וילות האירוח עברו בשנים האחרונות מהפך. במקום עוד חלל בנאלי ופונקציונלי, נכנסו לפעולה מעצבים – והשקיעו בחומרים איכותיים ובפריטי ריהוט כדי לרקוח חוויה חד-פעמית הנותנת מענה לצורכי האורחים. מטבחי-חוץ מצוידים, קירות זכוכית, מתחמי קמין, בריכות מחוממות, סאונה, ספא וחימום תת-רצפתי הם רק חלק ממה שמצפה לכם בחמש הווילות החד-פעמיות שקיבצנו, מהגליל והכרמל ועד המדבר. בדקנו מה היה החזון העיצובי בהן ואיך הוא קם לתחייה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 
>> האם שמה את התינוק בכיור המטבח בזמן שניקתה, וזה מה שקרה
>> עמוס, מבולגן ויפהפה: היילי מציגה את המטבח שלה

המדברית: נוף 64, ערד

הגודל: 215 מ"ר על מגרש של 640 מ"ר.

למי היא מתאימה: ארבעה זוגות או משפחה מורחבת עד 13 איש.

על הווילה: הקונספט המפתיע במקום הוא מלון בתוך וילה, כלומר שירות מלונאי מלא. זה מתבטא בקבלת פנים אישית וחמה בידי מי מהצוות, כולל איתי לוין, הבעלים, שחי בתל אביב ומגיע לכל וולקאם במלון. זה נמשך בסיור בווילה הדו-קומתית המחולקת לשלוש סוויטות וחדר זוגי לצד חללים ציבוריים: לאונץ' לרביצה, בר-מטבח, חדר אוכל רחב, ספרייה עשירה ובה, בין השאר, ספרי עמוס עוז, שגר ויצר במעלה הרחוב. תפיסת האירוח דוגלת בסגנון אינטימי, יש מינימום שני לילות ואין אירוח לכמה זוגות בודדים במקביל, אלא זוג מקבל חדר/סוויטה ואת כל המתחם לעצמו בפרטיות מלאה ועם המון פינוקים. המטבח מצויד לעילא ועתיר פרודוקטים להכנה עצמית של ארוחות הבוקר.

וילות אירוח יפות, נוף 64 - 6 (צילום: דפנה טל)
נוף 64. מלון בתוך וילה | צילום: דפנה טל
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 8 (צילום: דפנה טל)
דו קומתית מפנקת | צילום: דפנה טל
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 4 (צילום: דפנה טל)
חללים ציבוריים | צילום: דפנה טל

וילות אירוח יפות, נוף 64 - 1 (צילום: דפנה טל)
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 1 | צילום: דפנה טל

העיצוב: לוין למד אדריכלות ברומא, ומשרכש את הבית ביקש ליצור בו אדפטציה מדברית לווילה סבוי של לה קורבזיה. הוא בחר בגישה עיצובית להשבחת הקיים, מתוך כבוד לאדריכלות המקורית, ובחפצים ואלמנטים אותנטיים המחברים ישן וחדש. שלא כמנהגו, הקו המוביל היה פראי ומחוספס והוא השתמש במוטיבים מקומיים כמו אבן ערד ליצירת תחושה חמה. "בשפה העיצובית יש הגשמה של פנטזיה מדברית", הוא אומר. לצד חומרים וצבעים מדבריים הוסיף לוין גוני טורקיז המתכתבים עם ים המלח שבאופק ויוצרים ניגודיות מרשימה. ההשקעה בכל פריט, שילוב החומרים והצבעים וההרמוניה ביניהם יצרו נווה מדבר.

מה בחוץ: פינות ישיבה עם טקסטיל בסגנון בדואי, ערסל, בריכת נוי, ג'קוזי מקורה ובריכה מקורה ומחוממת בחורף. נקודת תצפית מזרחה לים המלח.

המחיר: 9,440-2,064 שקל, מינימום שני לילות. לאתר המקום.

