לפני כשבועיים הצגנו בפניכם את הבתים הפרטיים הגדולים שהגיעו לגמר בתחרות  A+ שעורך אתר האדריכלות והעיצוב הפופולרי Architizer. השבוע פורסמו הזוכים בתחרות השנתית, הכוללת 60 קטגריות שונות מתחומי האדריכלות, ביניהן קטגוריות הנוגעות למבני מגורים, משרדים, מסחר, חיי לילה, שדות תעופה ועוד. זו הפעם השנייה שנערכת התחרות ואת הזוכים המאושרים קבע צוות של מעל ל-200 שופטים מתחומים שונים בתעשייה ובנוסף נערכה הצבעה של קהל הגולשים. הנה הצצה לכמה מהפרויקטים הזוכים.

מחבק עצים: שטח עירוני ירוק

המשרד הסיני Scenic Architecture זכה בפרס השופטים בקטגוריית הבנייה הנמוכה למשרדים, עבור הפרויקט Huaxin Business Center הממוקם בשנגחאי. המבנה הוקם על שטח עירוני ירוק ועליו שישה עצי קמפור תמירים וכדי לא לפגוע בהם, הוחלט להרים את כל חלקו העיקרי של המבנה לגובה של קומה שנייה, כך שנוצר חלל פתוח מתחתיו ומסדרונות המבנה מתפתלים סביב העצים.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: Scenic Architecture)
מתפתל סביב העצים. Huaxin Business Center | צילום: Scenic Architecture
 

המבודד: לחקור את אנטארטיקה

פרויקט תחנת המחקר Halley VI Antarctic סחף גם את קהל הגולשים וגם את חבר השופטים בקטגוריית המבנים ללימודים גבוהים ולצרכי מחקר. מבנה התחנה לחקר אנטארקטיקה, שתוכנן על ידי המשרד הבריטי Hugh Broughton Architects, בנוי ממספר מבנים המורמים מעל לקרקע המושלגת, אותם ניתן לפרק ולהכיב בקלות כדי להגדיל, להקטין או להזיז את התחנה. מבנה מעט גדול יותר ממוקם במרכז התחנה ומהווה מקום מפגש עבור החוקרים.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: James Morris)
בקצה העולם. תחנת המחקר Halley VI Antarctic | צילום: James Morris

המהפנט: תחנת מטרו שלדית

שתי תחנות מטרו בבודפשט בתכנון משרד האדריכלים Sporaarchitects שהן חלק מתוך עשר תחנות חדשות של קו המטרו החדש M4, זיכו את המשרד גם בפרס השופטים וגם בפרס בחירת הקהל עבור קטגוריית תחנות רכבת ואוטובוס. התחנות מורכבות מחללים מרובעים ומחללים מנהרתיים בצורת גליל, הנתמכים על ידי מערכת של קורות בטון שמתוכננות במראה רנדומלי כדי לדמות מעין רשת או מערכת שלדית. כדי להעצים את תחושת המנהרה, חופו העמודים, הקירות והתקרות במבנים המעוגלים בחיפוי פסיפס שיוצר מראה של מערבולת אינסופית.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: sporaarchitects)
מערכת של קורות בטון שמתוכננות במראה רנדומלי. תחנת המטרו בבודפשט | צילום: sporaarchitects

הרוחני: כנסייה תלת ממדית

המשרד הגרמני Schneider+Schumacher זכה בפרס הקהל עבור כנסיית Autobahn שתכננו בעיר Wilnsdorf בגרמניה. המבנה החיצוני של הכנסייה נוצר מפרשנות תלת ממדית חדשה על המבנה הקלאסי של כנסיות אירופאיות כפריות. למרות המראה הלבן והנקי של החוץ, חלקה הפנימי של הכנסייה מפתיע והוא כולל מבנה צלעות מעץ בעל צורניות מהפנטת ומקור האור הטבעי היחידי הוא פתחים עיליים בתקרה הכיפתית.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: Jörg Hempel)
בונים בתלת ממד. כנסיית Autobahn | צילום: Jörg Hempel

המרחף: קופסת זכוכית

בפרס השופטים ובפרס הקהל עבור קטגוריית בתים פרטיים גדולים זכה המשרד ההולנדי Paul de Ruiter Architects עבור וילה Kogelhof. וילה בתכנון אקולוגי וחסכוני באנרגיה, הבנויה בחלקה מתחת לקרקע ובחלקה מרחפת מעליה. הקומה העליונה מתוכננת כקופסת זכוכית שבצדה האחד נשענת על מבנה המעלית ומצדה השני על קונסטרוקציית פלדה בצורת האות וי.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: Paul de Ruiter Architects)
תכנון אקולוגי וחסכוני באנרגיה. וילה Kogelhof | צילום: Paul de Ruiter Architects

המדליק: מתחם תחנת הדלק

בקטגוריית הבנייה המסחרית זכה בפרס הקהל המשרד הגיאורגי Khmaladze Architects, על המבנה הזה של תחנת דלק, הכולל גם סניף של רשת מקדונלדס, אזורי מנוחה ובריכת נוי. המבנה מחולק לשני חלקים עיקריים – אזור ההסעדה ואזור התדלוק, שמופרדים זה מזה לחלוטין. אזור ההסעדה מחולק לשתי קומות, אך כדי ליצור חלל המשכי החליפו האדריכלים את המדרגות השגרתיות בטרסות רחבות שכוללות אזורי ישיבה ואכילה. הקומה השנייה מובילה אל פטיו מרשים הכולל גם גינה וצורתו הכיפתית מקרה את אזור התדלוק שתחתיו.

הזוכים בתחרות A+ (צילום: Khmaladze Architects)
אזור ההסעדה ואזור התדלוק נפרדים. מתחם תחנת הדלק | צילום: Khmaladze Architects

 עוד באתר לעיצוב הבית: