בכל הנוגע לחומרים שבהם אנחנו משתמשים לניקוי הבית, נראה שיש שתי אפשרויות: חומרי ניקוי סינתטיים שנמצאים בכל סופר במחירים נגישים מנקים ומחטאים ביעילות ובקשיחות אבל גורמים נזק לסביבה, או חומרי ניקוי אורגניים שאמנם לא מזיקים אבל נמכרים רק בחנויות ייעודיות ומחירם גבוה יותר. אבל יש חומרים ידידותיים לסביבה ולכיס, יעילים והכי חשוב – זמינים. למעשה, סביר להניח שהם כבר נמצאים במטבח שלכם. האתר Real Simple ריכז אותם ברשימה מועילה:

חומץ לבן – עשוי מחומצה אצטית בריכוז של 8-5 אחוז ומים ויעיל לניקוי שומן, עובש, ריחות רעים ושעווה. בזכות החומציות הגבוהה שלו הוא יכול לשמש לחיטוי משטחים מחיידקים. הוא אמנם יעיל פחות מאקונומיקה אבל הוא אין בו כימיקלים מזיקים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

וודקה – אמנם לא מדובר במוצר זול, אבל בגלל שיעור האלכוהול הגבוה (40 אחוז בדרך כלל) אפשר להשתמש בוודקה כדי להסיר עובש, וכן כדי לנקות שומן וכתמים, להברקה ולנטרל ריחות רעים מפריטי טקסטיל. רססו וודקה 50 אחוז אלכוהול על האזור המלוכלך, המתינו כמה דקות ונגבו.

A post shared by Вадим Овчинников (@ovchinnikovvadim) on

לימון – הלימון מכיל חומצה ציטרית שיעילה במיוחד לניקוי כתמים שנוצרו מחומרים בסיסיים כמו שאריות סבון במטבח ובחדר הרחצה. אפשר גם להבריק בעזרתו כלי מתכת. לימון גם יכול לשמש לחיטוי משטחים קשים. הוא אמנם פחות יעיל מחומץ לבן אבל הריח שלו טוב יותר.


שמנים אתריים – תכונות אנטי בקטיריאליות יש לשמן עץ התה, ציטרונלה, גרניום, לימונית, תפוז ופצ'ולי. הוסיפו כמה טיפות לוודקה או לתמיסה של מים או סבון כדי להגביר את כוח הניקוי שלהם.

A post shared by Alicja (@lacedwithkindness) on

מי חמצן – הם משמשים לחיטוי פצעים קטנים ואפשר להשתמש בהם לניקוי עובש – רססו את המקום הנגוע, המתינו כ-10 דקות, שפשפו ונגבו. שימוש נוסף של מי חמצן הוא להסרת כתמים מבגדים לבנים (בלבד!) – שפכו מי חמצן על הכתם, המתינו ושטפו במים קרים.

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק

אבקת סודה לשתייה – ספוג לח ואבקת סודה לשתייה יסייעו לנקות כתמי מזון מקופסאות פלסטיק וטביעות אצבע שומנית מצעצועים. לניקוי בובות פרווה או בד הכניסו אותן לשקית פלסטיק והוסיפו כוס אבקת סודה. סגרו את השקית ונערו אותה היטב (רצוי מחוץ לבית). אבקת הסודה תסיר לכלוך ואבק. הוציאו את הבובות מהשקית ונקו אותן עם שואב אבק.