ביישוב קדימה, בטריפלקס ששטחו 140 מ"ר + 40 מ"ר גג, ובו 5.5 חדרים, מתגוררים מעצבת הפנים טל אגא, בעלה עמית - מעצב גרפי, ובנם עילי בן השנה. הדירה נמצאת בבניין בן 20 שנה שבו 4 דירות, 2 דירות גן ושתי דירות גג.

"עמית ואני התגוררנו בפלורנטין, ולאחר החתונה התחלנו לחשוב איפה אנחנו רואים את העתיד שלנו, איפה נרצה לגדל את ילדנו", מספרת המעצבת טל אגא על תחילתו של התהליך. "לאחר חיפושים הגענו לקדימה, יישוב שקט ונעים, לא רחוק מאוד מאזור המרכז והמחיר היה בר השגה. התחלנו לחפש נכס שנוכל לקנות. מאחר ששנינו עצמאיים ומבלים שעות רבות בבית היה לנו חשוב ששטח הבית יהיה גדול, שיהיה חדר עבודה מרווח שנוכל שנינו לשבת לעבוד בו".

טל אגאי, סלון (6) (צילום: יחסי ציבור)
ריצוף דמוי בטון שנותן שילוב של מראה תעשייתי | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, סלון (4) (צילום: יחסי ציבור)
מדרגות בחיפוי עץ המתכתבות עם הפרקט בקומה השנייה | צילום: יחסי ציבור

טל אגאי, סלון (5) (צילום: יחסי ציבור)
ההדום הופך את הספה לשזלונג | צילום: יחסי ציבור

עוד בערוץ עיצוב הבית:

סגנון אקלקטי תעשייתי

"רצינו גם חדר אורחים מכיוון שהמשפחה של עמית גרה בכרמיאל והם באים להתארח לעתים תכופות. בנוסף רצינו גג או גינה שבה נוכל לארח. חיפשנו בית או דירה ישנים שנוכל להתאים לרצונות שלנו (דירת חמישה חדרים חדשה באזור לא הייתה בתקציב שלנו) ולסגנון העיצובי שלנו שהוא אקלקטי-תעשייתי. כשראינו את הדירה שנינו ידענו שזה זה. היה בה כל מה רצינו, ולמרות המראה המוזנח ראינו את הפוטנציאל. המחיר השאיר לנו מרווח של 150,000 שקלים לשיפוץ - והחלטנו לצאת לדרך".

השיפוץ נמשך חודשיים. כאמור, עלותו הסתכמה ב-150,000 שקלים, כולל: שבירת קירות ותכנון מחדש של החדרים, שיפוץ מלא של שני חדרי רחצה, שינויים בחשמל ובתאורה, ריצוף ופרקט בכל הדירה, צבע, גופי תאורה, נגרות וריהוט (חלק קטן עבר מהדירה הקודמת). "תהליך הרכישה לקח זמן רב, ובמהלכו גילינו שאני בהריון", מספרת אגא, "התחלנו את השיפוץ כשהייתי באמצע החודש השמיני, והגעתי בכל יום לפקח על הנעשה בדירה. עברנו לדירה כשעילי היה בן חודש".

החלק היחיד שלא טופל הוא המטבח. "לא נשאר לנו יותר תקציב והוא היה במצב טוב לכן רק החלפנו ידיות והוספנו חיפוי קיר. בנוסף גם לא נגענו בחלונות, רק התקנו רשתות ותריסים ולכן השקענו בווילונות בהתאמה אישית לכל הבית".

טל אגאי, מטבח (9) (צילום: יחסי ציבור)
שולחן פינת האוכל. יד שנייה ששופץ ונצבע | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, מטבח (10) (צילום: יחסי ציבור)
המטבח היה במצב טוב לכן רק הוחלפו ידיות ונוסף חיפוי קיר | צילום: יחסי ציבור

טל אגאי, מטבח (7) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

אריחי בטון ועמוד חשוף

אל הבית נכנסים מול הסלון. שטח החלל המרכזי לא גדול ולכן נבחרו ספה אחת ארוכה והדום שיוכל להפוך את הספה לשזלונג או להיות מקום ישיבה נוסף. שתי כורסאות וינטג' קטנות רופדו מחדש והמזנון בשילוב ברזל וזכוכית. הטלוויזיה לא נמצאת בחלל המרכזי, אלא בפינת המשפחה. מעל הספה שלוש תמונות שעיצב עמית ומנורת כוכב מחנות עיצוב באמסטרדם.

בין הסלון לפינת האוכל עמוד בטון חשוף שעליו תלוי עציץ. "מאוד התלבטנו מה לעשות עם העמוד. ברגע שהחלטנו לחשוף את הבטון הוא נתן המון אופי לבית. אני מאוד אוהבת את השילוב שלו עם פינת האוכל הכפרית אני חושבת שהקונטרסט בין שניהם מתמצת במדויק את סגנון העיצוב שלי.

"חלל פינת האוכל מוקף חלונות עם נוף ירוק ופתוח, זה היה אחד הדברים שמאוד אהבנו בדירה. בחרנו שולחן אובלי במראה כפרי - קנינו אותו באתר יד שנייה ב-500 שקלים ושיפצנו והוספנו כיסאות שחורים. במטבח היינו שמחים למקרר יותר גדול אבל חוץ מזה הוא עונה לצרכים שלנו. כדי לא ליצור מראה כפרי מדי בחרנו בריצוף דמוי בטון בגודל 80X80 שנותן שילוב של מראה תעשייתי יותר ומנורות בשילוב שחור וזכוכית".

