מצוקת הדיור בארץ גורמת לשוכרים ולמשכירים למצוא פתרונות יצירתיים לדירות זמינות וזולות. אחרי טרנד הדירות המחולקות, בחודשים האחרונים יש זינוק בביקוש לדירות מרתף, בעיקר באזורים המבוקשים במרכז הארץ – תל אביב, ראשון לציון וגבעתיים. לרוב, בדירות הללו אין חלונות ולכן גם מחירי השכירות שלהם נמוכים יותר. מדובר בהפרשים שנעים בין 10-20 אחוז מדירות רגילות.
בעירייה נלחמים בתופעה
בתל אביב יש מעל 2,000 דירות מרתף ומחירי השכירות שלהם נמוכים בהרבה. בשדרות רוטשילד, למשל, מצאנו דירת מרתף מרווחת במחיר של 3,800 שקל, וברחוב הס, תוכלו למצוא דירה כזאת בדמי שכירות של 3,600 שקל בחודש. אולם משיחה עם עיריית תל אביב עולה, כי לאחר שנלחמו בדירות המחולקות, כעת מעוניינים להוציא גם דירות מסוג זה משוק השכירות.
"זה די חסכוני", אומר שימי המתגורר בדירת מרתף ברחוב רוטשילד. "מבחינת החלונות, לי זה לא מפריע, כי אני אוהב את החושך והפרטיות, אבל אני יודע שלרוב האנשים זה משהו שכן מפריע".
"אנחנו משלמים 3,600 שקל בחודש", אומר נתי, שמתגורר גם הוא בדירת מרתף ברחוב רוטשילד. "קומה אחת למעלה המחיר הוא כבר מעל ל-5,000 שקל. החסרונות ברורים: אין מספיק אוורור ואם מישהו מעשן כאן, העשן נשאר שבועיים".
אלו עוד חסרונות קיימים? בחורף שורר בדירות אלו קור קיצוני, קיים תמיד חשש לנזילות, ובקיץ חייבים להפעיל מזגן ברוב שעות היום.
בשורה התחתונה, אם תרצו לשכור דירה כזאת, תצטרכו לשקול מה חשוב לכם יותר - מחיר זול או איכות חיים?