וילות אירוח יפות, נוף 64 - 7 (צילום: דפנה טל)
הרבה עמוס עוז בספרייה | צילום: דפנה טל
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 3 (צילום: דפנה טל)
מחולקת לשלוש סוויטות וחדר זוגי | צילום: דפנה טל
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 9 (צילום: דפנה טל)
קו פראי ומחוספס | צילום: דפנה טל
וילות אירוח יפות, נוף 64 - 10 (צילום: דפנה טל)
תצפית מזרחה לים המלח | צילום: דפנה טל

ההרמונית: וילטה מתת גליל, מצפה מתת

הגודל: 150 מ"ר בנוי על מגרש של כ-700 מ"ר.

למי היא מתאימה: לזוג.

על הווילה: וילטה היא חלום שהגשימו שרון וכפיר מימון, שהתאהבו במצפה, עזבו את העיר, בנו בו בית והוסיפו וילה שמהללת את הטבע וסופגת אותו לתוכה. המוטו המנחה היה להסוות את הדרה כדי שלא יבלוט אלא יתמזג לרכות השואבת את כוחה מהסביבה הטבעית. הווילה דו-קומתית – למעלה חללי המגורים, הלינה, הרחצה והאכילה, עם מרפסת שנופלת אל תהום של חורש ים-תיכוני וצופה אל יפי הבריאה ובה ג'קוזי מפואר. למטה חדר כושר, חדר טיפולים ומרחב ספא, השלמה לפינוקי הגוף והנפש. המתחם פרטי ומבודד, מאובזר למשעי, מעניק אסקפיזם זוגי כהלכתו ושופע פינוקים מתוצרת המשק האוטרקי של בני הזוג, כולל יין מהיקב הביתי.

וילות אירוח יפות, וילטה - 1 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
וילטה. חלום שהתגשם | צילום: יעל ברקת הפסגה
וילות אירוח יפות, וילטה - 6 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
שואבת את כוחה מהסביבה הטבעית | צילום: יעל ברקת הפסגה

וילות אירוח יפות, וילטה - 3 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
למעלה חללי המגורים, הלינה, הרחצה והאכילה | צילום: יעל ברקת הפסגה

העיצוב: הווילה קרמה קורות וקירות תוך כדי תנועה, במסע חקר או כפי שמכנה זאת כפיר, "משחק של נשמות". לתהליך התכנון נרתמו החברים קובי ורומי חליפה ומיכאל רינג, שזרמו בקונספציה עיצובית פשוטה – ליצור חלל נוח, עם תנאים טובים ומערכות מתקדמות, ברמת פינוק ואיכות של חומרים טבעיים שלא גונבים את ההצגה, כדי שלאורחים יהיה הכי כיף בעולם. בפועל נבחרו האלמנטים הטובים ביותר, ועם זאת ניסו שלא להחצינם כדי להעצים את הטבע ולהשתלב בו, בניגוד לעיצוב קלאסי המבליט פריטים. המבנה אקולוגי, עשוי עץ גושני וברגי עץ בלבד, ללא מסמרים או בורגי מתכת, קירות מבלוק המפ והמון זגוגיות המשקיפות אל הנוף. עיצוב הפנים נותן כבוד לתוצרת כחול לבן. הגוונים שנבחרו בהירים ורכים. בווילה פרקט אלון תלת שכבתי עם חימום תת רצפתי, ספה שמותאמת למרכז החלל ומעוצבת בכל פאותיה, חדר רחצה עם חיפוי רזינה, שיש מיוחד לפינת האוכל ופריטים בלוק טבעי שמוסיפים לאווירה הטבעית. אמני עץ, אבן וברזל מקומיים פיסלו בחלונות ובדלתות, והתוצאה, כך מסכימים האורחים, מחסירה פעימה. 

מה בחוץ: על אתגר הטופוגרפיה התגברו בפיתוח, במינימום התערבות. מהקומה התחתונה יש יציאה לחצר ובה סאונה עם מלתחה וספא. תוך כדי עבודה חשפו מעיין טבעי זעיר, ולצדו הוסיפו פינת ישיבה ובריכת נוי. מן המקום יוצא שביל לטיול בשמורת הטבע הצמודה.

