אין חג פשוט לאירוח כמו יום העצמאות. הגבר שלי לוקח אחריות, מזיז אותי בעדינות מהדרך, ומתחיל ברשימות ותכנונים אינסופיים. מכיוון שאני פנויה יש לי קצת זמן לתכנן את הפינוקים שמסביב: משקאות, קוקטיילים וקישוטים. השנה רציתי לגוון קצת וביקשתי עזרה מדורית רוזן מהבלוג ניחוח לישה. היא יצרה עבורנו שלושה מתכונים - אחד למבוגרים ושניים לילדים ולילדים ברוחם. אני כמובן יצרתי את הקישוטים, שאותם אפשר להוריד מדף הפרינטבלס בבלוג שלי I’m on leave.

מה צריך:

קוקטיילים עצמאות, מה-שצריך (צילום: נועה קליין)
מה שצריך | צילום: נועה קליין
דף פרינטבלס מודפס
מספריים
בריסטול
דבק סטיק
קשים
סלוטייפ

מה עושים:

מורחים דבק על הצד האחורי של הדף המודפס. מדביקים על הבריסטול. גוזרים מסביב לאיורים. ממקמים את האיורים על הקשים (לא נמוך מדי כדי שלא ייכנס לתוך המשקה ולא גבוה מדי כדי שלא יפריע בשתייה). מחברים את האיורים לקשים בסלוטייפ בצד האחורי. ממש ממש פשוט. עכשיו אפשר להתחיל בהכנת המשקאות.

קוקטיילים עצמאות, מורחים-דבק-על-הצד-האחורי-של-הדף (צילום: נועה קליין)
מורחים דבק על הצד האחורי של הדף | צילום: נועה קליין
קוקטיילים עצמאות, מדביקים-על-בריסטול (צילום: נועה קליין)
מדביקים על בריסטול | צילום: נועה קליין
קוקטיילים עצמאות, גוזרים-מסביב (צילום: נועה קליין)
גוזרים מסביב | צילום: נועה קליין
קוקטיילים עצמאות, ממקמים-על-הקש-ומדביקים-עם-סלוטייפ (צילום: נועה קליין)
ממקמים על הקש ומדביקים עם סלוטייפ | צילום: נועה קליין

קוקטיילים עצמאות, קישוטי-קשים (צילום: נועה קליין)
אפשר לקשט כל מנה חגיגית אחרת | צילום: נועה קליין

עוד בערוץ עיצוב הבית:

קוקטייל רוזטה פידג'

משקה קיצי מתקתק, חמצמץ עם גוון של מרציפן בגלל הרוזטה, האוכמניות נותנות חמיצות נעימה והאלכוהול מתגנב באיטיות. בשילוב של רוזטה ופידג' נוצר משקה מתוק מאוד שמיץ הלימון מאזן (אני אוהבת יותר חמוץ ודורית אוהבת מתוק ולכן תוסיפו את המיץ לפי טעמכם ותטעמו עד שתגיעו לתוצאה הרצויה. אם אתם משתמשים בערק במקום בפידג' המשקה יצא פחות מתוק ולכן, תוסיפו פחות לימון, שוב לפי טעמכם האישי).

קוקטיילים עצמאות, רוזטה פיג' (9) (צילום: נועה קליין)
רוזטה פידג'. אוכמניות, שקדים וכובע טמבל | צילום: נועה קליין

המצרכים (ל-3 בקבוקים של 250 מ"ל, כמו בתמונה):

200 מ"ל ליקר תאנים פידג' (אפשר גם ערק במקום)
100 מ"ל תרכיז רוזטה
500 מ"ל מים
3 חופנים של אוכמניות קפואות
מיץ סחוט טרי מלימון (לפי טעמכם האישי)
לעיטור: מעט מיץ לימון וכשליש כוס קוקוס טחון לטבילת שולי הבקבוק, פלח לימון, קש צבעוני ואיור כובע טמבל.

