מוצרי מזון יבשים נשמרים זמן ארוך בארון הביתי, אבל גם אם תאריך התפוגה עדיין רחוק – יכול להיות שמוצרי מזון שאוחסנו זמן ארוך כבר לא במיטבם. באתר Reader’s Digest ערכו רשימה של מוצרים שכדאי לשים לב לחיי המדף שלהם.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> זוג מהנדסים מחיפה השקיע 270 אלף בדירה רק לכמה שנים

>> קים קרדשיאן מציגה: כך נראה הבית אחרי הפרידה מקניה

איך לאחסן תבלינים?

תבלינים טחונים כמו כורכום, פפריקה ואגוז מוסקט בדרך כלל מאבדים את עוצמתם לאחר כשנתיים עד שלוש שנים. תבלינים ישנים אינם מזיקים לבריאות, אבל הם כבר לא מוסיפים טעם לתבשילים. תבלינים אדומים, כמו פפריקה ואבקת צ'ילי, כדאי לאחסן במקרר, אבל תבלינים אחרים עדיף לאחסן בארון (אבל לא ליד התנור או מקור חום אחר).

אחסון תבלינים (צילום: Africa Studio / Shutterstock)
צילום: Africa Studio / Shutterstock

איך לאחסן אבקת אפייה?

גם אבקת האפייה ואבקת סודה לשתייה יאבדו עם הזמן את יכולתן להתפיח מאפים. כדי לבדוק אם אבקת האפייה עדיין יעילה, ערבבו מעט אבקה עם מים חמים. אם התמיסה מבעבעת ונוצר קצף - האבקה טרייה מספיק לאפייה. כדי לבדוק אבקת סודה לשתייה מערבבים אותה עם חומץ.

איך לאחסן פיצוחים?

שקדים ובוטנים מקולפים כדאי לאכול תוך כמה שבועות או חודשים לכל היותר. "באגוזים וגרעינים יש בדרך כלל כמות גבוהה של שמן, והשמן מתעפש אחרי כמה חודשים בארון", אמר השף טריג סיברסון ל-INSIDER. לאגוזים וגרעינים מעופשים יש ריח המזכיר עשב או צבע ומראה כהה או שמנוני. כדי שיישארו טריים לאורך זמן מומלץ לאחסן אגוזים וגרעינים בשקית במקפיא.

פיצוחים (צילום: sasha2109 | Shutterstock)
פיצוחים | צילום: sasha2109 | Shutterstock

איך לאחסן דגני בוקר?

דגני בוקר בקופסה פתוחה יתיישנו תוך כשלושה חדשים, אבל בקופסה אטומה הם יחזיקו מעמד עד שנה. מכיוון שאגוזים עלולים להתעפש מהר יחסית, דגנים המכילים אגוזים יתיישנו מהר יותר. כך או כך, "תופעת הלוואי הנפוצה ביותר היא טעם לא נעים", אמרה ג'ניפר קפלן מהמכון הקולינרי של אמריקה ל-TODAY Food.

איך לאחסן בירה?

בירה המאוחסנת בטמפרטורת החדר עלולה להתקלקל מהר יותר. חום, אור ואוויר יכולים לחדור פנימה דרך הפקק לאחר כארבעה חודשים. מומחים לבירה ממליצים לאחסן את כל סוגי הבירות במקרר, ומציינים כי אחסון לא בקירור מאיץ התפתחות טעמי לוואי.

איך לאחסן תה וקפה?

מומלץ להשתמש בשקיות תה תוך שנה מכיוון שהשמנים שבתה מתיישנים ויוצרים טעם לוואי. בקפה נמס מומלץ להשתמש תוך כחודשיים, ובפולי קפה וקפה טחון תוך שבועיים עד ארבעה שבועות.

תה קר, שקיות תה (צילום: Iudina Ekaterina, shutterstock)
צילום: Iudina Ekaterina, shutterstock

איך לאחסן קמח?

עדיף לאחסן קמח במקרר או במקפיא כדי לשמור על טריותו זמן ארוך יותר. קמח מלא אפשר לשמור עד שמונה חודשים במקרר ועד שנה במקפיא. קמח לבן נשמר אפילו זמן ארוך יותר.

איך לאחסן אורז חום?

אורז חום נשמר זמן קצר יותר מאורז לבן. "בשכבת הסובין של אורז חום יש שמן", אמר סיברסון ל-INSIDER. "כשהשמן הזה מתעפש, הוא מקצר את חיי המדף של האורז החום". אורז חום נשמר כשישה חודשים, וכשנה במקפיא. 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

איך לאחסן שום?

מומלץ לאחסן שום במקום חשוך וקריר, עד 15 מעלות, למשך שלושה עד חמישה חודשים. לאחר מכן שיני השום עלולות להתכווץ או להתחיל לנבוט.

איך לאחסן קינואה?

חיי המדף של קינואה ושל דגנים מלאים תלויים במידה רבה בתכולת השומן שלהם. חום, אוויר ולחות מזיקים לשמנים הבריאים שבהם, ועלולים לגרום להתעפשות. קינואה ודגנים אמורים לא להדיף ריח או להדיף ריח מתוק קל. אם יש להם ריח מעופש או שמנוני, עדיף לזרוק אותם. 

איך לאחסן שמן זית?

שמן זית ישן אינו מזיק לבריאות, אבל השמן עלול להיות פחות טעים כשישה חודשים אחרי פתיחת הבקבוק. אם אתם לא משתמשים בשמן זית לעתים קרובות, קנו בקבוק קטן כדי להשתמש בשמן לפני הפגיעה בטעם.

שמן זית (צילום: shutterstock By Lucky Business)
צילום: shutterstock By Lucky Business