אם עוד לא שמתם לב, התעדכנתם במדורים הנכונים או שמעתם מחברים שמבינים, הרשו לי לגלות לכם שמלאכות היד הישנות והטובות, ובהן תפירה, רקמה, סריגה ודומיהם חזרו לאופנה ובגדול. והפעם, אני מקווה שהן חזרו כדי להישאר לתמיד. בין עבודות היד מככבים בדי הגובלן הרקומים, אלו שקישטו ופיארו כל קיר פנוי בבית סבתא.

בדים (צילום: ליאור קסון)
במקרה שקיבלתם ירושה שווה | צילום: ליאור קסון

הגובלן הוא מלאכת רקמה בחוטים, על גבי ציור שהודפס בבד רשת מיוחד. את הגובלן אפשר להשאיר במסגרתו המקורית ולתלות על הקיר, אבל אפשר גם להוציא אותו מהמסגרת, תרתי משמע, ולשדרג באמצעותו הרבה פריטי נוי ורהיטים. מה למשל? הנה כמה דוגמאות שהכנתי בעצמי. אתם מוזמנים מאוד לנסות אותם גם בביתכם.

1. ריפוד כיסא. אם יש לכם בבית שארית גובלן שלמה ויפה (לא קרועה) אפשר להשתמש בה כבד לריפוד הכיסא. אם מדובר בכסא בעל מושב נשלף, תוכלו לעשות זאת בעצמכם בעזרת אקדח סיכות (כמו בהדרכה שנמצאת כאן). אם מלאכת הריפוד מורכבת יותר, אתם יכולים להיעזר ברפד.

כסא על רצפת דמקה (צילום: ענת סגל)
מתאים לרצפה? | צילום: ענת סגל

כסיא ורוד (צילום: ליאור קסון)
הגרסה העדינה | צילום: ליאור קסון

2. כיסוי לכרית. אפשר לתפור את בד הגובלן ישירות על גבי הכיסוי לכרית (לפי מידה כמובן. כשחלקה האחורי יכול להיות גם כן מגובלן או מבד רגיל). ואפשר לתפור את הכיסוי השלם לכרית מבד הגובלן. במקרה של כיסוי שלם, גודל הגובלן יכתיב את גודלה של הכרית כדי שהתמונה לא תהיה חלקית.

כרית על כיסא (צילום: ענת סגל)
של מי הבית הזה? | צילום: ענת סגל

3. קולאז' גובלן. אם נפל בחלקכם סטוק גדול של בדי גובלן, אפילו אם חלקו קרוע או לא גמור, אפשר לחבר חלקים בגדלים שונים בתפירה גסה, וליצור קולאז' גובלנים. הניחו על שולחן גדול את חלקי הגובלן וסדרו אותם בקומפוזיציה לטעמכם, אל תחששו משילובים לא שגרתיים ואפשר אפילו להניח את החלקים בכיוונים שונים. חברו אותם בסיכות ותפרו לפי הסימון כך שהתקבל מעין בד אחד גדול מורכב מחלקי גובלן שונים. את הקולאז' ניתן למסגר, להניח כראנר על שולחן האוכל או סתם לזרוק על הספה. בדוגמה שלפניכם, בחרתי לרפד ספסל עם שאריות שונות של גובלן שצורפו יחדיו.

ספסל 3 (צילום: ענת סגל)
תוכלו ליצור קולאז' | צילום: ענת סגל

ספסל 1 (צילום: ענת סגל)
ולצפות ספסל אהוב | צילום: ענת סגל

4.תיק מדליק. יש לכם תיק ישן שתרצו להפיח בו חיים? גזרו חתיכת בד גובלן והצמידו אותו לתיק. שילוב של תמונת גובלן  מתאימה לתיק בסיסי (בלי אלמנטים קישוטיים) בעל שטח פנים גדול וחלק. רצוי שזה יהיה תיק מקש, בד או לבד. מניחים את הגובלן הרצוי על התיק כדי להתאים את גודלו, ותופרים עם חוט ומחט מסביב. כמו שציינתי, ניתן גם להדביק את הגובלן לתיק עם דבק .E600

ערסל2 (צילום: ענת סגל)
תיק כמו חדש | צילום: ענת סגל

5. חצאית גובלן, מישהי? הנה אתגר למיטיבי לכת – תפירת בגד מגובלן. מצאו בגד שאתם אוהבים את הגזרה שלו, ותנו לתופרת מיומנת לתפור עבורכם חצאית או חולצה מבד הגובלן. בדוגמה שלפניכם השתמשתי בגובלן גדול יחסית, שהספיק לתפירת חצאית.

ענת סגל (צילום: ליאור קסון)
וחצאית עבודת יד | צילום: ליאור קסון

כיסא 3 (צילום: ענת סגל)
סיפור אהבה | צילום: ענת סגל

במדור הקודם: איך לרפד כיסא עם שעוונית צבעונית?
לכל הכתבות במדור "החיים בצבע" של ענת סגל

ענת סגל, מומחית בצבע ובהום-סטיילינג, מחברת הספרים "עיצוב בצבע" ו "שדרוג בצבע", ובעלת סטודיו לצביעה שדרוג והלבשת הבית