לפי התחזיות, אולי בימים הקרובים סוף סוף ירד גשם. בינתיים עוד לא ממש חווינו חורף השנה, אבל לפחות אפשר ליהנות מתפוזים ומפירות הדר נוספים. הפירות האלה לא רק טעימים ובריאים, מסתבר שגם בקליפות שלהם אפשר להשתמש לניקוי הבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> "זה דוחה": שמה את המברשת במים וזה מה שגילתה

>> ככה ייראו המטבחים הכי טרנדיים בשנה הקרובה

הבלוגרית מרטה טראלו מכניסה לצנצנת זכוכית קליפות תפוזים וממלאת אותה בחומץ. היא סוגרת את הצנצנת ומשאירה כשלושה שבועות, אחר כך היא מסננת את הנוזל, מוסיפה מעט מים ומשתמשת בו לניקוי. אפשר להשתמש גם בקליפות של פירות הדר אחרים, ובתגובות הוסיפה טראלו שאם משתמשים בקליפות לימון חומר הניקוי חזק במיוחד בגלל שהלימון חומצי יותר.

@bottegazerowaste Who’s ready to take the challenge #wipeitdown #zerowaste #ecofriendly #wipeitdownchallenge #nontoxiccleaning #naturalcleaning #toxinfree #acv #eco ♬ #WIPEITDOWN - BMW KENNY

"השריית קליפות תפוז בחומץ לא רק מוסיפה ריח טוב, היא גם מחזקת את כוח הניקוי כי החומץ סופג חלק מהשמנים שבקליפות התפוז", הסבירה מליסה מייקר, בלוגרית ובעל עסק לשירותי ניקיון, לאתר insider. אם אין לכם חומץ, מייקר ממליצה להשתמש במקומו בכפית נוזל לניקוי כלים ושתי כוסות מים.

סוכר חום (צילום:  Julia Sudnitskaya, shutterstock)
צילום: Julia Sudnitskaya, shutterstock
 

באתר the kitchn ממליצים להשתמש בקליפות תפוז כדי לרכך סוכר חום שהתקשה. סוכר חום נוטה להתקשות מכיוון שהלחות מתנדפת מהדבשה ואז הגרגירים נדבקים זה לזה וקשה להשתמש בו. כדי לרכך את הסוכר יש לנקות את התפוז היטב ולייבש אותו לפני הקילוף. לאחר מכן יש לנקות היטב את הקליפות משאריות פרי, להכניס לצנצנת הסוכר, לאטום אותה היטב ולהשאיר יום או יומיים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

>> הירשמו לניוזלטר של living

יש עוד קליפות שלא כדאי לזרוק ואפשר להשתמש בהן ברחבי הבית:

קליפות אבוקדו

 הגולש ארמן אדאמיאן מציע להשתמש בקליפת האבוקדו הריקה לצמחים קטנים במקום לזרוק אותה. הוא פשוט ממלא את הקליפה באדמה ושותל בה נבטים קטנים (אפשר גם לזרוע זרעים). לדבריו, הקליפה עשירה בחנקן ולכן מעודדת צמיחה. כשהצמחים גדלים, אפשר להעביר אותם עם קליפת האבוקדו לעציץ גדול יותר. אפשרות נוספת היא לרסק את קליפת האבוקדו במעבד מזון עם מעט מים ולהוסיף את התערובת לעציצים לדישון.

@creative_explained Avocado Skin = Magic #garden #trick #tips #plants #planttips #planttiktok #avocado #learnfromme #alwayslearning #learnontiktok #magic #diy #fyp ♬ Pavor [Hip Hop] - Instrumental - Cuarta Pared Studio

קליפות לימון

נצלו את הקליפות שנותרו אחרי סחיטת המיץ לניקוי המיקרוגל. אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הלימון הסחוט בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הכניסו למכשיר והפעילו לשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת. אם יש כתמים עקשניים, טבלו סמרטוט או מגבת נייר בנוזל שבקערה – בזהירות – ושפשפו אותם.

לימון במיקרוגל  (צילום:  batjaket, shutterstock)
צילום: batjaket, shutterstock

אם מזמן לא ניקיתם את המיקרוגל, אי אפשר להשתמש רק בקליפת הלימון הסחוט. במקרה זה תצטרכו לימון שלם. חתכו את הלימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. המשיכו כפי הוסבר קודם (הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו).

קליפות ביצים

יש לא מעט שימושים לקליפות ביצים. בחלק מהמקרים צריך לחטא אותן לפני כן. לצורך כך, שטפו את קליפות הביצים (שימו לב: שטפו רק את קליפת הביצה ורק לאחר שרוקנתם את תוכנה. השטיפה עלולה לגרום לחדירת חיידקים דרך הקליפה) והרתיחו אותן כשלוש דקות. ייבשו את הקליפות במשך הלילה ואז הכניסו לתנור חם ל-10 דקות.

קרצפו מחבתות מלוכלכות: אין צורך לחטא את הקליפות לפני כן. רסקו את קליפות הביצים, הכניסו לכלי המלוכלך וקרצפו עם ספוג וסבון. המחבת תבריק בקלות. שפכו את הקליפות, שטפו וסבנו פעם נוספת כדי לוודא שלא נותרו חיידקים. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Karen (@thelittlegreycoop)

דשנו את צמחי העגבניות: חטאו את הקליפות לפי המוסבר למעלה, וטחנו אותן לאבקה דקה במטחנת תבלינים או בבלנדר. פזרו חופן אבקה על האדמה בקרבת הצמח. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Petra (@patalintu)

הכינו גירים עם הילדים: טחנו קליפות של 10 ביצים לאבקה וערבבו עם שתי כפיות קמח ומים ליצירת בצק (אפשר להוסיף צבע מאכל). גלגלו את הבצק לגלילים. גלגלו את הגלילים במגבות נייר והניחו להתייבש כשלושה ימים. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mavournee (@downtoearthlife)

גדלו בהן צמחים: חטאו חצאי קליפות לפי המוסבר למעלה וחוררו חור בתחתיתן באמצעות מחט. מלאו את הקליפות באדמה וטמנו בה שניים-שלושה זרעים. הקפידו שהאדמה תישאר לחה. כשהזרעים ינבטו, אפשר לשתול אותם באדמה יחד עם קליפות הביצה. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lisa (@lisaduhon_6)

הרחיקו חתולים מהעציצים: שימו קליפות ביצים בעציצים כדי להרחיק מהעציצים את החתולים.

נקו כוסות מכתמי קפה ותה: חטאו את הקליפות לפי המוסבר למעלה, וטחנו אותן לאבקה דקה במטחנת תבלינים או בבלנדר. שימו אבקה בכוסות המוכתמות, הוסיפו מים חמים והשאירו במשך הלילה. קליפות הביצים יספגו את הלכלוך.