בקצה הרחבה בקיבוץ בעמק יזרעאל נבנה ביתם של זוג הורים ושתי בנות (בת שנה ובת 3). הבית, הגובל בשטח ציבורי פתוח, מתפרש על פני 185 מ"ר בשתי קומות במגרש של 400 מ"ר.
בקומת הקרקע חלל ציבורי, שירותי אורחים, חדר כביסה עם פיר להורדת הכביסה מקומה א', סוויטת הורים הכוללת שירותים, חדר הארונות וממ"ד המשמש כחדר עבודה להורים, הייטקיסטים העובדים חלק מהזמן מהבית. בקומה א ישנם שלושה חדרי שינה, שירותים וחדר משפחה.
"לפני התחלת התכנון אני מסייר בשטח להכיר את האזור, לאתר את כיווני השמש והרוח ולהבין מהי ההפנייה הנכונה לבית והכניסה לבית", מספר האדריכל איתי אפללו, "בבית הזה ברגע שהגעתי לשטח הבנתי שבניגוד לתוכנית הבינוי, שהנחתה להיכנס מצד המגרש, הכניסה מחזית המגרש תספק את החוויה הטובה ביותר".
את הנוף הנשקף לשדות עמק יזרעאל אפשר לראות בכל סיטואציה ומיקום בבית - דרך הזכוכית לצד דלת הכניסה, בין המדרגות המרחפות, דרך הוויטרינות בצורת ר' בחללים הציבוריים וכמובן גם בקומת החדרים דרך חלון מעל גרם המדרגות ופינת המשפחה.
דיירי הבית ביקשו שתהיה מודולריות תכנונית והיא מתבטאת בתכנון שני חדרי הורים, אחד בקומת הקרקע ואחד בקומת חדרי הילדים, כך ההורים יכולים לישון לידם כל עוד הם קטנים, ולעבור לקומת הקרקע כשיגדלו.
תהליך הבנייה נמשך שנה ועשרה חודשים, מתחילת התכנון ועד סיום הבנייה. "התכנון לכל בית הוא בהתאם למגבלות המגרש, תב"ע, חלומות ודרישות הלקוח וכמובן תקציב", אומר אפללו, "אני מכין ללקוחות אומדני עלויות בשלב התכנון, ולאורך כל תהליך הרישוי ותוכניות העבודה מקפידים לשמור על התקציב. בסוף שלב תוכניות העבודה לפני מכרז הקבלנים אני מכין כתב כמויות עם מחירים לוודא שאין חריגות. זה חשוב מאוד לכל פרויקט גם בתקציבים נמוכים וגם בתקציבים גבוהים".
חזית המבנה מתאפיינת בקומפוזיציה של שלוש קוביות במישורים שונים ובחומרים שונים (שליכט ואבן לקט מקומית פראית של אבן בראשית). התכנון המקורי היה לחפות את כל קומת הקרקע באבן ולתת הרגשה של גוש טבעי וחזק ומעליו קובייה קלילה, אך הקיבוץ ביקש להגביל את הבתים למקסימום 20 אחוז חיפוי אבן, ולכן הפחתנו את הכמות בהתאם אך שמרנו על הרעיון העיצובי, ולא נוצר מצב של קומה מעל קומה עם אותו גמר.
דלת הכניסה מרצפה עד תקרה עם קבוע זכוכית המאפשרת את המבט ההמשכי לנוף. ממבואת הכניסה מדרגות מרחפות מפלדה המכוסות בקופסאות עץ אלון המובילות לקומת החדרים. מעקה המדרגות משולב מאחז ועמודים פלדה עם זכוכית. בצד השני שירותי האורחים וחדר הכביסה. הדיירים ביקשו לתלות כביסה בגינה ולא במרפסת בקומה א', ולכן כדי שלא יצטרכו לעלות ולרדת עם כביסה מלוכלכת מקומת הדיירים תוכנן פיר כביסה ממקלחת הילדים לחדר הכביסה.
אחרי מבואת הכניסה נפתח הנוף הפנורמי מהמטבח ומהסלון עם ויטרינות רצפה תקרה שנבחרו בקפידה כדי שיוכלו לעמוד במפתחים גדולים ולתת מענה אקוסטי לרעש המטוסים מבסיס חיל האוויר הסמוך.
המטבח מעוצב בסגנון נורדי נקי עם ארונות נמוכים בגמר אלון טבעי וארונות גבוהים בגמר ננו לבן. נבחרו מכשירי חשמל לבנים ליצירת ניקיון עיצובי.
הסלון צופה לנוף ולרחבה החיצונית המקורה בפרגולה פלדה ועץ רחבה המספקת הצללה לאזור החיצוני ולסלון.
לצד המטבח והסלון אגף נפרד שכרגע משמש כחדר משחקים ובעתיד יהפוך לסוויטת הורים עם חדר ארונות, שירותים ומקלחת. בחדר המשחקים ישנו עיבוי של הקיר ליצירת ספסל ישיבה עם מסגרת עץ אלון ונישות לאחסון משחקים. הממ"ד משמש לחדר עבודה להורים העובדים חלק מהזמן מהבית.
בקומת החדרים שלושה חדרי שינה שווים בגודלם. בצד אחד שירותים משותפים ובצד השני פינת משפחה עם יציאה למרפסת המשקיפה אל הנוף. שדות עמק יזרעאל והרי הכרמל נשקפים גם מחלון ארוך לאורך המסדרון.
אדריכלות ועיצוב פנים: איתי אפללו
נגרות: סיון הנגר