אופן ההכנה:

טובלים את שולי הבקבוק או הכוס במיץ לימון ומיד אחר כך בקוקוס הטחון. מכניסים אוכמניות לתחתית הבקבוק, בערך עד לשליש מגובהו. חשוב שהאוכמניות יהיו קפואות, כי תפקידן (נוסף על הטעם, הצבע והיופי) לקרר את המשקה. מכינים את הקוקטייל במד ליטר או קנקן על מנת שיהיה קל למזוג אותו לבקבוק או הכוס מבלי לקלקל את העיטור. אם אין קנקן עם פייה למזיגה נוחה, ניתן להשתמש במשפך. מערבבים את הרוזטה, המים והפידג'. מוסיפים מיץ לימון בהדרגה וטועמים עד שמגיעים למידת החמיצות המתאימה. שימו לב שמיץ הלימון משנה את צבע הקוקטייל מסגול לוורוד, אם הצבע הסופי משנה לכם. מוזגים את המשקה בעדינות לבקבוק. מעטרים את השוליים בפלח לימון, נועצים את קש "כובע הטמבל", ושותים לרוויה.

קוקטיילים עצמאות, רוזטה פיג' (8) (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

קוקטיילים עצמאות, רוזטה פיג' (6) (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

אקסטרימשייק וניל

גם במשקה הזה, מומלץ להתחיל מהעיטורים, ולהכין את השייק והקצפת רק אחרי שכל השאר מוכן. חוץ מוואו אין מה לומר, זה מושחת ונפלא. הילדים לא יוכלו לעמוד בפני זה. כשהגנאש נמס מעט, אפשר לתלוש את המרנגים והסוכריות, לזרוק אותם לתוך המילקשייק ולהתעלף מעונג!

קוקטיילים עצמאות, אקסטרימשייק, ג (13) (צילום: נועה קליין)
אקסטרימשייק. וניל בארץ הצבר | צילום: נועה קליין

קוקטיילים עצמאות, אקסטרימשייק (12) (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

לעיטור חיצוני של הכוס:

גנאש המורכב מ- 100 גרם שוקולד לבן מומס ו- 30 גרם שמנת. מביאים את השמנת לסף רתיחה (בזהירות, מדובר בכמות מאוד קטנה), יוצקים על השוקולד המומס ומערבבים היטב ליצירת גנאש חלק. 

קצפיות מרנג (נשיקות), קנויות או מתוצרת בית (ממרנג שוויצרי, מתכון בהמשך), סוכריות M&M או עדשים, הכחולות בלבד, כל סוג של מזרה או סוכריות קישוט לעוגה, לבחירתכם, בתנאי שיהיה בגוני כחול ולבן. מורחים שכבה דקה בגובה כ-4 ס"מ של הגנאש על השוליים החיצוניים של הכוס. מדביקים קודם את האלמנטים הגדולים (במקרה זה – נשיקות), ואח"כ אלמנטים נוספים בסדר יורד (עדשים, פניני מזרה לבנות ולבסוף סוכריות לקישוט עוגה). מכניסים את הכוס למקרר להתמצקות הגנאש וייצוב הקישוטים.

מרנג "הרצל" (גם שוויצרי וגם ציוני)

2-3 חלבונים
סוכר במשקל כפול ממשקל החלבונים
כמה טיפות של צבע מאכל ג'ל כחול (אני השתמשתי בשני גוונים שונים)
סוכריות לקישוט עוגה בצבעי כחול ולבן

אופן ההכנה:

על בן מארי מניחים את קערת המיקסר וטורפים מעל האדים את החלבונים והסוכר באופן ידני, עד שכל הסוכר נמס ולא מורגשים גרגירים בתמיסה. מעבירים להקצפה במיקסר, עד שמתקבל מרנג לבן, מבריק מאוד ויציב מאוד, בטמפרטורת החדר. נוגעים בקערה לוודא שהתערובת אכן התקררה.

שמים בערך רבע מהמרנג בשקית זילוף עם צנתר משונן ומזלפים נשיקות לבנות. על המרנג הנותר מטפטפים את צבע המאכל, אבל לא מערבבים אותו לחלוטין, אלא מעבירים את המרית 3-4 פעמים בתערובת, ליצירת אפקט שיש. מעבירים מחצית מהתערובת המשוישת לשקית הזילוף ומזלפים נשיקות (שצבען עדיין לבן, אבל עם גידים כחולים). את הכמות הנותרת בקערה מערבבים עוד קצת (לקבלת תערובת תכלת עם כתמים לבנים) ומזלפים גם אותה לנשיקות. אפשר גם לוותר על אפקט הצבע המשויש ופשוט לחלק את התערובת לשני חלקים. חלק אחד להשאיר לבן, ואת החלק השני לצבוע לכחול הומוגני. מניחים בעדינות סוכרייה על כל "שפיץ" של נשיקה.

