נשפך רוטב על החולצה? נשברה צנצנת על השטיח? מישהו נגע עם ידיים מלוכלכות במסך הטלוויזיה? אין ספק שהאינסטינקט הראשוני של כל אדם - שאינו ג'ואי טריביאני מ"חברים" - הוא למהר ולשפשף, להטביל, להשרות, לרסס, לייבש או להבריק את האסון כדי שהמצב יחזור לקדמותו וכתמים קבועים לא ייווצרו. זה כמובן אינסטינקט חיובי, אבל לכל דבר בחיים יש כללים וכך גם לניקיון. הרצון לנקות ולהחזיר את הסדר על כנו לפעמים גובר על השכל הישר, אבל דווקא בגלל זה צריך קודם כל להירגע, להכיר בכך שהחיים מבולגנים וסדר הוא מונח יחסי, ואז לוודא שאתם לא עושים את הטעויות הבאות:

לשפשף נוזל שנשפך על השטיח

לא משנה אם זה יין, רוטב, קפה או כל נוזל אחר, אתם חייבים להילחם בדחף לשפשף אותו עם חומרי ניקוי ולנסות להוציא את הכתם. זה לא יעבוד. הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות זה לנסות לייבש אותו באמצעות מגבות נייר, ואז להשתמש בתכשיר לניקוי והסרת כתמים משטיחים.

קפה נשפך (צילום: svanhorn, Thinkstock)
אל תשפשפו את הכתמים על השטיח! | צילום: svanhorn, Thinkstock

לחטא מסך מלוכלך

מסך טלוויזיה, מחשב, טאבלט או אפילו סמארטפון - אל תחשבו שאתם יכולים לנקות אותם במטלית ספוגה בחומר ניקוי. בחומרי ניקוי רבים יש כימיקלים שמסוגלים להזיק לשכבה הדקה של המסך ולהרוס אותו. מה שכן אפשר לעשות זה להשתמש במטלית מיקרו פייבר (כזו שמגיעה עם משקפיים בדרך כלל), ובמעט מים. או בערכה לניקוי מסכים שנמכרת בחנויות האלקטרוניקה.

לנקות מסך (צילום: Syda Productions, Shutterstock)
השיגו ערכה לניקוי מסכים | צילום: Syda Productions, Shutterstock

עוד בערוץ עיצוב הבית:

להבריק חלונות ביום חם

ובכן, לא מדובר בטעות פטאלית אבל סתם חבל. קרני השמש והחום מייבשות את חומרי הניקוי שעל החלון מהר יותר ומשאירות סימנים, ואז בשביל מה ניקיתם? אפשר לחכות לשעות פחות חמות, ולהשתמש בנייר עיתון כדי להעלים את הסימנים.

נייר עיתון מקומט (צילום: Macae, Shutterstock)
עברו על החלונות עם נייר עיתון | צילום: Macae, Shutterstock

לרסס כמויות של תכשירי ניקוי על רהיטים ומתכות  

לא רק שזה לא אקונומי, עודף של חומר ניקוי יכול להרוס את מה שאתם מנסים לנקות. כלל ברזל הוא לרסס נוזלים על המטלית בלבד, ורק אז לעבור איתה על האובייקט.

נקיון לפסח 07, נקו עם מטלית את גוף הרהיט (צילום: onekingslane.com)
נקו רהיטים במטלית לחה בלבד | צילום: onekingslane.com

לא להשתמש בכפפות

פה לא מדובר על נזק לחפצים אלא נזק לעצמכם. חומרי ניקוי רבים, וממש לא רק אקונומיקה, מכילים כימיקלים שיכולים ליצור גירויים בעור ולהציק לידיים שלכם. בדיוק בשביל זה יש כפפות גומי.

כפפות גומי (צילום: Syda Productions, Shutterstock)
שמרו על העור, והקפידו על כפפות | צילום: Syda Productions, Shutterstock

להחזיר מברשת אסלה רטובה למקום

צר לנו, אבל גם אם היא מלאה באקונומיקה וחומרי חיטוי, זה עדיין לא אומר שחיידקים לא יכולים לחגוג עליה. בקטריות פורחות בסביבה נוזלית, ולכן חשוב לייבש אותה קודם. המלצה: תקעו את המברשת בין מכסה האסלה לאסלה ותנו לה להתייבש לבד.

מברשות אסלה , מברשת אסלה בתוך אסלה מוקטנת (צילום: beddinginn.com)
מברשות אסלה. יבשו אותן | צילום: beddinginn.com

להניח במדיח סכו"ם שכולו פונה כלפי מעלה

זה בסדר אמנם לעשות את זה עם מזלגות, כי זה מונע מהם להסתובב ולהתעקם בתחתית, אבל כפיות וכפות יכולות להיצמד אחת לשנייה ולגרום לאחת מהן לא להתנקות כלל. לכן עדיף לסדר חלק מהכלים כלפי מעלה וחלק כלפי מטה.

ניקוי מכשירים, מדיח כלים (צילום: Pumba1, Thinkstock)
סדרו את הסכו"ם כלפי מעלה ומטה לסירוגין | צילום: Pumba1, Thinkstock

להשתמש בנוזל לניקוי רהיטים בכל פעם שאתם מסירים אבק

לפעמים זה בסדר גמור רק "לעשות אבק!" נכון, לעבור עם נוזל מיוחד גורם לנו להרגיש שהרהיט נקי יותר, אבל לכל רהיט עץ יש שכבת פוליש משלו וכשהיא באה במגע תכוף עם נוזל ניקוי היא יכולה להישחק ולהיהרס. עדיף להרגיע קצת עם הספריי ולהשתמש במטלית לחה (ואגב, אם נשארות טיפות מים אחרי שאתם עוברים על המשטח – היא רטובה מדי).

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?

לשטוף רצפת פרקט במים

לא באמת צריך להזכיר לכם שעץ מתנפח במים, נכון? מפתה מאוד להשתמש בסמרטוט ודלי עם מים, אבל אתם חייבים לעצור את עצמכם ואם חייבים, להשתמש במטלית שהיא לחה בקושי.

ניקיון למתחילים, חומרי ניקוי (צילום: jocic, Shutterstock)
אל תערבבו חומרי ניקוי. בשום אופן | צילום: jocic, Shutterstock

לערבב חומרי ניקוי

לכולנו עברה המחשבה הזו בראש: הרי אם נוסיף אקונומיקה לנוזל לניקוי הרצפה, הרצפה תהיה נקיה ומחוטאת יותר, לא? ממש לא. אסור לערבב חומרי ניקוי שונים, נקודה. במיוחד לא כאלו שמבוססים על אמוניה עם כאלה שמבוססים על אקונומיקה. הסיבה היא שאתם יכולים ליצור בטעות גז רעיל ומסוכן לשאיפה. מכיוון שאין לכם באמת סבלנות לקרוא את כל רשימת הכימיקלים בכל נוזל - פשוט אל תערבבו וזהו.