המחיר: 3,400-2,700 שקל. לאתר המקום.

וילות אירוח יפות, וילטה - 5 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
צילום: יעל ברקת הפסגה
וילות אירוח יפות, וילטה - 4 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
צילום: יעל ברקת הפסגה
וילות אירוח יפות, וילטה - 7 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
מרפסת שנופלת אל תהום של חורש ים תיכוני | צילום: יעל ברקת הפסגה

וילות אירוח יפות, וילטה - 2 (צילום: יעל ברקת הפסגה)
יש גם משק אוטרקי | צילום: יעל ברקת הפסגה

ההיסטורית: וילה הטירה, כרם מהר"ל

הגודל: 320 מ"ר בנוי, כ-150 מ"ר מרפסות ומגרש של שני דונם.

למי היא מתאימה: ארבעה זוגות, משפחה מורחבת או קבוצות קטנות עד 18.

על הווילה: המבנה הצלבני מהמאה ה-11 בעל קירות אבן וקמרונות מהפנטים יועד להריסה. למרבה המזל הבעלים, אודי סולר, שיפץ ושימר את המבנה ההיסטורי היפהפה, המשתרע על פני שתי קומות, ויצר ארבע סוויטות אירוח מרהיבות שונות בגודלן ובעיצובן. בימות השבוע מתארחים זוגות בודדים, בסופי שבוע הווילה מושכרת בשלמותה, ובשתיים מהסוויטות גלריות לינה נוספות. קומת המסד היא כמו בית עם סלון ענקי, מטבח מצויד היטב ופינת קמין קסומה. לקומה העליונה גרם מדרגות חיצוני.

וילות אירוח יפות, הטירה - 4 (צילום: איתי סיקולסקי)
וילה הטירה. קירות אבן וקמרונות מהפנטים | צילום: איתי סיקולסקי
וילות אירוח יפות, הטירה - 5 (צילום: איתי סיקולסקי)
מבנה עם כבוד | צילום: איתי סיקולסקי

וילות אירוח יפות, הטירה - 6 (צילום: איתי סיקולסקי)
חומרים טבעיים בלבד | צילום: איתי סיקולסקי

העיצוב: סולר אחראי גם על העיצוב, ולדבריו, הסוד במבנים שכאלה הוא לתת את הכבוד ולא להרוס, לכן "הכול נעשה לאט, בזהירות ועם המון מחשבה". כבעלים לשעבר של מפעל שעסק בעץ, אבן ונפחות, הוא ייצר חלק מהפריטים וביסס את העיצוב על חומרים טבעיים בלבד, עץ, זכוכית, ברזל, אבן ועור. לבניין העתיק נוכחות מרשימה, ולכן נבחרה שפה עיצובית מאזנת, קו מינימליסטי, נעים וקליל, ששומר על באלאנס עם קירות האבן הכבדים. פלטת הצבעים ממשיכה את הקו, היא חמה וניטרלית עם מינימום גוונים שנעים בין חום, צהוב ונגיעות זהב. עציצי נחושת עם צמחים מוסיפים אנרגיית חיים ומשתלבים נהדר עם האבן העתיקה.

מה בחוץ: שולחן גדול ופינות ישיבה שנטועות בתוך הירוק של הגינה. בצד אחד בריכה הפעילה בקיץ, לצדה נוספו סאונה יפהפייה ופינת ג'קוזי. הצמחייה מטופחת ויש כרם זיתים קטן ובוסתן שמשתדרג כל העת.

המחיר: 8,000-1,400 שקל. לאתר המקום.

