תאורה עמומה, לפני מכירת הבית החליפו לנורות שישטפו את הבית באור (150-100 ואט).

לופט בבניין באוהאוס (צילום: איריס חסיד סגל, עיצוב: גלית אשכנזי בגס)
הציפו את הבית באור | צילום: איריס חסיד סגל, עיצוב: גלית אשכנזי בגס

טהרו את האוויר(ה)

"כ-80 אחוז מרכישות הדירות לאחרונה הן למגורים", מסביר לי-רן, "לכן הרוכשים רוצים לדמיין את עצמם חיים בבית שלכם ומגדלים שם את הילדים שלהם". ריח היא חוויה דומיננטית, וריח רע מעורר אסוציאציות שליליות. גם אם אתם בטוחים שהכלב והאוגרים שלכם הם הדבר הכי חמוד שיש, הריח שלהם עלול לעורר בקונים תחושות אחרות. "הוכח מחקרית שריחות יכולים לעודד רכישה כשהם מעוררים אסוציאציות של בית כמו ריח של אפייה. לא צריך להיות קרין גורן - אפשר גם לקנות לחם מוכן ולהכניס אותו לתנור שיפיץ ריח נעים. גם מקל קינמון או וניל יעשו את העבודה, אבל לא מטהרי אוויר - שיגרמו לבית להריח כמו חדר שירותים".

לחם בזול - בקרוב גם לחולי צליאק? (צילום: חדשות 2)
אפו לחם, או חממו לחם בתנור ליצירת ריח טוב | צילום: חדשות 2
 

עזרו לקונה לדמיין

"דאגו שיהיה ברשותכם שרטוט של הנכס, גם אם הדירה שלכם היא סטנדרטית, והציגו אותו לקונים הפוטנציאליים", מציע לי-רן. כך תעזרו להם לתכנן את השינויים שהם צפויים לעשות בבית או לתכנן שיפוץ אפשרי שיתאים את הבית למידותיהם - מה אפשר לשנות, מה אפשר להוריד, איפה אפשר לשבור קיר?

תוכנית דירה (צילום: צילום ביתי)
דאגו לתוכנית הדירה. כך יוכלו הקונים לדמיין | צילום: צילום ביתי

בלי שינויים דרמטיים

אם אתם מחליטים לאלתר בזריזות שיפוץ קטן בדירה לפני הרכישה - עצרו וחשבו שנית. זכרו שהטעם שלכם הוא שלכם", מזכיר לי-רן, ואל תכפו אותו על הקונים כי אתם עלולים לשלם ביוקר. "נניח שהחלטתם שהחלפת הרצפה הכרחית והשקעתם 30 אלף שקל ברצפות חדשות, שיהיו בניגוד מוחלט לטעמם של הרוכשים והם ידרשו הנחה או זיכוי במחיר כי הם צריכים להחליף רצפות. שהבית יהיה טאבולה ראסה. גם אם הוא זקוק לשיפוץ, השאירו אותו לבעלים הבאים".

בית קוממי, ריצוף (צילום: נועם דויד)
אין צורך להחליף ריצוף. דירה בעיצוב טלילה ועקנין | צילום: נועם דויד

אל תעמיסו

יש מומחים שירהטו ויאבזרו את הבית שלכם לפני מכירה, שייראה בונבוניירה. אבל אם אתם מעדיפים לא להשקיע כסף נוסף במכירה ואין לכם חוש עיצוב מפותח, השאירו את הבית כמו שהוא. גם אם אחד החדרים ריק או כמעט נטול רהיטים, לפעמים עדיף להשאירו כך: "לפעמים דווקא חללים ריקים טובים יותר לדמיון", אומר לי-רן.

סטודיו לוי חמיצר 08, שקיפות, מינימליזם וקשר הדוק עם החוץ (צילום: עמית גירון)
אל תעמיסו רהיטים. דירה בעיצוב סטודיו לוי חמיצר | צילום: עמית גירון