טל אגאי, פינת ישיבה (19) (צילום: יחסי ציבור)
מבואה שנוצלה לחדר משפחה ולהתארגנות | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, פינת ישיבה (18) (צילום: יחסי ציבור)
ארון הבגדים של ההורים בנישה בפינת המשפחה | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, פינת ישיבה, ג (19) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, עבודה (12) (צילום: יחסי ציבור)
מקום לשניים בחדר העבודה | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, עבודה (11) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

טל אגאי, עבודה (10) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

ממרפסת כביסה לחדר עבודה

בקומת הילדים שלושה חדרים, חדר אורחים, חדר ילדים וחדר עבודה. בעלייה לקומת הילדים נישה ובה מדפים עם פריטי נוי וספרים, שבחלקה התחתון ארגז נעליים לשימוש יומיומי. המדרגות חופו בעץ אלון גושני ליצירת חיבור עם קומות המגורים שרצפתם מחופה פרקט.

שירותי האורחים הפכו לחדר שירות שבו מכונת כביסה, מייבש, ואביזרי ניקיון. חדר הרחצה אוחד עם מרפסת השירות והתקבל חדר רחצה מרווח עם אמבטיה, מקלחון וארון כיור גדול. נישה ובה ארון המשמש בחלקו הסגור לאחסון חומרי ניקוי ובחלקו הפתוח למגבות. האריחים מצוירים בגוני תכלת ואפור והחיפוי לבן. הנגרות בסגנון כפרי עדין בתכלת אפרפר. חדר האורחים נשאר במראה נקי, ובו מיטת עץ, שידות מתכת כחולות, מנורות קיר ושרשרת טקסט.

חדר הילדים עוצב בסגנון נקי בשחור, אפור, לבן וכחול, ויש בו מיטה, שידה שלה הוחלפו ידיות, מדפים עם פריטי נוי ואוהל טיפי למשחק. הצעצועים בארגזי עץ מתחת למיטה. חדר העבודה היה במקור מרפסת כביסה. "גם פה חשפנו את הבטון מהעמודים. בגלל הסגירה של המרפסת הגג הוא גג עץ ורעפים ואנחנו מאוד אוהבים את המראה. יצרנו בחדר שולחן עבודה גדול כדי ששנינו נוכל לעבוד יחד אך השארנו את החדר מרווח ואוורירי", מתארת אגא.

טל אגאי, שינה, ג (29) (צילום: יחסי ציבור)
חדר שינה הורים. אפור, לבן ועץ במראה כפרי ונקי | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, שינה (27) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, שינה (21) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, שינה (26) (צילום: יחסי ציבור)
חדר האורחים | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, שינה, ג (30) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

טל אגאי, שינה, ג (28) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור

"עונה על הצרכים שלנו"

בכניסה למפלס השלישי יש מבואה שנוצלה לחדר משפחה ולהתארגנות. יש בחלל ספרייה נמוכה שבה ספרים ומשחקים, ספת רביצה ושטיח שאפשר לשחק עליו בכיף וטלוויזיה. מכיוון שחדר ההורים לא גדול, ארון בגדי ההורים מוקם בתוך נישה במבואה. כך, אם אחד מבני הזוג רוצה להתארגן כשהאחר עוד ישן זה לא מפריע. מהמבואה אפשר לצאת לגג או להיכנס לחדר השינה של הורים.

בחדר ההורים שונה מיקום המיטה כדי לאפשר מקום למיטה ברוחב 1.80 מטר. הצבעים הם אפור, לבן ועץ במראה כפרי ונקי. המון כריות ומנורות קריאה מהקיר כדי שיהיה כיף לקרוא לפני השינה. בחדר רחצה הורים ארון כיור בעל שני גדלים ומקלחון גדול ומפנק. דלת הכניסה מזכוכית משולבת שקוף וחלבי כדי ליצור תחושת גודל וחיבור בין חדר השינה לחדר הרחצה. האריחים מצוירים בגווני אפור והחיפוי לבן בצורת חומה.

"לא היה קל לעצב לבעלי ולי את הבית", מסכמת אגא, "השילוב עם ההיריון והלידה לא היה פשוט. בעלי הוא מעצב גרפי והיה לו גם חשוב לתת את הטון ולא תמיד הסכמנו ישר על הדברים, אך בסופו של דבר מאוד נהנינו מהתהליך המשותף. היה כיף לראות את החלום שלנו קם לתחייה, איך בית ישן ומוזנח, שהמשפחות שלנו לא הבינו למה קנינו אותו, הופך לבית מעוצב ונעים שעונה על כל הצרכים שלנו".

טל אגאי , ילדים(15) (צילום: יחסי ציבור)
הצעצועים בארגזי עץ מתחת למיטה | צילום: יחסי ציבור
טל אגאי , ילדים(14) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, ילדים, ג (12) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, רחצה (16) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, רחצה, ג (18) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, רחצה, ג (17) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, רחצה, ג (19) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
טל אגאי, שינה (28) (צילום: יחסי ציבור)
צילום: יחסי ציבור
_OBJ_OBJ_OBJ

_OBJ

רשימת מכולת:

ספה והדום: קיאנו שואו רום, הרצל ת"א, 10,000 שקלים
מזנון מתכת וזכוכית בסלון: טורקיז האוס, בני דרור, 3,000 שקלים
שטיח בסלון: בית השטיחים והפרקט, קיבוץ גבעת השלושה, 2,000 שקלים
אוהל טיפי בחדר ילדים: סטודיו בייסיק, מושב אודים, 350 שקלים
מדפי עץ בחדר שינה הורים: קולקטי, יוקנעם, 1,000 שקלים
ארון כיור בחדר רחצה ילדים: ברגל, חולון, 7,000 שקלים

תכנון ועיצוב פנים: טל אגא  

>> כבר עשיתם לנו לייק בפייסבוק?