וילות אירוח יפות, הטירה - 7 (צילום: איתי סיקולסקי)
ארבע סוויטות אירוח מרהיבות שונות | צילום: איתי סיקולסקי
וילות אירוח יפות, הטירה - 8 (צילום: איתי סיקולסקי)
פלטת צבעים חמה וניטרלית עם מינימום גוונים | צילום: איתי סיקולסקי
וילות אירוח יפות, הטירה - 1 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
וילות אירוח יפות, הטירה - 2 (צילום: איתי סיקולסקי)
צילום: איתי סיקולסקי
 

האקולוגית: וילה אדמה נגוחה, שדה בוקר

הגודל: 160 מ"ר בנוי על מגרש של 660 מ"ר.

למי היא מתאימה: שתי משפחות, משפחה מורחבת או חבורה קטנה – עד עשרה.

על הווילה: את וילה אדמה בנו רוני הלוי ותום אלקלעי במו ידיהם ושילבו כמה שיטות. פנים הבית נבנה בטכניקות קש קל, רצפת אדמה, טיח סיד, לבני בוץ ועוד, והשוס טמון בקירות המעטפת שנבנו בשיטה מסורתית של דחיסת אדמה לתבניות וניגוח להידוק מיטבי. התוצאה היא קירות בעלי שכבות דקיקות, שונות בטקסטורה, בצורה ובגוון, המספקות בידוד מיטבי, נצילות אנרגטית גבוהה ושימוש בחומר בעל יתרונות כלכליים, אקולוגיים, בטיחותיים ובריאותיים.

וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 1 (צילום: חן לאופולד)
וילה אדמה נגוחה. קירות בעלי שכבות דקיקות | צילום: חן לאופולד
וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 5 (צילום: חן לאופולד)
לא מתפשרים על נוחות ועל אסתטיקה | צילום: חן לאופולד

וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 2 (צילום: חן לאופולד)
פשטות ואמת החומר | צילום: חן לאופולד

העיצוב: האני מאמין בעיצוב מתמקד בפשטות ואמת החומר. מצד אחד שבלונת התבניות הכתיבה את החוץ, והפנים מינימליסטי ופרקטי. החלל מחולק לאגף פרטי וציבורי. שלושה חדרי שינה, אחד לילדים כולל שתי מיטות, מזרנים, משחקים וספרים, ושניים זוגיים עם חדרי רחצה צמודים. המקלחות מחופות בטיח טדלקט מרוקאי צבעוני עם אלמנטים פיסוליים מובנים. באגף הציבורי סלון בעל תקרה גבוהה, פינת אוכל עם שולחן עץ גדול ומטבח רחב יפהפה, שמדפיו פתוחים ומאובזרים. עיצוב הפנים שומר על קו טבעי, פשוט ואסתטי. הספה מודולרית, הריהוט מעץ וקש, חלקו ממוחזר, מבלי להתפשר על נוחות ואסתטיקה. נישות חינניות פוסלו בחללים, ומהחלונות המקושתים בוקעת תאורה טבעית התורמת לאווירה אותנטית.

מה בחוץ: הגינה המטופחת עשירה בצמחי מדבר, יש שולחן אוכל, גריל מאדמה שאפשר לבשל עליו פויקה, נדנדה ושכשוכית מוצלת. מכל מקום נשקפים נופי המדבר הפסטורליים וקיר האדמה ההיקפי שומר על הפרטיות.

מחיר: 4,500-2,000 שקל. לאתר המקום.  

וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 3 (צילום: חן לאופולד)
שלושה חדרי שינה | צילום: חן לאופולד
וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 4 (צילום: חן לאופולד)
המקלחות מחופות בטיח טדלקט מרוקאי צבעוני | צילום: חן לאופולד
וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 6 (צילום: חן לאופולד)
נישות חינניות פוסלו בחללים | צילום: חן לאופולד

וילות אירוח יפות, אדמה נגוחה - 8 (צילום: חן לאופולד)
הגינה המטופחת עשירה בצמחי מדבר | צילום: חן לאופולד

האורבנית: וילה גלאס האוס, דלתון

הגודל: 200 מ"ר בנוי על שטח של 600 מ"ר.

למי היא מתאימה: משפחה מורחבת או קבוצת חברים, עד 15 איש.

