הרבה לפני שבתי מלון ודירות הקפסולה היפניות הפכו לטרנד, נבנה בשינבאשי (Shinbashi), אשר ברובע גינזה שבטוקיו, מגדל הקפסולות הראשון "נאגאקין" - גורד שחקים המשמש כבניין מגורים וחלל משרדים, שבמקור תוכנן לשמש כמלון עסקים. כל אחת מ-140 הקפסולות ב-13 הקומות של המגדל, שנבנה בשנת 1972, מתאימה למגורים עבור בן אדם אחד בלבד. כ-40 שנים אחרי, מפרסם אמן ממוצא יפני סדרת תמונות המתעדות את תנאי המגורים של הדיירים בבניין.

קפסולה, ספה (צילום: noritakaminami.com)
משמש כחלל מגורים | צילום: noritakaminami.com
קפסולה, כיסא (צילום: noritakaminami.com)
או כמשרד | צילום: noritakaminami.com

קפסולה, מצעים (צילום: noritakaminami.com)
מיטה וזהו | צילום: noritakaminami.com

 חלק מהנוף האורבני

האמן נוריטקה מינאמי (Noritaka Minami), שנולד באוסקה שביפן, נכנס אל המגדל שתכנן האדריכל קישו קורוקוואה, ותיעד את הקפסולות המאוכלסות מנקודת מבט של המתוגררים בהן. לדבריו, גם כיום הבניין הישן עדיין מלא דיירים ומשרדים קטנטנים, זאת, למרות שב-2006 הועלתה יוזמה להרוס אותו בשל התנאים הצפופים וסכנת האסבסט.

קפסולה, מיטה (צילום: noritakaminami.com)
להשתמש בחכמה בחללי אחסון | צילום: noritakaminami.com
קפסולה, טלוויזיה (צילום: noritakaminami.com)
סגנון בנייה של שנות ה-70 | צילום: noritakaminami.com
קפסולה, מגירות (צילום: noritakaminami.com)
דגם של המגדל מקשט את המדף | צילום: noritakaminami.com

קפסולה, חלון (צילום: noritakaminami.com)
מקור אור אחד | צילום: noritakaminami.com

בכל קפסולה שנבנתה בבניין, יש מיטה, חדרון קט לשירותים ומקלחת ומקרר. מכיוון שהחלל אמור היה לשמש אנשי עסקים עם קצב חיים מהיר ועמוס, אשר סועדים לרוב בחוץ, לא תוכנן מטבח מושקע, אלא בסיסי ביותר. אולם, בחלק מהיחידות, הוקצה אזור קטן לטובת המטבח.

סדרת התמונות שצילם מינאמי חוקרת את המרחב העומד בפני סכנת הריסה. במהלך השנים הפך המגדל - דוגמה לסגנון הבנייה של תנועת המטבוליזם הארכיטקטוני ביפן (המשלבת בין הסגנון המסורתי למודרני) - לחלק בלתי נפרד מהנוף האורבני של טוקיו. "אני חוקר את החשיבות של הסגנון הארכיטקטוני הזה, שאמור היה לעבור לייצור המוני, אך נותר יחיד מסוגו", מספר מינאמי ל-Living. "זו תקופה משמעותית לבניין, שיכול להיעלם בכל רגע מהנוף", הוא מוסיף. מינאמי מתגורר ב-20 השנים האחרונות בארצות הברית, וכיום פועל מבוסטון, שם הוא עובד במחלקה ללימודי ויזואליה וסביבה באוניברסיטת הארוורד.

קפסולה, פרקט (צילום: noritakaminami.com)
זה כל החלל כולו | צילום: noritakaminami.com

קטן ופרקטי: הבתים הצרים בעולם
קוטג' 12 מטר ויש בו כל מה שסטודנט צריך