עונת הקיץ בשיאה, וחרקים שונים ומשונים מרגישים בנוח להתהלך ברחבי הבית. אחד מהם (שהוא דייר קבע בבתים רבים במשך כל ימות השנה) הוא יצור קטנטן ולא חביב למראה, בשם דג הכסף (זנבזיף כספי). למרות שהוא יכול לעורר אי נוחות אצל חלקנו, הוא אינו מזיק כל כך לבריאות, אבל כן גורם נזק לרכוש. החרק, ללא כנפיים, חי שנתיים עד שמונה שנים ואת שמו קיבל בשל צבע הקשקשים שלו. הוא גם משאיר נשלים ברחבי הבית, ונוטה להתחבא בעיקר במקומות חשוכים (ארונות בגדים למשל).

דגיג הכסף ניזון מסוכרים ומעמילן שנמצאים בנייר, בבדים, בטפטים, בסוכר, בקמח, בלחם, בשיער, בקשקשים, בדבק נעליים או בכריכות ספרים וכמובן באשפה. הוא עמיד במיוחד ויכול לאכול גם את הנשל שלו, חרקים מתים, ואפילו לשרוד כחודשיים ללא מזון. דג הכסף מעדיף מקומות חשוכים ולחים: סדקים בקירות, מאחורי רהיטים, ארונות נעליים וספריות. יש הרבה שיטות להיפטר מדג הכסף, חלקן הגדול תלוי אך ורק בכם.

דגיג הכסף (עיצוב: JorgeOrtiz_1976, Shutterstock)
מלכודת ביתית או שתלמדו לחיות איתו | עיצוב: JorgeOrtiz_1976, Shutterstock

ארון בגדים עם חולצות צבעוניות (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
אוהב בדים | צילום: אימג'בנק / Thinkstock

עוד בערוץ עיצוב הבית:

קודם כל - שמרו על ניקיון

השיטה הראשונה היא לומר את המובן מאליו ובכל זאת: בית נקי, מואר ומאוורר הוא לא בית גידול אידאלי לדג הכסף, ולכן ככל שתרבו לאוורר ולהאיר, כך יחוש החרק מוזמן פחות. יבשו היטב אזורים לחים, בעיקר חדרי רחצה ומטבח, כדי למנוע את ההתרבות של החרק.

הצעד השני הוא לאטום סדקים וחריצים, וכך להשמיד את בית הגידול האידאלי עבור דגי הכסף.

מלכודת ביתית לדגי הכסף: הניחו תפוח אדמה חתוך בפינת החדר החשוכה (או במטבח). הדגיג יבוא לאכול ויישאר שם. השלב הבא הוא לפח. 

תמיסת מלחי אמוניה או תמיסת בור וסוכר ביחס של 1:1 יבריחו את הדגים או יהרגו אותם. בכל מקרה הם יעזבו את הבניין.

ואם אחרי כל זה לא הצלחתם להיפטר מהם – קראו למדביר מקצועי.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק