עוד רגע נגמר לו החופש הגדול (אני עדיין מתקשה להאמין שהגאולה כה קרובה), ולאחרונה אני מוצאת את עצמי מתחבטת באחת הסוגיות (הפולניות, יש לומר) הקשות מנשוא - איך גורמים לילד/ה לאכול את ארוחת העשר ששולחים איתו לבית ספר?

אז ניצלתי את החודש האחרון של החופש כדי לשקוד על שיעורי הבית לקיץ שהטלתי על עצמי, ומה רב היה הסיפוק כשהצלחתי לפתור את המשוואה, וגיליתי כמה קלה ופשוטה היא. מתברר שכל מה שצריך זה לחם לבן, לחם שחור וקורצי צורות, ועולם שלם של כריכונים יצירתיים להפליא נגלה לפנינו.

חוויית האוכל הופכת למשחקית, וזאטוטינו המתבגרים מחכים בשקיקה לרגע שבו יפתחו את קופסת האוכל ויגלו את הפתעת היום שלהם: תרגיל אכיל בחשבון, אותיות שמם מרוחות בממרח בריא או מסר אהבה בצורת לב, היישר מהבית. הרי כולנו בסופו של דבר אוכלים קודם כל עם העיניים.

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

ככה עושים את זה:

מעיין-1 (צילום: נועה קליין)
שם הילד הוא הפתעה משמחת | צילום: נועה קליין
מעיין-2 (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
מספרים-1 (צילום: נועה קליין)
אפשר גם תרגיל אכיל בחשבון | צילום: נועה קליין
מספרים-2 (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
מספרים-3 (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין
לב-1 (צילום: נועה קליין)
או מסר אהבה בצורת לב | צילום: נועה קליין
לב-2 (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

לב-3 (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

אבל לא רק למראה החיצוני דאגתי אלא גם לתוכן. אז ביקשתי מתכונים לממרחים מדליקים ובריאים מטליה הדר, בעלת בלוג האוכל והאירוח המתוקתק EshetStyle, גם אם אתם והמטבח פחות מיודדים, סיכוי טוב שאחרי שתכירו את הבלוג הזה תמצאו את עצמכם לא רק מנסים אלא אפילו מצליחים!

ממרח שקדים 

לערבב בקערית ביחס של 1:1 - שקדים טחונים, טחינה גולמית (עדיף מסומסום מלא), דבש/סילאן, ולהוסיף כמה טיפות של לימון - מתקבל ממרח בצבע בז' מתוק וטעים בטירוף (ממש דומה לחלבה).

ממרח קוקוס-תמרים

לערבב בקערית רבע כפית שמן קוקוס, כף של ממרח סומסומיה (או טחינה גולמית), כף מלית תמרים (ממרח של תמרים טחונים שקונים מוכן), מעט קינמון, כמה טיפות לימון (הכרחי!) וחצי כפית קוקוס טחון אם אוהבים.

אפשר גם להוסיף טיפה גרידת לימון וגרידת ג'ינג'ר טרי, לטוויסט קטן מגניב (לא בטוח שלילדים אבל למבוגרים זה מדהים). הממרח שמתקבל בצבע חום כהה בגלל התמרים ויכול להיות תחליף מעולה לממרח שוקולד.

גבינה ורודה

מערבבים גבינה לבנה או לאבנה עם מעט שמן זית וטיפונת מלח, אם רוצים. מוסיפים את הצבע הוורוד הטבעי של הסלק –מגרדים מעט סלק חי קלוף בחלק הצפוף של הפומפייה ואז מכניסים את הסלק המגורד לקערית הגבינה וטוחנים מעט עם טוחן ידני (כדי שלילדים חלילה לא יהיו חתיכות!) או נותנים לסלק המגורד לנוח 5-10 דקות בקערית נפרדת ואז סוחטים אותו עם היד מעל קערית הגבינה ומערבבים בכפית (כלומר משתמשים רק במים שלו בלי להכניס אותו פנימה).

מספיקה כפית אחת של סלק/מי סלק כדי לתת צבע ורוד חזק לגביע גבינה שלם. ככה שאפשר לשחק עם זה לפי הצבע הוורוד שרוצים לקבל. 

שקית אוכל מעוצבת

עכשיו, כשהסנדוויץ' החתיך מוכן, אפשר גם להפוך שקית חומה פשוטה לשקית אוכל מעוצבת בניחוח תיקי בית ספר של פעם. כמובן שאפשר וכדאי ליצור עם הילדים, והנה עוד תעסוקה לקצה האחרון של החופש.

את החלקים אפשר למצוא ולהוריד בדף הפרינטבלס שלי. והם מותאמים לשקית חומה קטנה. בהצלחה. ההדרכה המצולמת לפניכם. שתהיה לנו שנת לימודים (וגן) פורייה ומוצלחת.

אריזה לכריך (צילום: נועה קליין)
בפנים: סנדוויץ' שהוכן מכל הלב | צילום: נועה קליין
אריזה לכריך (צילום: נועה קליין)
שקית חומה פשוטה יכולה להפוך לתיק עם סטייל | צילום: נועה קליין
אריזה לכריך (צילום: נועה קליין)
ממש כמו של פעם | צילום: נועה קליין

אריזה לכריך (צילום: נועה קליין)
בתיאבון | צילום: נועה קליין

 

>> בפעם הקודמת: כך תרענני את הטישירט הישנה
>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?