הסידורים, הניקיונות, הקניות והבישולים עוד רגע מאחורינו. אחד השחקנים המרכזיים בערב החג הוא שולחן החג, ורבים מאיתנו מקדישים לא מעט תשומת לב לעריכתו וסידורו. חברות בינלאומיות ומקומיות, בהן חברת נעמן הישראלית החוגגת השנה 70 שנות פעילות מפוארת, אימצו השנה את השילוב המנצח של סטים וכלים בכחול לבן. השילוב הזה בשולחן האוכל נחשב לעתיק יומין אבל נכון תמיד, ונעשה בו שימוש עוד בסין ויפן המסורתיות, בדלפט שבהולנד וכמובן בכלי הפורצלן הבריטיים הידועים. ובאופנת הבית, כמו באופנת הלבוש, טרנדים לעולם חוזרים. בשנים האחרונות נכנס הכחול לבן גם לחברות מודרניות שמובילות קו עכשווי, ואפשר לראות זאת בסטים שעיצבה פאולה נבונה לרשת Crate and Barrel, או באלה של ראלף לורן.

השילוב של כחול לבן מתאים במיוחד לשולחן החג הישראלי, לא רק כי הוא מזכיר לנו את סמלינו החשובים, אלא גם כי הוא מתאים כל כך למזג האוויר ולסביבת הים התיכון. יש בו מרכיב מרגיע שמזכיר חופש תמידי וכן רעננות וקלילות מעוררות שמחה. בשולחן שלפניכם בחרנו לשלב את הכחול לבן עם אדום חזק, שמוסיף נוכחות חייכנית ומסמן את מאפייני החג, בהם תפוחים ורימונים.

טיפים לסידור השולחן, נעמן (צילום: יחצ נעמן)
כדאי לבחור גוונים מסוימים עיצוב שולחן: יואלה פטרון | צילום: יחצ נעמן

עוד באתר לעיצוב הבית:

 10 טיפים לסידור שולחן החג

אם זה לא ממש מפריע ולא סותם את כל הסלון, כדאי לא להשאיר את עריכת השולחן לרגע האחרון ולערוך את השולחן יום או יומיים לפני ארוחת החג. כך גם תעשו "וי" על עוד משימה וגם תוודאו שלא חסר כלום.

במידה שאתם מזמינים הרבה אנשים, אין כל צורך לרכוש סטים חדשים של כלים שאחר כך תופסים המון מקום יקר בארונות. היום אופנתי מאוד לערבב ולהתאים בין כלים מסוגים וסגנונות שונים. הוציאו את כל הכלים שיש לכם ובדקו אם הם מספיקים. אם לא, תמיד תוכלו לשאול סט כלים לערב אחד מבן משפחה או חבר.

טיפים לסידור השולחן, נעמן (צילום: יחצ נעמן)
אל תצרו עומס מיותר. עיצוב שולחן: יואלה פטרון | צילום: יחצ נעמן

קשטו את השולחן בשלל פריטים צבעוניים - פרחים, ברכות חג, נרות, סרטים ואפילו תפוחים ורימונים. שימו לב שאפשר להסיר את הקישוטים מהשולחן בקלות כדי לעבור לארוחה ושיש לכם מקום קרוב וזמין להניח אותם.

קישוטים מצוינים כמו תפוחי פלסטיק, פתקיות חגיגיות, נרות וסרטים אפשר לרכוש ממש בזול בחנויות הכל בדולר ועשה זאת בעצמך. חלק גדול מהפריטים אפשר לאחסן לשימוש חוזר בהזדמנות הבאה.

כדאי לבחור נושא, סגנון או גוונים מסוימים בקישוט השולחן כדי לא ליצור עומס מיותר.

טיפים לסידור השולחן, נעמן (צילום: יחצ נעמן)
כחול לבן ים תיכוני. עיצוב שולחן: יואלה פטרון | צילום: יחצ נעמן

שולחן חג נעמן (צילום: אבישי פינקלשטיין)
אל תיצרו עומס מיותר | צילום: אבישי פינקלשטיין

אם בחרתם להשאיר על השולחן קישוטים בזמן הארוחה, כדאי שיהיו קטנים ונמוכים כך שלא יפריעו לשימוש בכלי השולחן ולא יסתירו את האורחים.

מומלץ להכין שולחן צדדי שעליו יהיו מונחים כלי הגשה, שתייה, מפיות עודפות, קיסמים וכדומה. כך המארחים לא יצטרכו לקום בכל רגע מהשולחן כדי להביא דברים מהמטבח.

שולחן חג נעמן (צילום: אבישי פינקלשטיין)
צילום: אבישי פינקלשטיין

כדאי לקבוע מראש פחות או יותר מי יושב ליד מי כדי להימנע מרגעים מביכים וממצבים של סידור ישיבה לא מוצלח.

בעת ארוחת החג, כדאי למנות מראש בני משפחה שישמשו כעוזרים לפינוי השולחן בין המנות ולשטיפת כלים זריזה במהלך הערב. כך לא תמצאו את עצמכם שוטפים כלים אל תוך הלילה.

כדי להימנע מהרבה עבודה קשה, אפשר בהחלט לשלב מפה, ראנר, מפיות וכלים חד פעמיים שקיימים היום בשלל עיצובים מרהיבים ובמנעד מחירים רחב. את אלו אוספים בסוף הערב לשקית זבל וחוסכים כביסות, גיהוצים ועמידה מיותרת ליד הכיור.

שולחן חג נעמן (צילום: אבישי פינקלשטיין)
צילום: אבישי פינקלשטיין

משתתפים: נעמן: כלי אוכל, כלי הגשה, סכו"ם, כוסות יין, כוסות מים, קראף יין, פלייטמט, דבשיות תפוח, עציצי פלסטיק (רשת סניפים ברחבי הארץ); הילולה: בקבוק דבש עם ברז, תפוחי פלסטיק, נרות תפוחים, סרט שנה טובה, פתקי שנה טובה, שוקולד דבורים, שוקולד דגים (הגנים 32, רמת השרון); עד עיצובים מתנות ופרסום: דגי בד, פמוטים (החרש 8, רמת השרון); צולם: London Fleamarket, ריהוט אירופי מאספנים (הרותם 4, רשפון).