מייבשים בתנור שחומם מראש ל-80 מעלות כ-3 שעות. הקצפיות מוכנות כאשר הן קלות למגע והחלק הפנימי שלהן יבש לחלוטין (מקריבים קצפית אחת או שתיים כדי לבדוק את הנושא). רצוי לכבות את התנור ולהשאיר את הקצפיות לייבוש נוסף בתנור הכבוי.

לעיטורים הנלווים:

איור "הסברס הציוני", מודפס, מודבק על גבי בריסטול ומוצמד לקש כחול-לבן
אוריאו מצופה בשוקולד לבן, נעוץ על שיפוד
כדורי מסטיק בצבע כחול, נעוצים על שיפודים
אפשרויות נוספות: מרשמלו, חמצוצים, ממתק קוקוס לבן או כל ממתק אחר בגוני כחול או לבן  שניתן לנעוץ על שיפוד.

מילקשייק וניל: המצרכים (ל-2 כוסות גבוהות כמו בתמונה):

אין כאן מתכון מדויק, אלא המלצות כלליות. ניתן (ואף רצוי) להפוך את המשקה הזה לאלכוהולי, למבוגרים בלבד, על ידי תוספת אלכוהולית לבחירתכם.

כחצי ליטר גלידת וניל איכותית
2 כוסות חלב
2 חופנים גדולים של קרח
1/2 מכל שמנת מתוקה, מוקצפת לקצפת יציבה

אופן ההכנה:

מערבלים בבלנדר מחצית מכמות הגלידה עם החלב והקרח עד לקבלת משקה הומוגני, ללא גושי קרח. ניתן להוסיף עוד גלידה למשקה סמיך ומתוק יותר, על פי טעמכם האישי. מעבירים את השמנת המוקצפת לשקית זילוף עם צנתר על פי בחירתכם. מעטרים את שולי הכוס החיצוניים ושמים במקרר להתייצבות. מוזגים את השייק עד לגובה שבו מתחיל העיטור. מוסיפים 2 כדורים (או שתי כפות) נדיבים מאוד של גלידה. מזלפים תלולית גבוהה ומרשימה של קצפת, בגובה 3-5 ס"מ מעל שולי הכוס. נועצים את השיפודים עם הממתקים ואת קש הסברס הציוני ומגישים מיד. 

קוקונט שייק (כמעט) כמו בתאילנד

גם במקרה זה, כדאי להתחיל בעיטורים, להכין את עיטור התפוז מוצמד לקש. לוודא שיש בהישג יד עיטורים נוספים כגון שבבי קוקוס מסולסלים, פלחי אננס טרי, מטריות ופונפונים בגוני כחול או כל עיטור אחר שמתאים למסיבת יום העצמאות שלכם.

קוקטיילים עצמאות, קוקונט שייק, ג (9) (צילום: נועה קליין)
קוקונט שייק. כמו בתאילנד, עם טוויסט ישראלי | צילום: נועה קליין

קוקטיילים עצמאות, קוקונט שייק (10) (צילום: נועה קליין)
צילום: נועה קליין

המצרכים (לכ-6 צנצנות קטנות כמו בתמונה):

פחית נוזל קוקוס מנוערת היטב
4 כפות קוקוס טחון
10 כפות חלב מרוכז
קרח (בערך 4 ספלים)

אופן ההכנה:

מערבלים את כל המרכיבים בבלנדר. רצוי להתחיל ב-6 כפות חלב מרוכז, ולהוסיף במידת הצורך. יוצקים לכוסות או צנצנות. מעטרים בשבבי קוקוס ובכל שאר העיטורים ומתמוגגים. הקוקטייל הזה מרענן ונפלא, הוא מתאים לילדים ומבוגרים, אבל אם בא לכם לעדכן אותו למבוגרים בלבד אתם יכולים להוסיף רום.

את שבבי הקוקוס דורית הכירה לי ואני לא יודעת אם להודות לה או לכעוס, מכיוון שהם נפלאים ופשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותם. פזרו כמות נדיבה מעל השייק והניחו כפיות בהישג יד. אחרי ששותים את כל השייק מסיימים את החוויה בנשנוש השבבים.

תודה רבה להולה - חנות של אירועים על  כל האביזרים: הצנצנות, המפות, הכפיות ואפילו הממתקים המקסימים שהפכו את המדור הזה לחגיגי ושמח במיוחד.

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?