כל תכנון, שיפוץ או שדרוג של חדר הרחצה בבית מחפש דרכים ליצירת מקסימום פתרונות אחסון בחלל, כי יש הרבה דברים שאנחנו רוצים קרוב אלינו לפני ואחרי שאנחנו מתקלחים. הבעיה היא שלא כל הפריטים מתאימים לאחסון בחדר הספציפי הזה, כפי שהסבירו מומחים לאתר homesandgardens.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מבחן הטיפים הגדול: בדקנו מה באמת עובד בטיפים לטיפוח ותחזוק הבית

>> רוקדות בסלון: הצצה לדירות המעוצבות של אנה ארונוב ורונה לי שמעון

 

כבר למדנו שיש פריטים בעייתיים לאחסון בחדר הרחצה בגלל היגיינה – למשל מברשת שיניים שממש כדאי להרחיק מהאסלה, אבל גם החום והלחות הגבוהה בחדר הרחצה הם סיבה מספיק טובה להוציא ממנו פריטים שלכאורה מאוד הגיוני לאחסן בדיוק שם. אפילו הארון שמתחת לכיור, נוח ומרווח ככל שיהיה, הרבה פחות מגן ממה שאנחנו רוצים לחשוב. הנה 5 דברים שהמומחים ממליצים לאחסן מחוץ לחדר הרחצה. 

1. נרות

חדר רחצה עם נרות (צילום: design.at.krooogle, SHUTTERSTOCK)
צילום: design.at.krooogle, SHUTTERSTOCK

נכון, להקיף את האמבטיה בנרות ריחניים זה מאוד נעים ומרגיע, וגם לגמרי פוטוגני, אבל הטמפרטורות הגבוהות גם ככה בחלל הזה יכולות לרכך את הנרות ולעוות אותם, והלחות עלולה לפגוע ביכולת שלהם לבעור ובקצב הבעירה. בנוסף, הם צוברים הרבה אבק ולכלוך בחלל המהביל. מומלץ לאחסן אותם במקום קריר ויבש ולהעביר לחדר הרחצה רק כשרוצים להשתמש בהם. 

2. מוצרי ביוטי

מוצרי טיפוח, איפור, חדר רחצה (צילום: vnlit, SHUTTERSTOCK)
צילום: vnlit, SHUTTERSTOCK

המרכיבים השונים של מוצרי האיפור והטיפוח שלנו הם בעלי עמידות מוגבלת ותוקף זמן מסוים. הדרך הטובה ביותר לאחסן איפור כך שלא יתקלקל ויאבד את המרקם שלו היא באזור יבש – בדיוק ההפך ממה שקורה בחדר הרחצה. הלחות הגבוהה עלולה לגרום לכך שתוקף מוצרי האיפור יפוג מהר יותר, המרכיבים שלהם יתפרקו וישנו את המרקם שלהם, ואפילו יהפכו לכר גידול לחיידקים. את האיפור מומלץ לשמור במגירה או ארגונית ייעודית לכך ולסדר אותם ביעילות בשידת או פינת האיפור בחדר.

התנאים בחדר הרחצה מזיקים גם לבשמים, בכך שהם פוגעים במבנה המולקולרי שלהם ומשנים את הנינוח המקורי שלו - השינויים בטמפרטורה ובלחות עלולים לגרום לאיזון הכימי העדין בתוך הבושם להתפרק, לשנות את הארומה ולהפחית את חיי המדף שלו. בושם מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר ותנודות טמפרטורה. 

3. תכשיטים

חדר רחצה, מתקן תכשיטים, נרות (צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK)
צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK

כמו תכשירי הטיפוח, גם את התכשיטים נוח מאוד להסיר לפני המקלחת ולהשאיר במרחק נגיעה מאתנו, אך לאורך זמן הלחות עלולה להכתים ולחמצן מתכות וגם לפגוע באבני חן. הדרך הטובה ביותר לשמור עליהם היא בתוך ארגונית ייעודית או קופסת תכשיטים, או במתלה שנמצא בחלל יבש. ואם מדובר בתכשיט יקר או סנטימנטלי במיוחד, מומלץ גם להסתיר אותו מפורצים בצורה חכמה. 

4. מכשירי חשמל

חדר רחצה, מייבש שיער (צילום: RusAKphoto, SHUTTERSTOCK)
צילום: RusAKphoto, SHUTTERSTOCK

מגיל צעיר מלמדים אותנו שחשמל ומים זה שילוב מסוכן שעלול להוביל להתחשמלות, אבל גם החום והלחות יכולים להזיק לרכיבים האלקטרוניים במכשירי החשמל הקלאסיים לשימוש בחדר הרחצה כמו מייבשי שיער, מחליקי שיער ומכונות גילוח חשמליים. אם לא מדובר במוצרי אלקטרוניקה שידוע שהם עמידים למים, האחסון שלהם בחדר האמבטיה הוא מסוכן, אלא אם כן יש בחלל אזור אחסון או מגירה אטומים היטב ועמידים בפני לחות ורטיבות. 

5. תרופות ותוספים

חדר רחצה, תרופות (צילום: WNstock, SHUTTERSTOCK)
צילום: WNstock, SHUTTERSTOCK

כל מי שמקפיד על רוטינה יומית קבועה של תרופות או ויטמינים יודע כמה הגיוני לשמור אותם בחדר הרחצה, הרי אפילו יש ארון מראה שטוח שמיועד לתלייה מעל הכיור ונקרא "ארון תרופות", יש יותר מזה? ובכל זאת, ללחות ולטמפרטורה הגבוהות בחלל הקטן יש השפעה גם על חיי המדף של תרופות, וכך יכול להיות מצב שהן כבר לא יעילות ואנחנו ממשיכים להשתמש בהן ולזה כבר יש השלכות בריאותיות מסוכנות. המקום הבטוח ביותר עבורן הוא בקופסה סגורה היטב הרחק מהלחות (וגם מסקרנותם של ילדים קטנים).