על הווילה: מושב דלתון שוכן ברמה גבוהה במרומי הגליל, ובלבו נחנכה בתחילת החודש הווילה היוקרתית. עד לפני זמן מה עמד כאן בית המשפחה הישן, והבעלים, שבחרו להסב אותו לאירוח, הותירו ממנו עמודים בלבד ובנו וילה רחבת ידיים שבה חמש סוויטות זוגיות מפנקות בעלות עיצוב דומה, ארבע מהן זהות בגודלן והחמישית מעט קטנה יותר. לסוויטות מקלחות צמודות רחבות ונחות, וכן פטיו ישיבה פרטי – מפלט אינטימי גם כשמתארחים בצוותא. האזור הציבורי בווילה כולל פינות ישיבה נינוחות ומטבח מעוצב עם בר בסגנון פריזאי אלגנטי. האורחים מתקבלים ביין ושוקולדים ובמשפחה המארחת יש שף וקונדיטורית פנויים להזמנות לכל ארוחה. הווילה היא חלק מנחלת המשפחה, אך עם כניסה נפרדת למתחם פרטי לחלוטין.

וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 13 (צילום: שי אפשטיין)
גלאס האוס. מפלט אינטימי גם כשמתארחים בצוותא | צילום: שי אפשטיין
וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 11 (צילום: שי אפשטיין)
שיק פריזאי במטבח. שחור עם נגיעות זהב | צילום: שי אפשטיין
וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 1 (צילום: שי אפשטיין)
חמש סוויטות זוגיות מפנקות | צילום: שי אפשטיין

וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 7 (צילום: שי אפשטיין)
מחוממת בחורף | צילום: שי אפשטיין

העיצוב: שני האלמנטים הבולטים בווילה הם קירות זכוכית שמכניסים אור טבעי וחושפים את החוץ, וקירות בזלת המקיפים את המתחם ומפרידים אותו מסביבתו המיידית. האדריכלית יהודית שניידר, שהופקדה על התכנון, מדברת על קונספט של "עיצוב בועה", שמטרתו "להתנתק מהסביבה וליצור דיסוננס עם החוץ". כיוון שהנוף נעדר מהשטח, בחרה שניידר בהתכנסות פנימה והכניסה למושב הכפרי חוויה אורבנית מנותקת מהחוץ, וגם הצמחייה הגדלה מספקת הפרדה.

הריהוט הותאם לבית, ואפילו את המיטות עיצבה המעצבת. אווירת ספא שלווה מושגת באמצעות תאורה עדינה. הגוונים שנבחרו לבית כהים. במטבח תמצאו שחור עם נגיעות זהב, ובחדרים אחרים צבעים חמים כמו חום וכתום חלודה שמתכתב עם כחול במקלחות. החום מתפשט גם באמצעות חומרים כמו קטיפה. ואין טיפת לבן, אפילו הקירות כוסו בסטוקו – וכך האורח מרגיש מוקף מכל עבר והתוצאה מפתיעה.

מה בחוץ: שטחי החוץ (כ-300 מ"ר) מחוברים לבית ומקורים, כולל הג'קוזי והבריכה, שגם מחוממת בחורף. בקיץ הגג נפתח ומכניס את אור השמש. לצד מטבח חוץ מאובזר נמצאת פינת אוכל עם שולחן ענקי.

המחיר (בהרצה): 7,500-1,500 שקלים ללילה. לאתר המקום.

וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 9 (צילום: שי אפשטיין)
שטחי החוץ מחוברים לבית ומקורים | צילום: שי אפשטיין
וילות אירוח יפות, גלאס האוס - 8 (צילום: שי אפשטיין)
שולחן האירוח הגדול בחוץ | צילום: שי אפשטיין
וילות אירוח יפות, ג, גלאס האוס - 5 (צילום: שי אפשטיין)
הגוונים שנבחרו לבית כהים | צילום: שי אפשטיין

וילות אירוח יפות, ג, גלאס האוס - 6 (צילום: שי אפשטיין)
אווירת ספא שלווה | צילום: שי אפשטיין